Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pagáčky i s medvědem

Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá dlouho. Určitě si je zkuste upéct.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 965 kJ /
3 577 kcal
Bílkoviny75,26 g
Tuky190,80 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 8,46 g
Sůl21,13 g
Sacharidy381,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie, necháme vzkypieť. Krok 2: Do misy dáme múku, kvások z droždia, pokrájaný margarín, smotanu a žĺtko, soľ. Krok 3: Spracujeme cesto. Pracujeme rýchlo, nech sa tuk od rúk úplne neroztopí. Krok 4: Zapracujeme listy medvedieho cesnaku, dáme do tepla asi na slabú hodinu. Krok 5: Potom vyvaľkáme na hlúbku cca 1,5 cm. Krok 6: Cesto preložíme - ľavú tretinu do prava, pravú do ľava. Krok 7: Po 5 minútach proces zopakujeme - vyvaľkáme a preložíme. Krok 8: Tretíkrát to isté, zas po cca 5 minútach. Krok 9: Po poslednom vaľkaní a prekladaní cesto hneď zas vyvaľkáme asi na hlúbku 1,5 cm, pokrájame na štvorčeky cca 3x3 cm a kladieme na pečiaci papier na plech. Krok 10: Zapneme rúru na 200 °C, na plechu necháme pagáčiky asi 15 minut stáť. Krok 11: Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom. Krok 12: Pečieme cca 17-18 minút, sledujeme! Po 5 minútach teplotu znižujeme asi na 180 °C.

TIP: Nejlepší recepty s medvědím česnekem

Zveřejněno 12. 4. 2011

Poznámka autora magdalenka

Bol to môj pokus s medvedím cesnakom a pagáčikmi, po upečení zvlášť výraznú cesnakovú chuť nemali. Skôr by som povedala, že bola zvláštna. Možno treba zvýšiť jeho množstvo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pagáčky i s medvědem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LYyw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pagáčky i s medvědem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LYyw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Ivonka: skvelá správa, potešila ma. Ďakujem!!! Aj za fotku.

pagáčky byly výborné, jen jsem asi moc rozválela těsto a nebyly takové naducané :-D Příště budu válet míň

Má zvláštní chut, těsto je nadýchané:-)

Magdička:-), zajímavý recept a krásná hlavní fotka:yes:

Magdalenko,ty teda jedeš s tím "medvědem";-):-))Dobrý,krásně vypadající receptík:-p+:yes::yes:

Ty jsou nádherné!:yes:Nikdy jsem je nejedla,budu muset vyzkoušet:-))Také překladané těsto,to budou asi dobré,kypré:-p

Magdi, máš je moc hezké;-):yes:

Moc hezké pagáčky, magdalenko! Určitě je vyzkouším. :-p;-):yes:

Výstavní kousky Magdalenko:yes:, já znám jen škvarkové a se smaženou cibulkou.Medvěd musí být dobrý..

:-p ty jsou:yes: jen se zakousnout:-K

Magdalenko, máš je výstavní:-p:-p:yes:

Pagáčiky miluju ve všech podobách, tedy i tyto :-p:-p:-p:yes::yes:
Severi, u nás mají cibulky česneku na trzích. Jinak miluje vlhko a polostín, roste pod stromy a my ho na chalupě měli jak plevel na takovém skoro močališti, nebo jak to nazvat, prostě tam bylo silně mokro (podzemní prameny)

misza:v tomto prípade som konzervatívna, tie bez medveďa mi sadli viac...(polovičku urob určite aj ty bez byliniek)
Nech sa ti darí!

Magdalenko, tvoje Pagáčky se mi tak moc líbí, že si je okamžitě tisknu a co nejdříve upeču. Jsou nádherné a moc lákavé;-) Sice medvědí česnek nemám, ale nahradím to nějakou bylinkou. Tobě posílám velký bodík +14 :yes::yes:

Ja m.c. môžem dovážať...beriem objednávky! :-D

:yes::yes:

Medvědí česnek prodává zásilkové Zahradnictví Kruh u Jílemnice
http://www.zahradnictvikruh.cz/

Já si myslím,že medvědí česnek asi všude neporoste.Podle mě to chce určité klima a určitou půdu.Vím, že roste třeba v Jeseníkách a to jsou na některých místech přímo lány.Ale zkušenosti s tím nemám.Já kupuju sušenej.

Simona Kucerova:Díky Simi, tak se stavím v zahradnickým krámě:-D:-D

Jezusku, paráda:-!:yes:

Severi dá,jako cibulky,zkus se zeptat,ale spíše u zahradníků.Já ho včera koupila na trhu chtěli za něj 27,- za 100g.teda za listy na konzumaci.;-)

Já chci taky medvědí česnek:-O:-O:-O kde k němu přijdu:-?:-? Dá se to koupit jako sazenice, nebo semínka:-?:-?

Kadlik:čo takto zmrzlina s medveďom?
Ten cesnak už dlho nevydrží, tak si ho užívam. Jednoznačne najlepší je surový, do šalátov, alebo do hotového jedla iba prihodiť. Pekný deň!

magdalenka: u tebe by mě nepřekvapil ani vanilkový pudink s medvědem!!!:-D:-D:-D ale když on je tak dobrý, že???;-)

Nádhera :-p:-p:yes::yes:

Teda Magdi ty se ti povedly:-p;-)super mě se líbí ten medvěd,kam se všude dá použít;-):yes:+1:yes:

ďakujem.

magdalenka: jsou výstavní:yes::-)+

:-p:-pkrásné:yes:+5

Danka, ďakujem za priaznivú reakciu...robievam aj oškvarkové aj všelijaké iné...

Tématické fráze:
pagáče s medvedím cesnakom, pagáčky, pagáčky recept, slané pagáčky, pagáčky z medvědího česneku, dort s medvědem, pagáčky s medvědího česneku, škvarkové pagáčky slovenské, koupím oškvarkové pagáčky, top recepty.pagacky, česnekové pagáče, recept pagáče s medvědí česnek, ,žĺtko do pečení, škvarkove pagačky, recept na pagacky, recpty s medvedím cesnakom, škvarkové pagáčky na sladko, pagace z medvedim cesnakom recept, pagace s medvedim cesnekem, najlepšie recepty pagače s medv.cesnakom

Suroviny:
mouka hladká, margarín, žloutek, mléko, droždí, droždí, smetana zakysaná, sůl, česnek mědvědí, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu