Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova krkovička s erteplama

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici jsem potřel třeným česnekem, okořenil, a dal na den odležet do mísy s olejem. V den přípravy jsem krkovici jenom nechal okapat od oleje a vyválel v mouce. Krok 2: Pak jsem hodil na pánev a zprudka osmažil, až se z mouky udělala krusta. Musel jsem každý kousek zvlášť, oba se na pánev nevlezly. Krok 3: Osmažené maso jsem přendal na plech a přelil olejem s kořením v kterém se marinovalo. Krok 4: Tady odbočím, přidal jsem i dvě kuřecí stehna z velkých brojlerů, (pro dceru), která jsem okořenil paprikou a pepřem. Tohle jsem strčil do trouby zapéct. Krok 5: Zatímco se maso peklo, dal jsem vařit brambory a vytáhl z mražáku pořádnou hrst medvědího česneku. Ten jsem ještě zmrzlý pokrájel na nudličky a vmíchal do uvařených brambor. Krok 6: Než se maso upeklo, ještě jsem stačil zadělat na kynuté buchty s tvarohem, povidlama a slazenými malinami, které se pekly během večeře. Krok 7: Jako byla to bašta, jenom doufám, že tyhle stránky nečte moje doktorka..

Zveřejněno 8. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova krkovička s erteplama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMmK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova krkovička s erteplama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMmK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (54)

člověk si odskočí z politických článků k inspiraci, co by dobrého uvařil, a narazí na další Kristýnu Kočí, viď luckymoon?
Nejste náhodou sestřenice?

Dnes je k obědu:-p:yes: i s těmi bramborami s med.česnekem, jen ty buchty jsem vynechala

jasmina:;-):yes:hezky řečeno:-)

Včera naloženo,dneska oběd dobrý rychlý:yes:jasně že nic luxus.A že nejsou tvoje recepty nic moc?Jsou veselé a obal prodává.Každá z nás šáhnem po kalhotkách v krásné krabičce s mašlí než hozené v sáčku

Přidávám bodík,ne za mistrovský recept,je jednoduchý a nijak okázalý,ALE:-!:-! bodíkem děkuji za inspiraci,za to,že se mně normálně sbíhají sliny,za to,že vím co budu vařit o víkendu rodině,za velmi povedené fotečky...a o tom to je,divím se vám,že vůbec reagujete na přiblblé komentáře melancholické básnířky s malým sebevědomím,holt bylo,je a bude,že lidská blbost je neomezená.
Hezký den všem :-K

luckymoon::-)):-))Ty už to snad nepij ani ředěný:-))

luckymoon:Nejsem ani opuštěná divoženka :-D:-D,ani nešťastná opuštěná panička,ani kuchařka na lovu:-O;-)Proč urážíš a otíráš se o lidičky, které vůbec neznáš? Píšeš o sobě,jak jsi dobrá, ale úctě k těm "obyčejným" lidem ses asi nenaučila.:-((

Kadlíku nevzdávej to neměli bychom se čemu zasmát, takových vtipných receptů, tu tolik nebývá. Ber vše jako kompliment,když se děvčata chytnou, kvůli nějakému muži;-):-8

Jak v blbém domě...:yes: Výborný slovní obrat. Opečený gothaj v housce je tu vysoce hodnocený...;-):-(( Budu neoblíbená, ale což... Začíná mi být jasné, proč sem již nechodí gurmáni typu Jendy1...

www.toprecepty.cz: nehledě na to, že tenhle recept rozhodně nepatří do kategorie těch slabších.. Kadlíku klídek, vím, jak ti je, od včerejška si taky připadám jak v blbém domě a ne na Topreceptech a kluci díky, že jste se konečně probrali;-) Už to bylo třeba.:-)

Každý týden je na Topreceptech přes 2 700 nových komentářů, opravdu nestíhám pročítat a kontrolovat všechny a tedy ani na vše reagovat. Pokud mě někdo na cokoli upozorní vzkazem nebo emailem, vždy věc řeším ... Nicméně doufám, že toto budu psát naposledy:
chci ZNOVU a OPĚT napsat, že i jednoduché a "obyčejné" recepty jsou vítány. Samozřejmě, že se nevyrovnají propracovaným složitým receptům, podle kterých mohou vařit profesionálové nebo zkušenější kuchaři, ale i takový student nebo kuchař začátečník jistě hledá, čím obohatit housku nebo co se vše dá přidat do míchaných vajíček. Proto prosím neurážejte takové recepty a už vůbec ne jejich autory. Děkuji

Kadlíku:-K, to že jsi našim srdcím (i žaludkům) milý jsme snad dokázaly, když jsme se tě tu se Srettkou odpo zastaly.
Jen mě zaráží, že admini jsou zděšeni z komentářů u (mírně řečeno) kontroverzních receptů stepiny, ale urážlivé komentáře luckymoon u dvou Kadlíkových receptů jim nijak nevadí.A troufám si tvrdit, že to je silná káva.
Kadlíku, nebuď smutný a dál nás bav a inspiruj:-K.

Kadlíku nebuď smutný a hlavně nic nevzdávej,vždycky se někdo najde viď Luckymonn:-(kdo bude mít takové narážky,ale asi je to zakomplexovaný člověk a nebo má momentálně problém,ale ten je jen její.;-)Eliz má pravdu;-):yes:

Kadlíku,voni jsou asi nějaký erupce na sluníčku a lidi "blbnou"a hádají se a nebo,že by to bylo tím povětřím?:-O;-)Hele za chvíli je 30.4.my se proletíme na košťatech a bude zase pokoj.:-D:-D:-DTak to nevzdávej a vydrž!:yes:

Kadličku:-):-), zůstaň v klidu, tady běžně mizí komentáře, takže vyčkej a budeš mít pod receptem třeba i čisto...;-):-D
Možná tomu, co jsem teď napsala, nerozumíš, ale určitě si to přečte někdo z těch, kdo bude vědět...
Tvoje receptíky jsou milé a vařitelné, fandím ti. :-)

Tématické fráze:
co vařit o víkendu, krkovička recepty, co vařit na víkend, co vařit z krkovičky, krkovička, co vařit o víkendu recepty, co vařit, kadlíkova kuchařka, co vařit z krkovice, co budu vařit, co vařit k obědu, krkovička pro chlapy, jak dlouho se peče krkovička, jak uvařit krkovici, co varit z krkovice recepty, recepty z krkovice, nějaký recept z krkovičky, co uvařit k obědu, co varit z krkovicky, co vařit -plecko

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, sůl, pepř, tymián, olej, mouka hladká, sádlo

Přidat fotografie receptu