Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mátová roláda

Mátová roláda je elegantní a osvěžující dezert, který potěší svou lehkostí a výraznou chutí máty. Tento lahodný dezert se skládá z nadýchaného piškotového těsta, jemně dochuceného mátovým extraktem, a krémové náplně, která dodává roládě jemnost.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Doba přípravy 46 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby chlazení smetany

46 min (40 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby chlazení smetany)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 349 kJ /
2 235 kcal
Bílkoviny59,52 g
Tuky116,84 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 522 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy235,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.

TIP: Čokoládová poleva

Zveřejněno 8. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gPN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gPN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Já jsem mátu ve šlehačce vyvařila a přecedila. Je to zase něco jiného.

No toto mi uniklo.Máta už raší,takže žádný čaj,ale pořádný výluh.;-):-D Ono je to totéž,ale ze zahrady má máta větší říz.Moc pěkná roláda.:-p:-p:-p:yes:

Fantome, roládu jsem dnes upekla. Roládu mám na zítřejší oslavu, ale už jsme to nevydrželi a ochutnali. Dcera prohlásila, že je roláda bezkonkurenční.:-p Děkuji za prima recept. Dávám ti bodíka a přidávám foto.;-)

After eight v hezčím a větším balení roládky :yes::-K.

V Tescu tak to jo..? Nekde : v regalu kypricich prasku?? Tak diky, kouknu, rolada a mata je fajn, jeste ten caj, tak ahooj Iva:-K:-K

Eliza:dobrá já se teda vzdávam:-)

Fantome:-), sice jsem tvůj recept uložila, ale jestli si na něj troufnu...to je ve hvězdách. Rolády moc neovládám (leda tak masové, to zas jo...), měla jsem nedávno takovou povedenou sladkou premiéru, tady zdokumentovanou, ale jistá v kramflecích si nejsem, přiznávám bez mučení...
To nic nemění na kladném hodnocení tvého receptu :yes:.

Roládka mi evokuje svěžest a lehkost, teď si jen představuji ten kontrast, kdyby byla na fotce i červená jahoda;-).Fantome:-K, máš moc šikovné ruce a ty nápady:yes:.

Daniella O.:krásně napsané ty jsi prostě diplomat:yes:;-)

Anicko Kocikova, tak nepridavej to zelene potravinarske barvivo. Me tam osobne nevadi, evokuje chut maty, ( Fantom uvadi, ze z nouze pouzil vyluh z caje ). Je to naopak genialni napad. Na strane druhe chapu, ze nekomu barvy vadi.... na dovolene v Italii jsem jednou dostala k snidani modre rohliky a to jsem opravdu nepozrela. Nechapu tu barvu, ktera se absolutne nijak nepoji se surovinami. To bylo opravdu zvlastni. Tahle roladka je jina a to i barevne. Krasna....:yes::yes::yes:.

misza:To budu moc rád a prosil bych fotku;-)

Jana Remkova:Jani ale něco hezkého mi napsat můžeš abych si o sobě mohl myslet:-8:-D:-D:-D

Eliza:Kdo se bojí nemá co dělat v kuchyni;-)to ovšem není Tvůj případ:-) ale až to zrealizuješ tak mi prosím přidej fotku;-)

zizala: u nás to nikdo nechtěl ochutnat ale nakonec to chutnalo všem;-) dal jsem na polevu extra hořkou čokoládu 70% kakaa s nugetou a je to super:yes:

Fantome vypadá to skvěle:-p Určitě vyzkouším.:yes:

Tématické fráze:
mátová esence, mátová poleva, matova napln, peprmintová napln do bombonů, rolada s nugetou, mátová napln recept, peprmintová esence, japonská roláda, banánová roláda s nugetou, mátová esence potravinářská, peprmintová roláda, mátová esence na vaření, mátová esence příprava, studená roláda čokoladova, peprmintová roláda recept, mátová recepty, kde se kupuje matova esence?, roláda z pekarskych piškotu, kramflek, mátová zelená barva

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, smetana ke šlehání, tvaroh plnotučný, cukr moučkový, ztužovač želatinový, potravinářské barvivo zelené, čaj mátový, čokoláda

Přidat fotografie receptu