Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová pomazánka na topinky

Pokud vaříme k obědu brambory ve slupce a zbydou, můžeme je použít ještě k večeři na tuhle bleskovou pomazánku. Nejlépe si na ní pochutnáte s topinkami, přidat můžete i pikantnější nakládanou zeleninu.

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 577 kJ /
616 kcal
Bílkoviny30,01 g
Tuky26,81 g
Vláknina11,15 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 1,87 g
Sůl4,37 g
Sacharidy59,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory jemně nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, chilli, pepř, vejce a mírně osolíme. Krok 2: Na trošce oleje krátce osmažíme drobně nakrájenou cibuli s nakrájeným salámem, přidáme kečup a chvilku restujeme. Krok 3: Bramborovou směs mícháme, dokud se vše dobře nespojí. Krok 4: Horké mažeme na topinky, posypeme strouhaným sýrem nebo pórkem.

TIP: Jak připravit bramborovou pomazánku

Zveřejněno 28. 3. 2011

Poznámka autorky eva hubova

Pokud použijeme ostrý kečup, nepřidáváme chilli, pepř a sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová pomazánka na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvKv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová pomazánka na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvKv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Chci se zeptat, 1-2 vejce tam přijde syrová nebo vařená. Díky

Milan: "Dámy tato pochoutka je opravdu velmi stará a dobrá."
No, vyjma toho posledního slova s vámi souhlasím;-)
Kdysi, dávno již tomu, se COSI tomuto podobného šířilo mezi lidmi jako šedý mor... (tedy až na tu sojovku, kterou snad nevedli ani v Tuzexu). Nějaký tydýt to nazval "Falešný tatarák";-(
Už tehdy jsem byl expert ve skoku na špek:-8 tak jsem to bez předchozího odzkoušení připravil na jakousi sešlost;-( Ty protáhlé ksichty hostí a huby jak pytle na zmije bych nikomu nepřál..., dodnes mě straší ve spaní;-):-)):-D
Ale pokud se TO jmenuje "Bramborová pomazánka na topinky", tak jsem jako hrob...;-)

Milan:nj, tam už se také nedostanu, ale věřím...:yes:

dadka:to netvrdím, pro mne to byl pojem neznámý - tady ve středočechách...pak se objevilo toto, ale nekupuji. Podle "rozebrané" chuti koupované Lutenice v Ústí jsem si vytvořila svou (už tam nejezdím). Nevím, jestli v Ústí před 15 lety byla dobrá nebo ne oproti jinde. Bylo to tenkrát pro mne milé překvápko a dobrý nápad, jak nahradit tataráka. Chutnalo mi to.

berča:to co se prodává v marketech ve skleničkách,to nemá s pravou lutenicí vůbec nic společného

Milan:to je pravda,Lutenice z Teplic je nejlepší,ale ne kupovaná,ale u mé sestry,ta ji dělá výbornou a už mě ji taky naučila.:yes:

Pro Soňu a Berču. Dámy tato pochoutka je opravdu velmi stará a dobrá. V Teplicích ve vinárně Marica kde jsme byli na večeři ji podávali jako malou přílohu a k mému překvapení místo brambor tam byla rýže, řeknu Vám oproti Lutenici kterou jsem znal z Ústí n/L humus. Jinak v jednom z časopisu Domácí recepty vyšel údajně originál a ten byl bez brambor.
Jinak si můžete dát třeba do Google Ljutenice a najdete hafo této pochoutky. Po Sametu již Lutenici nekupuji né proto že si ji dělám sám, ale proto že dnes není kupovaná k jídlu. Nakonec jako bramborový salát 10 dkg. za 1,60 Kč.

Soňa:

Soňa:

Pro "berča" - Ano ,máte pravdu,je to lutenica,když jsem byla kdysi v pravěku v lázních v Bílině,tak jsme tam ještě se dvěmi ženskými chodily nahoru do parku a tma byla taková jako osvěžovna a tam paní prodávala tuhletu pomazánku!!Bylo to něco neskutečného,vajíčko bylo navrchu-něco jako "buličí oko",nakonec nám prozradila i recept-že prý to je jejich starý rodinný!No každopádně jsem to jedla po 1. abylo to výborné!!Čas od času to dělávám i teď,ale nikdy se mi to tak nepodařilo jak té hospodské v Bílině!!:-p

Lutenice - prodává se v Ústí n.L, vozila jsem si domů, zde ve Středních Čechách to byl pro mne pojem neznámý. Ale už jsem viděla i v Penny - myslím, že bulharká pochoutka. Podle mne levná náhražka´"tataráku" pro chudé. Ale vynikající. Dělám též.:yes:

To vypadá moc dobře, jen se pro jistotu chci zeptat, zda ta vejce jsou syrová nebo vařená. Díky.;-)

bezva nápad co se zbytkem brambor a salámu :yes:;-):-)

vypada lakave:-p napisu si recept a hned zitra to zkusim:yes:

D teď už je hodně hodin,ale vypadá to velmi slibně a zítra hned zkusím

+bodík:yes::yes::yes:to vypadá lákavě a chutná určitě náramně:-p budu muset vyzkoušet :-)

:yes::-p

Holky díky:-)

Vypadá to dobře!:yes:

:-p:yes::yes:

dělávám podobnou z brambor-je vánoční a taky moc dobrá...:yes:+:yes:

Evi, to je dobrej nápad, kterej se mi líbí, dávám ti 3.boda:yes:

To se mi líbí:-* Dávám bodík:yes:

:-p:-*:yes:

Tématické fráze:
pomazánka na topinky, bramborová pomazánka, topinková pomázánka z brambor, směs na topinky z brambor, bramborova smes na topinky, pomazánky na topinky, salámová pomazánka na topinky, original lutenice, topinky recept, bramborová pomazánka se salamem, topinková pomazánka, pomazánka na topinky se salámem, jednoduchá pomazánka na topinky, pomazánka na topínky., jednoduchá bramborová pomazánka, salámové pomazánka na topinky, topinka s bramborovou směsí, recepty na pomazánky na topinky, směs na topinky s brambor, topinka

Suroviny:
brambory, salám měkký, cibule, česnek, vejce, omáčka sojová, kečup sladký, chilli, sůl, pepř mletý, olej, topinka, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu