Rybízová marmeláda
Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RWV
Moje poznámka
Rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RWV
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 3 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 5 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 6 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 7 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 9 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 9 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 10 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 10 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 10 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 12 hodinami
Tématické fráze:
rybízový džem,
recept na rybizovou marmeladu,
marmeláda,
recepty na marmelády a džemy,
marmelada recept,
džem z rybízu,
ribizova marmelada,
marmeláda z červeného rybízu,
rybízová marmeláda z domácí pekárny,
bílý rybíz marmeláda,
rybízový džem recept,
jak udělat rybízovou marmeládu,
rybízová,
marmeláda z červeného rybízu recept,
rybízové víno recept,
džem z bílého rybízu,
červený rybíz marmeláda,
domácí marmeláda z červeného rybízu,
rybízová marmeláda v domácí pekárně,
recept na rybízový džem
Suroviny:
rybíz,
cukr krystal
Komentáře (162)
Želiroval úplně neskutečně, jsem nadšená!
S dovolením jsem přidala fotku
No a jak vám želírovala, he?
Dnes poprvé jsem dělala marmošku z černého rybízu. Odteď budu dělat rybízové marmelády pořád.
. ako pisem, varime takto uz desatrocia, je to jednoduche a rychle.
Hosta: Jitka, ďakujem za odpoveď, ale treba to robiť tak, ako je postavený recept. Pokiaľ niekomu nevyhovuje, má možnosť zvoliť iný recept.
Ladi, díky za záskok.
Inak mi nie je jasné, ako vám nestuhol lekvár, ak ste doň dali ešte želírovací cukor. Ríbezle majú toľko pektínu, že lekvár stuhne aj keď nechce. Pozor ale, horúci lekvár bude tekutý, stuhne po vychladnutí.
Ďakujem za vyskúšanie a som rada, že sa podaril.
Rybízová se povedla a je úplně super
Jahodovou jsem zkoušela včera a první várka zatím nezhoustla, druhou jsem vařila o 10 minut déle, tak ta ztuhla
Ještě jednou děkuji
Ale maliny nie sú problém tiež. Umyte ich a rozvarte,na slabom ohni netreba podliať, len miešajte. Potom rozmixujte, pridajte cukor podľa chuti a potom máte 2 možnosti :
1. pridajte podľa návodu Gelfix ( alebo pridajte rovno želírovací cukor )
2. vatre po menších množstvách, kým sa časť vody nevyparí a zlievajte do fľaštičiek. Ak prejdete vareškou po dne hrnca, marmeláda sa nezleje ihneď dokopy. Ak dáte kvapku na tanier, po chvíľke vidíte, aký máte lekvár hustý.
tak jsem včera zkoušela svou první marmeládu a naprosto perfektní!
Chtěla jsem se jenom zeptat, zda se dá dle stejného receptu udělat marmeláda z malin? Má s tím někdo zkušenost?
Děkuji
právě jsem dodělala menší dávečku bílého rybízu s červ. angreštem (750ml rozvaru+900g cukru(dala jsem víc) = 3x0,3 skleničky
Je trochu pikantnější, ale přítel olizoval vařečku a prej to je dobrý
Marmoša mě faaakt baví
Eva: Evička, do ríbezlí netreba žiaden Gelfix, ríbezle majú toľko pektínu, že to stuhne aj keď nechcem, napr. 2-ročná šťava začne rôsolovatieť. Uvarte lekvár podľa tohto receptu a uvidíte, že to ide.
Podlievať netreba, zbytočne pridávať vodu tam, kde je jej dosť.
ráno jsme si ji dali hned ke snídani - a ňam
Akorát, jako mladá domácnost, co začíná teprve zahradničit ještě nemám vychytané pomocníky - takže ani robot, ani odšťavňovač - tak jsem to hezky pasírovala na malém sítku ručně - i když to trvalo trochu déle, rozhodně to povařené bylo protlačeno rychleji než ten sirup minulý víkend a nebolela z toho tolik ruka
Až se bude dělat vánoční cukroví - bude kam sáhnout do zásob