Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pavlínčina pljeskavica

Tradičním pouličním občerstvením na Balkáně je pljeskavica - grilovaná placka z mletého masa. Obvykle se podává v housce s ajvarem. Na přípravě není nic složitého, vše stačí smíchat, nechat odležet a můžeme grilovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinahayek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 190 kJ /
1 241 kcal
Bílkoviny201,24 g
Tuky42,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso smícháme s veškerými ingrediencemi kromě sýra a necháme minimálně 3 hodiny uležet, nejlépe přes noc. Krok 2: Poté ještě jednou promícháme a tvoříme placičky. Do každé zamotáme plátek balkánského sýra. Krok 3: Ogrilujeme a podáváme s cibulí a chlebem.

TIP: Jak na domácí ajvar

Zveřejněno 7. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pavlínčina pljeskavica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYJ8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pavlínčina pljeskavica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYJ8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

pravá pleskavica, určitě ne sojovka!, cubrica je balkánské koření ale ne do tohoto pokrmu zde stačí jen sůl, pepř a česnek....může být i na jemno nasekaná cibulka případně pouze jako příloha + tam bych viděl i ten balkánský sýr a co je nejdůležitější je jako příloha Ajvar nebo Ljutenca a nejlepší ,,domácí" třeba Babiččino Tajemstvíwww.babiccino-tajemstvi.cz tam maj dobrej v domácí kvalitě a lepší sem nejedl

Tohle že je plieskavica?:-((

:-p:yes:

Jéje:-)dělávám podobně a ani jsem nevěděla,že se to takhle jmenuje;-)Zase jsem o něco chytřejší:-*a za príma recept:-pposílám +bodík:yes:

Pljeskavicu dělávám tak, že okořeněné mleté rozválím na tenký plát mezi dvěma mikrotenovými sáčky a opeču.Varianta s balkánem se mi líbí, jen vynechám sojovku, která se mi tam moc nehodí.

:yes::-)

hmm, to by mohlo být dobré:-p:yes:

Tématické fráze:
pleskavice recept, plieskavica, pleskavica recept, balkánská pljeskavica, pleskavice, pleskavica, plieskavica recept, plieskavice, balkanská pleskavice, pleskavica recepty, recept na pleskavicu, plejskavica, balkánská pleskavica, čubrica recept, recept pleskavice, pleskavica, recept, recept pleskavica, plieskavice recept, balkánská pljeskavice, plijeskavica

Suroviny:
maso mleté mix, cibule, česnek, koření čubrica, sodovka, omáčka sojová, sýr balkánský

Přidat fotografie receptu