Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osvěžující jablkový zákusek

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gurmanka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 772 kJ /
4 248 kcal
Bílkoviny72,28 g
Tuky138,33 g
Vláknina35,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 479 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy660,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pripravíme si plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky rozmiešame s práškovým cukrom a so štipkou soli. Pridáme olej, mlieko a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom a všetko spolu poriadne vymiešame. Do zmesi opatrne zapracujeme sneh z bielkov a vzniknuté cesto vylejeme na plech. Krok 2: Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160-170 °C cca 30 minút. Krok 3: Po upečení dáme opatrne dole z plechu a necháme vychladnúť. Krok 4: Počas toho ako nám bude koláč chladnúť uvaríme si jablkovú plnku. Krok 5: Nadrhnuté jablká dáme dusiť do 200 ml vody. Po 5 minútach pridáme vo vode rozmiešaný zlatý klas (resp. vanilkový puding) aj s cukrom a škoricou a opäť privedieme do varu. Potom znížime teplotu a varíme kým kaša nezačne hustnúť, čo ale netrvá príliš dlho. Krok 6: Uvarená kaša nemá byť veľmi hustá – aby sa ľahko rozotierala na smotanovú plnku. Keď je kaša hotová necháme ju vychladnúť. Ja som ju dala do vodného kúpeľa, aby to bolo trošku rýchlejšie. Krok 7: No a pokiaľ kaša chladla, pripravila som smotanovú plnku: Krok 8: šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha a následne primiešame opatrne kyslú smotanu. Takéto plnka je kyslejšia a teda ak máte radšej sladšiu pridajte trochu práškového cukru. Krok 9: Teraz môžeme začať s “vrstvením” plniek. Na vychladnutý koláč dame najskôr smotanovú plnku a dame na 20-30 minút stuhnúť do chladničky. Potom nanesieme plnku jablkovú a opäť dame do chladničky na 20-30 minút. Po stuhnutí môžeme podávať.

Zveřejněno 10. 4. 2011

Poznámka autorky gurmanka

Koláčik je veľmi osviežujúci a preto je vhodný aj na letné posedenia s rodinou alebo kamarátmi. Ja som tentokrát robila len polovičnú dávku.

www.gurman.estranky.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osvěžující jablkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovr3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osvěžující jablkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovr3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

gurmanka: nastruhat.. narajbať.. to je mi šumák:-!:-D:-D
vyzerá to bohovsky žravo:-8:-*:-p;-):yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:

Sodovka: Ahoj Sodovka! To ako pripravit jablcka som popisala v surovinach - ocistit a nastruhat :-) lebo ako hovoris, z celych jablk kasu neuvarime...:-p a nadrhnut znamena u nas doma nastruhat...my zase nepouzivame slovo "narajbat"...;-) ved kazdy ma nejaky ten svoj kuchynsky slang :-D:yes:

Gurmanko, jablíčka musíme nejenom umýt (vydrhnúť), ale i nakrájet. Přece nebudeme vařit celá jablíčka? Z celých jablíček se kaše neudělá? Anebo recept špatně chápu? Jsem Slovenka, ale slovíčko nadrhunuté neznám. (vydrhnu - vyčistím). Nebo to znamená nastruhať, narajbať?:-))

Tématické fráze:
jablkový zákusek, zákusek z jablek, jablkove zakusky, zákusky z jablek, osvěžující zákusky, zákusek s jablky, nové zákusky recepty.cz, zakusky s jablky, zákusek na plech, jabkový zákusek, jablečný zákusek, zákusky na plech, gurmanka.cz, recept na jablkový zákusek, výborný jablkový zákusek, jablecne zakusky, zákusek s s jablky, jablkovy zakusok, výborné zákusky s jablek, zakusek s jablek

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, sůl, olej, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, jablko, pudink vanilkový, skořice mletá, cukr hnědý, cukr hnědý, smetana ke šlehání, smetana kysaná, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu