Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná krkovička

Šťavnatá a voňavá roláda z vepřové krkovice naplněná aromatickou směsí čerstvých bylinek, hořčice a česneku, je nejlepší s vařeným nebo šťouchaným bramborem nebo máslovou bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda 2

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 615 kJ /
1 820 kcal
Bílkoviny202,08 g
Tuky104,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 553 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nakrájíme na plátky přes 1 cm silné, ale nedokrojíme, spodek bude vcelku. Krok 2: Jednotlivé plátky listujeme, každý osolíme, opepříme, promažeme hořčicí, utřeným česnekem, vkládáme mezi ně plátky uzeného boku, kousek nivy, posypeme nakrájenou petrželkou, jarní cibulkou, rozmarýnem. Krok 3: Pak plátky sevřeme k sobě, motouzem ovážeme jako roládu. Krok 4: Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme v pekáči na sádle, roládu na ni položíme, posypeme vrch kořením, podlijeme vývarem nebo vodou. Krok 5: Chvíli necháme dusit na sporáku, pak přendáme do trouby. Pečeme doměkka asi 1,5 hodiny.

TIP: Jak dlouho se vaří vepřové maso - rady a tipy

Zveřejněno 5. 4. 2011

Poznámka autora majda 2

První krok je inspirován Babicovými dobrotami, další již podle sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8Gk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8Gk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Díky za inspiraci, zítra bude k obědu. ;-)

Dneska jsme se oblyzovali, bašta:-p:-K:yes:

Tak to byla bašta a moc nám chutnalo,dala jsem tymián místo rozmarýnu;-):-pZa fotečky se omlouvám nejsou kvalitní.:-O

Vyřila jsem to už několkrát a vždycky to bylo výborný. Děkuji za receptík :-p

Všem děkuji za hodnocení!:-))

Úžasné ;-);-);-) Jen bych dal fotku s jídlem jako hlavní;-);-);-)

:-p:yes::yes::-K

Prima recept ;-) +6.bod :yes:

Mńam!!!:-p:yes:

Moc pěkný recept, od nakrojení plátků, přes suroviny až po fotky :yes::-K.

Pěkný receptík;-)+1:yes:
Bibi na druhé fotečce je vidět náplň,možná by bylo lepší fotečky prohodit;-)Ale já jsem ráda,že je fotka ,alespoň nějaká,recepty kde není, přeci jen tak nezaujmou;-),ale já vím,každý nemá možnost fotit.:-K

Majdo2, to nemůže být jiné, než vynikající, už kvůli samým dobrým surovinám:-p trošku mi jen vadí, že si nevyfotila průřez té plněné krkovičky, aby bylo vidět, jak je to pěkný vevnitř, ale jinak máš 3.boďana:yes:

Určitě lepší než ta od Babici, tahle náplň je nápaditější než ta jeho. Dík zainspiraci.

To vypadá úžasně!!! určitě vyzkouším!:yes:

Tématické fráze:
plnena krkovice, plněná krkovička, plnena krkovicka recepty, plněná vepřová krkovice, plněná krkovice recepty, recepty z krkovice, krkovice recepty, krkovice recept, krkovička recepty, krkovička, plněná krkovice recept, krkovička plněná, recepty krkovička, recept z krkovice, krkovicka recept, krkovice plněná, recepty z krkovičky, plněná vepřová krkovička, recept z krkovičky, plněná krkovička recept

Suroviny:
krkovice vepřová, bok uzený, sýr niva, sůl, pepř mletý, hořčice, cibule, petržel, rozmarýn, cibulka jarní, žebra pikantní, sádlo, česnek, vývar masový

Přidat fotografie receptu