Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní chlebík

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 885 kJ /
2 363 kcal
Bílkoviny73,75 g
Tuky13,31 g
Vláknina37,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy468,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a hotový omládek pak v zavřené pekárně asi 45 minut kynout. Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a bez předehřevu necháme umíchat těsto, které nám pak v pekárně i vykyne (může ale klidně kynout i v míse). Krok 3: Vykynuté vytáhneme, přetužíme a rozdělíme na dva nestejné díly - 1/3 a 2/3, z každého uděláme plošší bulku. Střed větší bulky ještě dlaní promáčkneme a do prohlubně usadíme menší bulku. Omoučeným obráceným koncem vařečky celý chlebík svrchu propíchneme až k podložce a takto upravený už necháme na plechu nakynout. Krok 4: Vykynutý chleba potřeme vejcem s trochou vody, vařečkou obnovíme důlek, můžeme ozdobit i semínky (použila jsem dýňová) a vložíme do vyhřáté trouby. Prvních 5-10 minut pečeme na 220°C, pak zmírníme na 190-200°C a dopečeme, ještě asi 35-45 minut. (Každá trouba peče jinak.) Chleba výrazně voní a díky nezvyklému tvaru přitahuje i oči - krajíce vypadají jako obláčky. (Těsto nemusíte dělat jen v pekárně, můžete klidně i ručně nebo robotem.)

Zveřejněno 10. 4. 2011

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pwZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pwZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

dexulka: máš ho nádherný! :yes:

Tak jsem vyzkoušela tenhle lákavý chlebík.Možná jsem měla těsto volnější a taky jsem ho víc rozplácla,tak není tak hezký,ale chuťově dobrý,určitě zopakuji :-8 Díky ;-) :yes:

:-O:yes: to je krása;-):-K:-K

Chlebíček je nádherný:-K:-K+:yes:

Opet dilko, kteremu nejde nic vytknout :yes::yes::yes: +16

:-Onádhera:-K+velký:yes:

Zkusím to s tím medem,nic jiného nezbude,snad se taky podaří:-))

majda 2: zkus místo ní dát lžičku medu a uvidíš;-)

Ten je krásný!Bude první k vyzkoušení,když budu chtít upéct chléb,ovšem problém mám pořád stejný,nemám sláděnku:-((Posílám bod č.14:yes:

cathleen: Fakt, pohádky mám v malíčku :-)):-8

maris::-8 díky za důvěru, ale asi to nebude pravda. Carský palác neudělám, ale nějaké nové rohlíky nebo bagetky určitě;-)

zizala::-Ofakt žabka carevna? Hm, tak to jo...teď už mě to mrzet nemusí, že to nedokážu:-D

cathleen: Ty se brzy dopracuješ i k tomu carskému paláci;-):-))

Cathleen, no jo, ale ten palác dělala žabka carevna pomocí kouzel;-):-)) Ty máš než své šikovné ruce, ovšem výsledek je excelentní:yes::yes:

:-O:-p:yes:úžasný , už si tisknu recept a tady dávám +100 :-):-K

Tématické fráze:
jarný chlebík, receptař prima nápadu poslední díl 17, omládek, receptař prima nápadu poslední díl recepty, omládek recept, top recepty zabky, jarní chlebíčky recept, chlebík 3s, recepty prima nápadů poslední díl, chléb žabky carevny, receptař prima nápadu poslední díl, jak upect a ozdobit chlebovy dort z zitne mouky, receptař prima nápadu poslední díl-dýnová polévka, receptar prima napadu 43 dil, plněné domácí bulky žabky, co je přetužíme, chlebík, chlebová bulka, jak ozdobit chlebíčky, domaci pekarna chlebik

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, ocet, olej, bramborák v prášku, kmín drcený, sůl, mouka celozrnná žitná jemná, mouka chlebová pšeničná

Přidat fotografie receptu