Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švejžužu

Znáte švejžužu? Jedná se o marinované kuřecí nebo vepřové maso. Marinádu připravíme smícháním žloutků a sójové a worcestrové omáčky, dochutíme kari a maso v ní necháme odležet do druhého dne. Pak ho usmažíme a podáváme s hranolky, nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lopusek

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení do druhého dne

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 196 kJ /
764 kcal
Bílkoviny126,31 g
Tuky18,75 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 701 mg
Sodík 391 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy20,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, nakrájíme i červenou papriku a vložíme do mísy s masem. Krok 2: Přelijeme připravenou marinádou, kterou připravíme smíchaním všech ingrediencí. Promícháme a dáme odležet na 24 hodin do ledničky. Krok 3: Po odležení restujeme na pánvi přibližně 10 minut. Krok 4: Podáváme s rýží, hranolky nebo jen s chlebem.

TIP: Rýže jako příloha

Zveřejněno 6. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švejžužu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvwP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švejžužu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvwP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mi se to moc líbí. Pokud jsem se prošla podobnými recepty, zdá se mi, že každý má jinou marinádu. každý si vybere to své. Jednu dobu, když jsem na Toprecepty ještě nechodila, tak jsem recepty na marinády scháněla a tak jsem ráda, že je jich tady povíc;-):yes: Elizo, nádherné foto:yes:

Jak chutná originál pokrmu tohoto názvu nevím...v Asii jsem nebyla a tak ani nestravovala, ale jako snadný oběd to bylo super a chutnalo všem - trošku jsem přidávala, ale ne moc, hlavně cibulku, aby to bylo veselejší...;-):yes:

taky se mi nelíbí,když se někdo probudí a začne sem na Topky prát jeden recept za druhým a je to jedno,zda opisuje kuchařku a nebo ze svého webu:-(:no:člověk si ani nemůže pořádně všechny recepty prohlédnout a pak zapadnou recepty i od jiných autorů,které mají váhu a stojí za prohlédnutí;-)
Ale tvoje lopusku to opravdu nejsou.

myšlenka 6. 4. 2011 11:04
Hmmm, jak říká Bibi: Nacpat sem spoustu receptů najednou, to není žádné umění, ale vyfotit hotový pokrm, který naláká na vyzkoušení, už jo. Takže, fakt je lepší, když se recept vloží i s obrázkem. Já vím, že to není povinnost, ale když tu vidím 5 receptů za sebou, a ani jeden nemá obrázek, tak mě to otráví, nezlob se. :-)

sezen si radeji pravy recept,tak se svejzuzu teda ńedela
zaprve toho solamylu by bylo malo a neni jedno jestli tam dam sojovou omacku nebo worchestr to jen na okraj.A za druhe lide u nas vubec neumi varit tak jak v cine u nas je to jako kdyz vari kocicka s pejskem nahazet tam vse a rikat tomu cina.Je to hnus asi jako ve vietnamskych bufetech vse ma stejnou vuni i chut,ale za to rozmanite nazvy:-D.Vietnamci nam tady vyvaruji co ani nikdy nejedli.Tak to asi k vasemu kulinarstvi.

Lopušku, Toprecepty nejsou o tom, že se sem narve plno receptů za sebou a ještě některé chronicky známé, které tu jsou mnohokrát:-// Raději si název receptu ověř ve vyhledávání, zda tu už není:-! Jsi tu nová, tak to ber, jako dobře míněnou radu;-)

Recept je dobrý, ale už je tu minimálně v třiceti modifikacích.

Tématické fráze:
švejžužu, recept na švejžužu, švejžužu recept, švejčužu, kuřecí švejžužu, vepřové švejžužu, švej žužu, recepty švejžužu, žvejžužu, švej žužu recept, švejžužu-recept, švejžužu z kuřecího masa, vepřové švejžužu recept, vepřové švejžužu-recept, sveizuzu, maso švejžužu, recept švejžužu, svej zu zu, švejšužu, recept na švej žužu

Suroviny:
maso kuřecí, paprika čerstvá červená, žloutek, omáčka worcesterová, solamyl, koření kari

Přidat fotografie receptu