Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové řezy

Blíží se víkend a přemýšlíte, co upečete dobrého? Vyzkoušejte například tyto řezy s medem a skořicí. Pláty těsta jsou po upečení tvrdé, ale nebojte, jakmile je promažete krémem a necháte uležet, krásně zvláční a ohromí každého, kdo ochutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min + několikahodinové odležení v chladničce

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava, + několikahodinové odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 288 kJ /
3 654 kcal
Bílkoviny87,75 g
Tuky163,26 g
Vláknina10,65 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 4,32 g
Sůl2,34 g
Sacharidy453,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Velký plech vymažeme tukem. Krok 2: Mouku prosejeme, smícháme se solí, skořicí, sodou bicarbonou, přidáme tekutý med, žloutky smíchané s cukrem a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v lednici cca 30 minut. Krok 3: Těsto vyválíme na připravený plech a pečeme při teplotě 160 °C cca 20 minut. Teplý plát rozkrojíme na 2 díly (kolmo, ne prořezávat jako dort) a necháme vychladnout. Krok 4: Krém: Z mléka, pudinku a žloutků uvaříme hustou kaši. Do vlažné kaše vmícháme tuhý sníh z bílků. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme studenou pudinkovou směs. Krok 5: Vychladlý díl těsta potřeme krémem, přikryjeme druhým dílem a mírně zatížené uložíme do druhého dne do lednice ztuhnout. Pláty jsou zpočátku tvrdé, musí se odležet a zvlhnutím změknout. Krok 6: Podáváme pocukrované moučkovým cukrem a nakrájené na řezy.

Zveřejněno 31. 3. 2011

Poznámka autorky isindy

Zdroj: starý ústřižek

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nY97

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nY97

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Dělám ho leta tedy ne tento ale podle cukrářky a super! Do krému sníh nebo vejce ani omylem pouze pudink
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.

Nikijaho:
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky :-)

Pardon,ale to je hrůza. Buchta je jak šutr a to jsem ji pekla o 5min méně! Krem je trochu řidší, ale říkala jsem si,že se vlhkost aspoň vsákne, ani prd. Je to tvrdý a krem ridky i druhý den. Nejlepší na tom je krem,který není přeslazený. Buchtu bych zkusila péct tak max.10min. :-(

Také by mě zajímalo, jak to krájíte, tak rovně a krásně !! Ukládám, vyzkouším. :-K

Zaujímalo by ma, ako a akým laserom si to krájala? (:yes:)

Nádhera! Vypadají jako z cukrárny. :yes:;-)

zddenka:
to jsem fakt blázen :-( napadá mě snad jen velikost vajíček a tím to množství sněhu...já měla takové koupené prcky...fakt mimořádně malé, asi jsem omylem místo M vzala S...to jediné by mohl být rozdíl v poměru surovin....možná tedy u většího vejce dát jen jedno :-)

Do 1/2 l mléka bych dala 2 pudinky. O víkendu jsem řezy pekla, dodržela jsem uvedené poměry, krém je po 2 dnech v lednici polotekutý!

isindy:někdy přííííííštěěě...:-Dno já to nevzdám,prostě to budu péct tak dlouho,až se to povede...:-D;-)

Jenny: to je mi moc líto, netuším, kde soudruzi z NDR udělali chybu :-( neberu to špatně, fakt by mě ale zajímalo, kde byl problém, u mě se puding uvařil klasicky do husta...neztuhl sice dopevna jako klasika bez žloutků, ale zašlehaný do másla i s tím bílkem...bez problému a po 1,5 dni v lednici byl tvrdý, krásně držel a krájel se.......snad na mě budou aspoň slepice a pes vzpomínat v dobrém ;-)

tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný :-D a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...;-)

tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný :-D a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...;-)

Já jen zírám, Ivuš, jak to dokážeš rovně ukrojit...:yes::-O Že ty na to máš nějaký fígl nebo udělátko? Mně by se to zhroutilo celé...Krém by vytekl... Jedině mě napadá to dát trochu ztuhnout do mrazáku...na chvíli...
Vypadá to nádherně :-p:yes:

jahoda: to nejsou blbé otázky, ale naprosto k věci :-)

1. myslím, že když nedáš ten sníh, nic se v zásadě nestane, možná to jen trochu odlehčil, ale zas tak výrazný rozdíl v tom nebude.

