Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolky ze pstruha

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 693 kJ /
1 600 kcal
Bílkoviny181,75 g
Tuky91,05 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 120,77 g
Sůl301,30 g
Sacharidy11,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruha nafiletujeme od hřbetu aby nám bříško ryby zůstalo a z každého pstruha uděláme jedno velké file,odtraníme pečlivě všechny kostičky, omyjeme, a naložíme do soli. Po 10 minutách ryby vypereme ve studené vodě a ještě jednou zkontrolujeme jestli jsme odstranili všechny kosti. Krok 2: Očištěnou zeleninu, žampiony a cibulku nakrájíme na tenké nudličky, malinko osolíme přidáme bylinky utřené v hmoždíři, zázvor, wasabi a promícháme. Krok 3: Filet ze pstruha naplníme zeleninou, zarolujeme, pokapeme citronem, olivovým olejem, zabalíme do banánového listu a naskládáme do pekáčku. Krok 4: Pečeme v troubě na 175°C cca 25 minut nebo můžeme grilovat na grilu. Banánový list zabrání spálení ryby a vysušení.

Zveřejněno 25. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolky ze pstruha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvNM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolky ze pstruha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvNM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Moc pěkné - hned bych si s chutí dal.;-);-);-)

Fantome - banánové listy měli včera v Kaufu jako novinku a já netušila, k čemu mi budou, teď už jo a pstruhy milujem, vykostit to nechám rodinku ;-):-p:yes:

varilamyskakasicku: jj zase bude peří:-D, ale já snim všechno jen jsou pokrmy které mam radši než kuřecí a hlavně ten pocit že člověk nejí to jedovaté chem. maso;-) a já pořád musim jezdit na semináře a hustí nám do hlavy jak jsou u nás na trhu králíci a kuřata plné rtuti, zelenina plná olova, v divočině svalovec, v hovězím BSE, vepřové má mor, salát z mořských fazolek je radioaktivní a další a další blbosti, na něco se umřít musí:-)), ale tohle bude bez peří a koukal jsem že mi kvete krokus, takže asi bude změna a kuřátko bude na šafránu;-)

Zitra mame take ryby a uz jsou nalozene v marinade, nam, ale tak bajecne to urcite mit nebudu, tak ahojky varilamyskakasicku, ja:-K

Fantome, uz zase budes papat "pericka ze slepicky, jako nedavno, a to jsi psal, ze tlaci pak v brisku a nejde nic papat? Ty bananove listy neznam?? ,
Hezky to vypada, ale myslim, ze musis ´byt ve sve profesi jinak urocte kuchar, znam jednoho cloveka , c osi rika fantom a je vazne kuchaŕ a umi, :-* tak je to i poznat, nejak i empaticky to je tusit. ahooj ja

Fantome, moc dekuji za prinosne informace...;-):-K. Myslela jsem rybku, ktere se mistnim nazvem rika " chrochtavka", praseci ryba. Opravdu po vytazeni z vody chrochta, ale ma vyborne, jemne bile maso a velikostne odpovida pstruhovi. Pokusim se prezentovat vlastni ulovek..:-D:-D. Kdyz to nepujde jnak, koupim na rybim trhu, ale urcite budu realizovat. Moc dekuji za krasny recept :yes::yes:;-).

Daniella O.:Danielko musíš ale zkusit to solení. malá rybka velikosti pstruha se nechá v soli 10 minut, cim vetší ryba tím delší dobu v soli, 6kg Losos se nechá 1 hodinu, omýt studenou vodou a víc už nesolit, ryba je osolená dokonale, navíc nemá sliz ani zápach;-)

Fantome, tentokrat boduji predem, protoze zatim jsem se NIKDY nezklamala...:yes::yes:;-). Bananove listy neni problem sehnat, jenom rybicka bude morska....:-D. Slibuji, ze brzy vyzkousim a pridam fotky. Uz se moc tesim na kulinarsky zazitek....:-p:;-)

Fantom - krásný recept i fotky:yes::-)+8

Bibinka:děkuji za komentíky, já jsem se naučil jíst ryby se zeleninou a je fakt že je to takový dost lehký a hlavně chutný;-)

chocolate:spacák není třeba ;-) máme volnou postel;-) dcera je u přítele:-)

