Krevety s omáčkou Alfredo
Krémová a sametově hebká omáčka Alfredo je velmi jednoduchá. Máslo, parmazán a smetana společně tvoří dokonalou chuť. Tentokrát ji nebudeme podávat s kuřecím masem, ale s krevetami ochucenými citronovou šťávou a česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 918 kJ / 2 609 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,11 g |
Tuky | 190,74 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,85 g |
Sacharidy | 35,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety omyjeme, oloupeme a očistíme (ostrým nožem jemně nařízneme vrchní část krevety a vyjmeme střívko). Záměrně zanecháme krevetám ocásky, je to z části pro efekt, z části z hlediska praktičnosti. Můžeme je za ně pak uchopit a jíst je rukama.
Krok 2: Očistěné krevety smícháme s citronovou šťávou, cca 5 stroužky utřeného česneku a trochou olivového oleje.
Krok 3: Mezitím dáme vařit těstoviny dle vlastního výběru.
Krok 4: Na pánvi orestujeme krevetky. Velmi krátce, cca 4 minuty. Poznáme, že jsou hotové, až zoranžoví. Odstavíme a uchováme je v teple.
Krok 5: Na omáčku rozpustíme 3 lžíce másla, zalijeme smetanou a na mírném ohni zahříváme.
Krok 6: Omáčka začne mírně houstnout, poté přisypeme čerstvě nastrouhaný parmezán. Množství závisí na tom, jak hustou chceme mít omáčku.
Krok 7: Poté dosolíme a přidáme čerstvě mletý bílý pepř.
Krok 8: Do hotové omáčky přidáme krevety a podáváme s hotovými těstovinami.
Krok 9: Kdo chce, může přidat žampiony, zakysanou smetanu, směs italských bylinek nebo více česneku. Omáčka je velmi variabilní.
Zveřejněno 8. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety s omáčkou Alfredo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wwrv
Moje poznámka
Krevety s omáčkou Alfredo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wwrv
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
omáčka na krevety,
omáčka ke krevetám,
krevety s omáčkou,
krevety recept,
krevety se smetanou,
krevety se smetanovou omackou,
krevety na smetaně,
omáčky ke krevetám,
krevety se smetanou recept,
krevety omáčka,
omacka krevety,
krevety recepty,
krevety a jejich recepty,
krevety v omáčce,
omáčka z krevet,
krevety s omáčkou recept,
pokrmy z krevet,
recept na krevety,
omacky na krevety,
omáčka s krevetami
Suroviny:
krevety,
česnek,
šťáva citronová,
olej olivový,
máslo,
smetana,
sýr parmazán strouhaný,
sůl,
pepř bílý mletý,
těstoviny
Komentáře (28)