Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

V Hradní restauraci v Lokti můžete ochutnat výborné vepřové koleno podle Elišky Přemyslovny. Připravit si ho můžete i doma, protože vepřové koleno a černé pivo, to je kombinace, která nikdy nezklame. Pikantní marináda dodá masu výraznou chuť a nádhernou barvu.

Hodnocení receptu je 4,9 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min bez doby odležení

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 944 kJ /
465 kcal
Bílkoviny10,03 g
Tuky2,90 g
Vláknina19,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,46 g
Sůl16,00 g
Sacharidy68,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a nasypeme ji do piva, smíchaného s vývarem. Přidáme celý pepř a necháme přejít varem. Krok 2: Vzniklou marinádu necháme vychladnout. Krok 3: Česnek oloupeme, nastrouháme a utřeme se solí. Česnekem potřeme maso a snažíme se dostat až ke kosti. Krok 4: Do studeného pivního nálevu naložíme kolena na 24 hodin. Pokud nejsou zcela potopená, snažíme se s nimi občas pohybovat. Krok 5: Poté maso přendáme do pekáče, podlijeme částí marinády a pečeme při 180°C 3-4 hodiny, polovinu času zakryté alobalem. Kolena často otáčíme a ještě častěji podléváme a poléváme zbylou marinádou, nejlépe horkou. Krok 6: Když je maso měkké, zalijeme šťávu vodou, ve které jsme rozkvedlali lžíci mouky, dochutíme a necháme ještě asi 20 minut v troubě provařit.

TIP: Jak správně spárovat jídlo a pivo?

Zveřejněno 11. 4. 2011

Poznámka autorky Eliza

Recept a jeho název původně pochází z pořadu Toulavá kamera ochutnává Česko, z Hradní restaurace u hradu Loket. Poměr surovin a v podstatě ani detailnější technologie přípravy nebyly udány, předkládám tedy svoji vlastní verzi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rE4E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rE4E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Moc pěkné video, návod je skvělý. Určitě bude doma chutnat, až připravím.

S jakým vyvarem mám smichat cibuli a to pivko??

Dneska jdu naložit dle receptu kolínko již po čtvrté za poslední půlrok a zase se těším na výsledek, zítra se na chaloupce s maminou pomějeme, až bude upečené.:-D

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Tady je jednna vyhoda toho recepti,ze je to naprosto dietni jidlo.:-DA hlavne mi nepiste ,ze nemam pravdu..:-//:-8

Na silvestra jsem to vyzkoušela a byla to ńamka:-p
Pro velký úspěch budeme opakovat:-K

mám jedno v chladu, to mě láká, ta barva, ta barvička:-p furt na mě vykukuje:-p

Eli, :yes:

Přemyslovna si nejedla špatně, což? Moc se mi líbí to naložení:-p:yes:

Nádhera.:yes: Kvůli takovýmhle receptům zapomenu i na dietu.:-p

Eli, krásné kolínko...:yes: to naložení asi udělám své :-p

jen při pohledu na fotku mám tři kila nahoře, vypadá to úžasně a cítím to až sem...:yes::-p

Hodně lákavé:-p:-p:yes:
pozn. pod receptem titulek Zhubněte natrvalo - ironie osudu:-D:-D:-D

:-p to je krása:-p:yes:

Elizo - nádherná mňaminka:-D:yes: nemůžu česnek, ale rodině jej dopřávám a závidím

:-p:-pkrásné kolínko:-p:yes:+14

moc hezký receptík;-):-p+1:yes:dala bych si hned;-):-D

Tead El:-p...taky jsem ještě neviděla autora a z půlky fotěnky mi bylo jasno, kdo je tady pachatel:-))
Nádhera, úža mňamka a krááásné foto. Zátiší s kolínkem, ale jaké zátiší...mlask:-p:yes:

Na pečených kolenách mám nejradši to, že dceři nechutnají... Takže je celé sním JÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!:-D:-D:-D

Děkuju:-K. Špagetko nee, my to nejedli v noci, večeříme mezi šestou a půl sedmou, ale nebyl čas na vložení...:-) To naložení kolínka teda fakt dělá svoje...:-p

Tak to je nádhera, kolena jsou prostě největší delikatesa z vepříka - ať si říká kdo chce co chce. Body už letíííííííí ;-)

Eliz - hele, takhle pozdě v noci jo....:-//Já teda nevím, u nás kolena jedou jak o život a to půlka rodiny musí dsržet dietu...:-D:-D, jinak:-*:-p:yes:.

Tématické fráze:
marinované vepřové koleno, naložení vepřového kolena, vepřové koleno marinované- recept, jak naložit vepřové koleno, vepřové koleno marinovane, vepřové koleno marinované recept, marinované pečené koleno, naložení kolena, marinovane uzene koleno, pečené marinované koleno, nalozene veprove koleno, marynované koleno, recept na naložení kolena, pečené koleno marinované, marinovaná vepřová kolena, naložení kolene, uzené koleno marinované, veprové koleno naložení, jak naložit koleno, nalozeni veproveho kolene

Suroviny:
koleno vepřové, pivo černé, vývar masový, pepř celý, cibule, česnek, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu