Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová kuřecí prsa

Netradiční varianta kuřecích prsou vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem, omáčka je zjemněná máslem. Po tomto jídle se budete olizovat až za ušima.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina U.

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 224 kJ /
2 205 kcal
Bílkoviny326,89 g
Tuky46,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 872 mg
Sodík 781 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy118,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo, med a citronovou šťávu. Krok 2: Jakmile se na směsi začne tvořit pěna, vložíme řízky a z obou stran zvolna opékáme dozlatova. Krok 3: Nejvděčnější přílohou jsou hranolky nebo brambory, ale i rýže. V tomto případě šťávu trochu "povolíme" vodou.

TIP: Jak připravit kuřecí prsa s lahodnou omáčkou

Zveřejněno 29. 3. 2011

Poznámka autora Martina U.

Někdy do medové směsi přidám lžičku kari koření, maso je pak pikantnější.

Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová kuřecí prsa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEw8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová kuřecí prsa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEw8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

U nás bohužel bez úspěchu, tento recept neoslovil

Za nás výborné !!! :-K:-)

Tak na mě a přítele bohužel moc sladké, ale dobrá nová zkušenost a nové chutě. :)

Vyzkoušel jsem tento bezva jednoduchý recept.Jsou ty kuřecí prsa výborná......příště zkusím přidat truchu sojové omáčky a česnek.K tomu jsem uvařil nové brabory,takže mnamka!<3:-D:yes:

Neregistrovaní pánové, jděte se vycpat:-//! Předáváme si recepty, nápady a vychytávky. Nikoliv kritiku přidávaných surovin a ingrediencí. Med ani citron nejsou v receptu proto, aby si zachovaly své priority z hlediska zdraví, ale pro chuť.:-Q Ano, některá jídla jsou výborná (chutnají mi), jiná méně, některá už nebudu opakovat...mohu jen slušně poznamenat svůj názor a tím případně upozornit ostatní. Tento recept vyzkouším;-)

Ely: Podle mne už nevíme co by, zničíte tou přípravou med i citron, když to tady tak čtu tak mě z toho může trefit šlak.:-//

Výborné, taky jsem přidala ještě sojovou omáčku a česnek, k tomu jako přílohu brambory z trouby a tak dobrý oběd už jsme dlouho neměli! <3 :-) díky za inspiraci! :-)

Vyborný. Já tam přidala ještě sezam :) <3

Děkuji za inspiraci,dnes tento recept dělal k obědu,a všem moc chutnalo! Dokonce i 12ti letý syn to slupl jako malinu,a řekl,že po dlouhé době normální jídlo! A to jsem měl strach jestli mu bude "sladké" jídlo chutnat. Žena v kuchyni neexperimentuje,když jsem do pánve dával med dívala se trochu podezřívavě,ale ve výsledku jí chutnalo a přistála pochvala. :-p Udělal jsem k tomu bramborovou kaši a přelil ji sosem z pánve.
Jinak jsem dal na prsa ještě trochu pepře a medu dal jen 3 lžíce,a k máslu ještě přilil trochu oleje. :yes:

Martina M. 18. 12. 2016 11:12
Právě chystám k obědu. Medu jsem dala jen 2 lžíce a přidala jsem adžiku. Vypadá to velmi dobře, sosík je výborný, jen se ještě musí trochu zredukovat a bude hotovo. Jako přílohu dělám šťouchané brambory, mám na ně hroznou chuť. Tak snad si rodina pochutná.

:no: máslo není k opékání vůbec vhodné:-O;-(

skipy: Ale je, jen se nesmí přepálit. Vždyť pravý vídeňský řízek by se měl smažit na másle! :-O Máslo je dobré přepustit, nechat zchladnout a pak vylít tzv. rajnkaši, to znamená tekutinu, která po ztuhnutí másla zůstane. Dobré je také přidat do másla trochu oleje. :-*

Jelikož jsem měla jen trochu medu, tak na 2 lžíce, tak jsem tam přidala švestkovou omáčku.....a je to výborný :-)

Super! Jednoduché a moc chutnalo! :) A je na každém, kolik medu použije ;)

Toto je známka gastronomické demence:
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě
:-((

<3Výborné!!

Tématické fráze:
kureci prsa, recepty z kuřecích prsou, kuřecí prsa recept, kuřecí prsa recepty, recepty kuřeci prsa, kurecí, recepty s kuřecích prsou, recept na kureci prsa, recept kuřecí prsa, kuřeci prso, kuřecí na medu, recept z kuřecích prsou, kuřecí plátky na medu, oběd z kuřecích prsou, recepty na kureci prsa, kuřecí plátek na medu, kuřecí maso naložené do medu, kureci prsa s medem, kuřecí prso recepty, kuřecí prso recept

Suroviny:
prsa kuřecí, med, máslo, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu