Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brusinky z rybízu

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

borovec borovec

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin odležení rybízu

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení rybízu)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 490 kJ /
3 463 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy781,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz odstopkujeme, promícháme s cukrem a necháme 24 hodin odležet. Krok 2: K rybízu přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a necháme za občasného promíchání 15-20 minut pomalu vařit. Krok 3: Ke konci vlijeme rum, promícháme a rybíz hned plníme do čistě vymytých sklenic. Krok 4: Naplněným sklenicím otřeme hrdla do sucha, zavíčkujeme je a uložíme je dnem vzhůru. Zpět je obrátíme až po úplném vychladnutí.

TIP: Tipy na zpracování rybízu

Zveřejněno 7. 7. 2008

Poznámka autorky borovec

Výborné ke svíčkové - husté, netečou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brusinky z rybízu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lAj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brusinky z rybízu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lAj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Výborná alternativa k zvařováni rybízu. :yes:

Výborné, kamarádka je vždycky přinese, když grilujeme hermelín. Nepřekonatelná kombinace! Říkám si, že letos bych konečně mohla sama vyzkoušet :-D

Mňam, výborný recept, výsledek nám moc chutná.

Dnes jsem vařila a výborné. Až je mi líto že je noc a maso na svíčkovou v mrazáku. Hned bych si dala <3

dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.

Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky. :-!

Jsou strašně Kysely :-(( nevím proč dala jsem tam všechno.:-p

výborné:-)<3<3:-K

Dara Součková 23. 8. 2015 15:46
Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu :-). Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept :yes:

Eliška Vachušková 5. 8. 2015 09:12
Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji:yes:

Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!

Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne. ;-) Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý. ;-)

Marketti 8. 7. 2014 07:49
Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo :-(

a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto. :-)

nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se:-):-):-)

Petram: Davas je tam i s kurou??

Tématické fráze:
falešné brusinky, červený rybíz recepty, rybízové brusinky, červený rybíz, rybiz recepty, recepty z rybízu, zpracovani rybizu, zavařování rybízu, rybíz, brusinkový kompot z rybízu, brusinky recept, zpracování červeného rybízu, brusinky zavařování, černý rybíz jako brusinky, brusinky, zavařování brusinek, recepty z červeného rybízu, bílý rybíz recepty, recept na brusinky, recepty rybíz

Suroviny:
rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum

Přidat fotografie receptu