Fantome, dělám taky rolky a nejvíce ze sleďů(mám tu recept) a shodou okolností, budou zítra u nás také ryby a to losos+treska. Ještě sice nevím jak, ovšem přes noc mě jistě něco napadne a budu improvizovat:-))Máš to hezký a jistě dobrý, dávám 6.bod:yes:

zizala:nejhoší je zbavit tu mrchu všech kostiček;-)

Fantom::-8:-8Díky za informaci:yes:budu se muset zaměřit tím správným směrem;-):-Ka rcp si pro sichr ukládám:-*

Fantom: Jo, už vím, jen fakt někdy člověk neví, jestli to třeba není indiánské jméno dívky:-D

Fantom:Tak to já nedorazím s ešusem, ale rovnou se spacákem, když vidím to menu pro příští dny:-D.
Každopádně jsi Mistr:-K.

chocolate: nejlepší by bylo hned páč to tady nikdo nechce jíst:-)) a zítra bude slepička:-)), francouzské kukuřičné kuřátko s tradičním irským máslem na bylinkách v banánovém listu z thajska:-D

Nádhera,už jenom ten pohled:-O:yes::yes:+

chocolate: s ešusem?:-O Chtěla jsi napsat se stříbrným tácem, ne?:-))
Fantom::yes:;-)

Jana Remkova:jojo Jani je to ostrý Japonský křen, používá se na sushi;-) a ten banánový list je to zelený na čem se válí ta rybka;-)

Anna Kocikova: banánové listy mají v makru a nebo na tržnicích a dá se v tom péct i sladká jídla i sekaná a je to super pečící papír, vařená rýže, oslazená a smíchaná se sněhem z bílků, do toho přidat trochu ovoce, zabalit do banánového listu a na gril. a máš Aničko super moučník na grilovačce:-)).
¨jinak všechny ostatní suroviny mam doma na běžné vaření tak to není taková cenová bomba;-)

Krásná fotečka:-K:yes::yes:

Jana Remkova:wasabi je japonská křenová pasta
Fantome:-K, máš to opět luxusní, kdy mohu dorazit s ešusem?

Fantomku, to je náádhera:-!:-* Prosím, osviť mne, co je to "wasabi"?? ne, že bych to slovo neznala, ale fakt si nevzpomenu..:-( ty jsi veliký umělec. Krásný fotopostup, krásný recept:yes::yes: Jo a banánové listy taky neznám. P:-Oředpokládám, že nemyslíš slupky?

varilamyskakasicku: :-) kupoval jsem 5 pstruhů za 200kč trochu zeleniny cca 10 kč banánové listy 10 ks 35 kč a ostatní suroviny jsou pakatel:-)

:-OTy jsi fakt Fantom;-):-))taková nádhera:-Kbydlíš daleko:-?
Vím,že tohle dělat nikdy nebudu,proto se ani neptám,kde u nás sehnat banánové listí:-))ale recept je to parádní:-*+:yes:a krásně nafocený:-K:-*

Finančně asi ne, teda kromě toho banánového listu asi...ale pracné to je už od pohledu. Zasloužený bod :yes:

Jak je to vse financne narocne, asi dost, ze?? pa Iva:-*

Tématické fráze:
jak zbavit rybu slizu, jak zbavit pstruha slizu, jak vykostit pstruha, jak jíst pstruha, pstruh sliz, jak zbavit ryby slizu, pstruh recepty, sliz na pstruhovi, jak se zbavit slizu na rybě, sliz na rybě, jak grilovat sledě, vykostit pstruha, jak grilovat pstruha, jak se zbavit slizu na pstruhovi, sliz na pstruhu, jak se zbavit slizu z ryb, jak zbavit pstruha kostí, jak na pstruhy, pstruh kosti, jak se zbavit slizu u ryby

Suroviny:
pstruh, sůl, bylinky, mrkev, petržel, žampióny, pasta wasabi, zázvor, cibulka jarní, olej olivový, citron, list banánový

Přidat fotografie receptu