Medové řezy se šlehačkovým krémem
Velice snadné řezy najdeme v tomto receptu. Je inspirován známým medovým dortem. Křehké ořechové pláty těsta doplní lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany. Na posyp tentokrát využijeme odřezky z tvarování řezů.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 479 kJ / 2 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,43 g |
Tuky | 36,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 3,71 g |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 530,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni vyšleháme do zhoustnutí 4 celá vejce s cukrem a medem. Zašleháme 1 lžičku sody a hladkou mouku.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 3 části a pečeme je jednotlivě na plechu vystlaném pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na přibližně 200 °C pouhých 5 minut, hlídat, aby se nepřesušily a nespálily, musí být dozlatova. Po vytažení z trouby necháme pláty lehce vychladnout a ještě z vlažných sundáme pečicí papír.
Krok 3: Jednotlivé pláty položíme na sebe a ořežeme je do pravidelného čtverce. Z odřezků umixujeme drobenku na posyp.
Krok 4: Na krém vyšleháme šlehačku s cukrem a zakysanou smetanou. Krémem protřeme jednotlivé pláty těsta, vrchní plát a i boky, pokud vyjde krém. Celé řezy pak posypeme drobenkou z těsta.
Zveřejněno 1. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY9W
Moje poznámka
Medové řezy se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY9W
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
marlenka recept,
medovník recept,
dort marlenka recept,
medovnik,
marlenka dort,
marlenka,
domácí marlenka recept,
dort marlenka,
recept na dort marlenka,
domácí marlenka,
recept marlenka,
recept na medovník,
recept medovník,
marlenka dort recept,
recept na domácí marlenku,
recept dort marlenka,
marlenka koule,
recept na marlenku,
recepty moučníky medovník,
jednoduchá marlenka
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
med,
soda jedlá,
mouka hladká,
šlehačka,
cukr moučkový,
smetana zakysaná
Komentáře (30)