Medové řezy se šlehačkovým krémem
Velice snadné řezy najdeme v tomto receptu. Je inspirován známým medovým dortem. Křehké ořechové pláty těsta doplní lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany. Na posyp tentokrát využijeme odřezky z tvarování řezů.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 479 kJ / 2 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,43 g |
Tuky | 36,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 3,71 g |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 530,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni vyšleháme do zhoustnutí 4 celá vejce s cukrem a medem. Zašleháme 1 lžičku sody a hladkou mouku.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 3 části a pečeme je jednotlivě na plechu vystlaném pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na přibližně 200 °C pouhých 5 minut, hlídat, aby se nepřesušily a nespálily, musí být dozlatova. Po vytažení z trouby necháme pláty lehce vychladnout a ještě z vlažných sundáme pečicí papír.
Krok 3: Jednotlivé pláty položíme na sebe a ořežeme je do pravidelného čtverce. Z odřezků umixujeme drobenku na posyp.
Krok 4: Na krém vyšleháme šlehačku s cukrem a zakysanou smetanou. Krémem protřeme jednotlivé pláty těsta, vrchní plát a i boky, pokud vyjde krém. Celé řezy pak posypeme drobenkou z těsta.
Zveřejněno 1. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY9W
Moje poznámka
Medové řezy se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY9W
Nejnovější recepty
Dubajská čokoláda
Přidáno před 6 hodinami
Lososová pomazánka mezi krekry
Přidáno před 20 hodinami
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno 25. 11. 2024 18:43
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno 25. 11. 2024 18:20
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno 25. 11. 2024 18:11
Parmazánové košíčky
Přidáno 25. 11. 2024 18:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
VIDEO: Dubajská čokoláda podle tohoto receptu voní pistáciemi a její přípravu zvládne podle návodu každý
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ukecana před 4 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ukecana před 4 hodinami
Zapečený špenát s brambory a vejcem
Elivet před 8 hodinami
Brasírovaná hovězí žebra
Lucie1001 před 9 hodinami
Hovězí nudličky s houbami - GlutenFree
Moanka před 10 hodinami
Litý perník
Lelilie před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Jaanis před 14 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Wanilor před 15 hodinami
Kuřecí čína
Jandice před 16 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Tereziena před 18 hodinami
Tématické fráze:
marlenka recept,
medovník recept,
dort marlenka recept,
medovnik,
marlenka dort,
marlenka,
domácí marlenka recept,
dort marlenka,
recept na dort marlenka,
domácí marlenka,
recept marlenka,
recept na medovník,
recept medovník,
marlenka dort recept,
recept na domácí marlenku,
recept dort marlenka,
marlenka koule,
recept na marlenku,
recepty moučníky medovník,
jednoduchá marlenka
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
med,
soda jedlá,
mouka hladká,
šlehačka,
cukr moučkový,
smetana zakysaná
Komentáře (30)