2. dělala jsem to večer, dala na noc do lednice a ráno to už šlo ukrojit - ale nebylo to ono, večer už to bylo lepší a ráno dalšího dne úplně nejlepší - jenže to už zbyl jen 1 kousek :-8:-D moje kobylky řezům nedali šanci rozležet se ;-)

Moc hezké a zajímavé řezy. Jen dotaz Ivo, jaký smysl má v krému ten sníh? Myslím jako, kdybych jej tam nedávala, tak to ani nebude poznat, protože je to máslový krém:-?
Napiš, prosím Tvůj postřeh.
Dále, je lepší je nechat uležet do druhého dne? Zkoušela jsi je hned první den - nebyly tvrdé?
Asi "blbé" otázky:-D, ale když si něco ukládám, tak si dělám u receptu poznámky;-), lepší hned, než se potom zaseknout před pečením:-//:-D
Díky :-K

vypadá moc hezky

moc pěkná inspirace:-K:yes::-))

Ivo nádherné a lákavé fotky:-p Ukládám;-)

co k tomu dodat - prostě bodík je tvůj,Ivčo;-):yes:

Všecko už bylo řečeno:-K Ivi, Ty nikdy nezklameš:-K+:yes:

Ivo, je to krása veliká;-):yes:+

Verinecka: to jistě můžeš, ale myslím, žes to špatně pochopila, ten plát se jen rozpůlí, neprořezává se :-)....doplnila jsem to raději do receptu.

A nešlo by to těsto rozdělit na dvě části a ty pak upéct každou zvlíšť?Mám strach z toho řezání.Jinak je to nádherné a určitě udělám.Dávám bodík:-K:-):yes:

Vypadají opravdu nádherně:yes:

:-p:-p:yes:+11

No, vidím, že se povedly;-) a tys měla strach:-):yes::yes:

Svetlana: nožem :-D:-D:-D ale musí být ostrý, to je fakt ;-)

...krásný medák...prosím tě prozraď, čím to řežeš...:-O:yes::yes::yes:

:yes::-K:yes:

:-K:yes::yes:

:yes::-p:-p:-p

no to se mi líbí škoda,že nejsou dia:-D:-D:-D+1:yes:

Koukám, že Ivajs už je opět v sedle :-K.

rebeka: nono :-D:-D:-D:-D

máma: to je těžký, když si pletu cukr s pudinkem :-8:-8 dík za upozornění, opraveno ;-)

máma::-D:-D:-Dchybí ji tam:-D:-D:-! maminka a pan režižér:-D:-Dmají VŽDYCKY pravdu:-!:yes::-D:-D:-D

hezký - nechybí ti v surovinách pudink?

no škoda,že nemůžu med:-(vypadá to :yes::yes::yes:

Opět jsi nezklamala, výstavní fotky:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
medove rezy, nejlepší medové řezy, medové řezy recept, medový řez, recept na medove rezy, krem do medovych rezu, medové recepty, medové řezy recepty, krém na medové řezy, řezy medové nejlepší recepty, recepty medové řezy, recept medové řezy, medový rezy, medove rezy top recept, medové řezy krém, řezy medové, recept na medový řez, medovy řez recept, medovéřezy, recepty na medove rezy

Suroviny:
mouka hladká, sůl, soda jedlá, med, cukr moučkový, vejce, skořice mletá, máslo, mléko, pudink vanilkový, vejce, cukr moučkový, máslo, tuk

Přidat fotografie receptu