Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 867 kJ / 4 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,78 g |
Tuky | 144,27 g |
Vláknina | 36,25 g |
Cholesterol | 709 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 547,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky: v kastrůlku či pánvi smíchejte cukr s vínem a zrníčky vyškrábnutými z vanilkového lusku. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Hrušky oloupejte, nechte jim ale stopky.
Krok 2: Rozpulte je a kulatým vykrajovátkem z nich odstraňte jadřince.
Krok 3: Hrušky vložte do kastrůlku, přilijte asi 150ml vody (měly by být ponořené)a překryjte.
Krok 4: Vařte na mírném ohni asi 20 minut. Hrušky pak nechte v sirupu vychladnout.
Krok 5: Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Čokoládu rozlámejte a spolu s máslem a brandy ji rozpusťte v misce nad párou.
Krok 6: Misku sundejte a k čokoládě přimíchejte žloutky a mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Krok 7: Jednu vychladlou glazovanou hrušku nakrájejte na kostičky a spolu s mandlemi přidejte do těsta.
Krok 8: Začněte šlehat bílky a jakmile budou zpola našlehané, přisypte cukr. Sníh opatrně spojte s těstem.
Krok 9: Čtyři kulaté formičky (široké 8-10cm) vytřete máslem, rozdělte do nich těsto a pečte asi 15 minut. Nechte vychladnout a vyklopte.
Krok 10: Mezitím vlijte do pánve půl hrnku tekutiny, ve které se vařily hrušky. Položte do ní hrušky řezem dolů a vařte, dokud nezačnou karamelizovat. Podávejte s dortíkem.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort s pošírovanými hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KYjY
Moje poznámka
Čokoládový dort s pošírovanými hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KYjY
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 12 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 12 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štafetky - rychlé a jednoduché
Neregistrovaný před 32 minutami
Cheesecake
Neregistrovaný před 43 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 56 minutami
Fofr buchta
Neregistrovaný před 1 hodinou
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 1 hodinou
Holandské řízky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 3 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
vaření s hruškou pribináček,
čokoládový dort s hruškou,
glazované hrušky,
glazovana hruska,
dort s hruškami,
dort s hruškou,
glazované ovoce,
dort z hrušek,
čokoládový dort lada ´hrušky,
hrušky glazované,
pošírování ovoce,
zapecene hrusky se zmrzlinou,
hruška v čokoládě,
dort hrušky,
moučniky s hruškami,
dort se susenymi hruskami,
čokoládový s hruškou,
recepty glazovaná hruška,
hruskovy dort s čokoládou,
čokoládovýdort s hrušky
Suroviny:
čokoláda hořká,
máslo,
brandy,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
hruška,
mandle plátkové,
cukr krupice,
máslo,
cukr hnědý,
víno červené dezertní,
lusk vanilkový,
hruška
Komentáře (8)