Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní barevný, paprikový perkelt s vepřovým masem a s buharskou zeleninou - Ljutenica

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 049 kJ /
2 163 kcal
Bílkoviny213,67 g
Tuky111,97 g
Vláknina28,64 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 7,23 g
Sůl19,08 g
Sacharidy66,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrajíme si cibuli na kostičky, česnek na plátky a v hlubokém hrnci zpěníme vše na oleji a promícháme tak, aby se česnek nepřichytil. Krok 2: Mezitím si očistíme a nakrajíme maso na kousky, nebo na plátky a přidáme k cibuli, vše orestujeme, opečeme, přidáme červenou sypkou papriku a promícháme. Pak přilijeme vývar a přidáme bulharskou zeleninu "Ljutenica" a dusíme pod pokličkou asi tak 25 minut do poloměkka. Krok 3: Pak si očistíme papriky, žampiony a vše nakrájíme na kousky a přidáme ke vzniklé směsi z masa a zeleniny a opepříme, osolíme a dusíme dalších cca 15 minut. Na konci vše zahustíme škrobovou moučkou anebo hladkou moukou a nakonec vložíme nakrájená cherry rajčátka a krátce je prohřejeme v omáčce. Ozdobíme pak jarní cibulkou. Jako přílohu jsem použila Gnocchi con patate.

Zveřejněno 5. 4. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Pouzila jsem na tuto smes i zbyle kureci palicky, co jsem mela doma jeste v mrazaku. Je to velmi chutne a i hezky barevne a je toho velmi mnoho, da se i kombinovat s ryzi nebo s testovinami nebo s knedlikem, aneb i s brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní barevný, paprikový perkelt s vepřovým masem a s buharskou zeleninou - Ljutenica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5Dv

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní barevný, paprikový perkelt s vepřovým masem a s buharskou zeleninou - Ljutenica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5Dv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Mno slovy klasika ropná skvrná na talíři :-((:no:

Ta Ljutenica je bulharska zelenina umleta a nalozena paprika, :-Krajske a koreni, tak podobna zelenina, jako je v lecu..Iva

Ivanko, tu zeleninu jsem nikde u nás nezaregistrovala. Musím se po ní dobře podívat. Recept se mi moc líbí. Posílám bod a ukládám :yes:+

Zkusila jsem tuto zeleninku Ljutenica a zampionky a snedlo se, mnam pry bylo, ale manzel uz to chce zase, je to chutne se vsemi prilohami, vazne je to jedle, a ahojky Iva:-K:-p

Tento druh jídla máme rádi a je fajn, že se k tomu můžou kombinovat různé přílohy. Takže určitě za ....6:yes:

:-p:yes::yes:

Jura Medek 5. 4. 2011 19:39
Tak tohle uz je neco a tomu rikam jidlo Jura Medek

:yes:

:-p:yes::yes::-K

Jo jo, je to moooc chutne Fantome: Iva-p

;-) už mam zase hlad;-)

Tématické fráze:
bulharská ljutenica, bulharské rizoto, papriky s vepřovým masem, chvilka pro tebe jarní recepty, perkelt, perkelt z vepřového masa, bulharská zelenina, domácí ljutenica, bulharský perkelt, paprikas s veprovym, recepty zeleninový perkelt, ljutenica bulharská, vepřovým perkelt, přílohy k vepřovému, bulharska ljutenice recept, liutenica, bulharska ljutenice, bulharsky prerkelt, paprikáš z vepřového masa perkelt, příloha k vepřovému na paprice

Suroviny:
cibule, olej, žampióny, plec vepřová, paprika čerstvá zelená, rajče cherry, směs zeleninová ljutenica, bujón, sůl, pepř, česnek, moučka škrobová, cibulka jarní, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu