Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Housky se slaninou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michalek-9

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 25-30 ks. podle toho jak je děláte velké.

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 159 kJ /
6 252 kcal
Bílkoviny123,89 g
Tuky460,73 g
Vláknina22,82 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 12,42 g
Sůl31,00 g
Sacharidy391,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny kapalné suroviny (dát jako první) na to (sůl, mouky a vykynutý kvasek). Kvasnice smíchat v hrnku s cukrem, (po chvíli míchání vidličkou je z droždí a cukru voda). Mícháme nejlépe rukou. Potom necháme nakynout na teplém místě. Krok 2: Poté vytvarovat malé bochánky, které nařízneme a nedokrojíme a necháme na plechu - 20 minut kynout. Na vykynuté bochánky do místa zářezu naneseme lžičkou omáčku a na to slaninu (nešetřete slaninou a dávejte tam velké kousky, protože se v troubě zcvrknou) a nakonec sýr (ale pozor, sýru jen malý kousek). Krok 3: Dát do trouby a až po vložení teprve zapnout troubu, péct na: 225°C 10-25 minut.

Zveřejněno 5. 4. 2011

Poznámka autora michalek-9

Boužel nemám fotku.

Ale je to moc a moc dobré.

...vyzkoušejte...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Housky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQJM

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Housky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQJM

Marie

Komentáře (13)

cathleen:
Omlouvám se chtěl jsem napsat do nevyhřáté trouby, protože když je to v té troubě tak to pěkně kyne a jak se to nahřeje je vlastně hotovo.:-p

:-) to budu moc ráda a hnedle ti přihodím obrovský bodík;-):-D

cathleen:

Já jsem to dával podle receptu co mám napsaný do studené trouby, ale zkoušel jsem to i do teplé a výsledek byl stejný. o víkendu to znova upeču a nafotím i postup.:-O:yes::-)

Hm, Michale teď už tomu nerozumím vůbec.

Jana Remková:

Jo mělo by tam bít napsané nakrojit a nedoříznout...:-p

cathlen:
je to lepší do vyhřáté trouby protože to ještě vlastně kyne jak se to nahřívá

Michale, proč se dávají tyto housky (které houskami vlastně nejsou) péct do studené, nevyhřáté trouby? Zajímá mě to, protože kynuté těsto se naopak vkládá do hodně vyhřáté trouby...jinak se rozjede, "rozteče" - má na to dost času, než se trouba nahřeje na těch 225°C....

Michale, vypadá to na skvělý recept. Já mám teď období, kdy ho nevyzkouším, ale určitě bych moc chtěla;-) ALE:-)), když ty bochánky rozřízneš, byly by z toho dva, ne? Nemá tam být napsáno.."naříznout a nedokrojit?";-) Pak to chápu;-) Každopádně plus a budu věřit, že se toho brzy někdo ujme;-):yes:

hezky napsané:yes:;-)

Mišo,no vidíš,za chvíli se tady rozjedeš v psaní receptu.Ještě zkus vždycky vyfotit,co upečeš nebo ukuchtíš,je to lepší pro představu.:-)):yes:

to jo a hlavně jíme i očima ;-) :yes:

ale je to lepší když tam je foto, ať lidi vidí jak to má vypadat...:-):-p

Foto neni zadne?? :-pIva

Tématické fráze:
housky se slaninou, domaci housky se slaninou, houska se slaninou, kynute housky se slaninou, bochánky se slaninou, jak vytvarovat housky, housky se slaninou recept, housky ze slaninou, recept housky se slaninou, housky se slaninou bez kvasnice, recept na housky se slaninou, housky se zelím a slaninou, jak vytvarovat housku, sýrové housky se slaninou, housky s slaninou, housky se zelím, housky se slaninou a zelím, recept bochánky se slaninou, domácí housky se slaninou recept, sýrové bochánky se slaninou

Suroviny:
voda, droždí, cukr písek, mouka hladká, mouka grahamová, sůl, olej, kečup sladký, česnek, slanina anglická, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu