Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 772 kJ / 4 248 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,28 g |
| Tuky | 138,33 g |
| Vláknina | 35,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 660,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravíme si plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky rozmiešame s práškovým cukrom a so štipkou soli. Pridáme olej, mlieko a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom a všetko spolu poriadne vymiešame. Do zmesi opatrne zapracujeme sneh z bielkov a vzniknuté cesto vylejeme na plech.
Krok 2: Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160-170 °C cca 30 minút.
Krok 3: Po upečení dáme opatrne dole z plechu a necháme vychladnúť.
Krok 4: Počas toho ako nám bude koláč chladnúť uvaríme si jablkovú plnku.
Krok 5: Nadrhnuté jablká dáme dusiť do 200 ml vody. Po 5 minútach pridáme vo vode rozmiešaný zlatý klas (resp. vanilkový puding) aj s cukrom a škoricou a opäť privedieme do varu. Potom znížime teplotu a varíme kým kaša nezačne hustnúť, čo ale netrvá príliš dlho.
Krok 6: Uvarená kaša nemá byť veľmi hustá – aby sa ľahko rozotierala na smotanovú plnku. Keď je kaša hotová necháme ju vychladnúť. Ja som ju dala do vodného kúpeľa, aby to bolo trošku rýchlejšie.
Krok 7: No a pokiaľ kaša chladla, pripravila som smotanovú plnku:
Krok 8: šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha a následne primiešame opatrne kyslú smotanu. Takéto plnka je kyslejšia a teda ak máte radšej sladšiu pridajte trochu práškového cukru.
Krok 9: Teraz môžeme začať s “vrstvením” plniek. Na vychladnutý koláč dame najskôr smotanovú plnku a dame na 20-30 minút stuhnúť do chladničky. Potom nanesieme plnku jablkovú a opäť dame do chladničky na 20-30 minút. Po stuhnutí môžeme podávať.
Zveřejněno 10. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osvěžující jablkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovr3
Moje poznámka
Osvěžující jablkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovr3
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 11 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
jablkový zákusek,
zákusek z jablek,
jablkove zakusky,
zákusky z jablek,
osvěžující zákusky,
zákusek s jablky,
nové zákusky recepty.cz,
zakusky s jablky,
zákusek na plech,
jabkový zákusek,
jablečný zákusek,
zákusky na plech,
gurmanka.cz,
recept na jablkový zákusek,
výborný jablkový zákusek,
jablecne zakusky,
zákusek s s jablky,
jablkovy zakusok,
výborné zákusky s jablek,
zakusek s jablek
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
sůl,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
pudink vanilkový,
skořice mletá,
cukr hnědý,
cukr hnědý,
smetana ke šlehání,
smetana kysaná,
cukr vanilkový
Komentáře (6)
vyzerá to bohovsky žravo