Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná roštěná s parmskou šunkou, artyčoky a parmazánem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 003 kJ /
1 196 kcal
Bílkoviny150,53 g
Tuky55,08 g
Vláknina10,67 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,60 g
Sacharidy20,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích. Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou. Natřeme na maso a necháme odležet asi 2 hodiny. Krok 2: Poté maso lehce poprášíme hladkou moukou a zprudka z obou stran opečeme dohněda. Opečené plátky vložíme do pekáčku, posolíme a opepříme. Ve výpeku roztopíme asi 2 lžíce másla a přilijeme vývar. Promícháme a nalijeme na maso v pekáčku tak, aby bylo téměř ponořené. Přikryjeme alobalem a pečeme při mírné teplotě (tak 170°C) asi 20 minut. Krok 3: Na jednotlivé porce masa položíme plátek Parmské šunky, poklademe nakládanými artyčoky a zasypeme lžící strouhaného parmazánu. Vrátíme do trouby a zapékáme asi 10 minut.

Zveřejněno 13. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná roštěná s parmskou šunkou, artyčoky a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwQJ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná roštěná s parmskou šunkou, artyčoky a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwQJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

No ten parmazánek,hmm....:yes:

:yes: musí to být vynikající

Beru zpět a posílám omluvu: Ty názvy mi splynuly, jsou skoro celé stejné (jen ty názvy). :-8:-K

Proč je tu tento recept dvakrát? :-O Hnedle za sebou. Asi by chtělo jedno provedení smazat. Hodnocení je u obou receptů. :-//

krásne...:yes:

pěkný receptík;-)parmazan a pecorino jsou sýry u nás oblíbené:-), mrknu se na ty nakládané artyčoky...

Taky už jsem se naučila mít kousek parmazánu stabilně v ledničce. Mám moc ráda jeho výraznou chuť:-p

Navíc parmazán vydrží a zraje, zatímco by eidam zplesnivěl...:-/ Ale musím ho ukládat do dveří ledničky v tom původním papíru (stejně jako sušenou šunku), jinak by hrozilo, že si ho manžel kliďánko jen tak nakrájí na chleba...;-) Ale už se učí...;-)

Eliza:Je fakt, že já si v Cheesy koupím kus (nikterak velký) a ve voskovaném papíru mi v lednici vydrží skoro měsíc.Ono ho stačí fakt jen poprašek (jako koření) a ve výsledku je to i lacinější než koupit několikrát do měsíce dvacet deka Eidamu.

Určitě, já jsem dnes také použila Gran Moravia...je to na fotce surovin. Je to docela dobrá náhrada za parmazán, i když... Podle mých zkušeností má parmazán mnohem větší sílu a přestože je dražší, stačí ho méně...a člověk si víc pochutná...:-p

Eliza:Souhlasím, jde o to naučit se jídlo vychutnat a ne se naprat..Větší množství (a i to jen o porci dvě) dělám guláš a svíčkovou.U nás nikdo moc nechce dojídat:-8.

Ivulinko, nemysli si, že já to všechno, co vařím, jím po celých porcích...Pokud jsme sami pouze s manželem a dcerou (jako teď obvykle), vařím pouze dvě porce a dojídám po dceři. My holky se tak podělíme o jednu porci, ona skoro nikdy nesní všechno. A pokud nejde o guláš, tak nevařím tolik, aby zbylo na přidání...nejsme zvyklí si přidávat a nakonec také v restauraci člověku nepřidají, i kdyby jim to sebevíc chválil...;-):-D
To je můj způsob udržování se při rozumných dávkách jídla a pochutnání si zároveň.

Jana Remkova:Jj, chápu.Možná bych zkusila Schwarzvaldskou šunku a třeba Grand Moravia místo parmazánu.To by mohli mít i v Lidlu.

Jani, zkus Kaufland, tyto suroviny mají i v Písku v Kauflandu, vím to z letního pobytu. Vlastně parmazán ne, ale mívají pecorino, to se dost podobá...

chocolate: v našem Albertu mají z toho jmenovaného snad jen šunku;-). Manažerkou obchodu mi bylo řečeno, že Praha je Praha a v našem kraji po těchto surovinách není poptávka.

Eli, ty na nás takhle? Já měla odpoledne rajče a na večeři jogurt:-//, stravovat se u tebe takovým dobrým papáním, tak se brzy neunesu, nádherné a krásné jedlé obrázky.

Krásné :-)+

Jana Remkova:Všechno mají v Albertu, pravda je, že artyčoky často jen konzervované.
Eliz:-K, Tobě bod za inspiraci.Líbí se mi, že to není zase jen lečo atd..

Artyčoky, parmazán, Parmská šunka..no asi bych se nalítala. Takové jídlo bych si dala tak v restauraci.

Super dobrota, no jako vždy ;-);-);-)

Tyhle dva poslední recepty se liší jen surovinami k zapékání, takže to bylo v rámci vaření jedné večeře...Jen jsem musela násobit při psaní receptu - oproti realitě.
Děkuju za krásné komentáře.:-K
Majdo, já jsem se s artyčoky setkala poprvé na pizze, když začaly italské pizzerie a mám je moc ráda - teda ty marinované, konzervované, čerstvé jsem, myslím, také ještě nepoužila.
Dnes už končím, slibuji...;-):-8

To je rychlé vaření dobrůtek:yes:.Artyčoky jsem ještě nejedla,tady poznávám,kolik surovin jsem ještě neokusila,mám co dohánět:-)):-8

Eli a dost!!!! Na příští hodinu ti vystavuju červenou kartu :-//:-D:-D:-D (neboj jen na tu hodinu ;-)):-p:-p:yes::yes:

:-DJá už ani neukládám:-*kdybych měla vařit všechny ty dobroty,co se tady neustále přidávají,tak mi jeden život na vaření nestačí;-):-))
Tento recept se mi také moc líbí:-p+:yes:

Artycoky take muzu.....;-). Eli, jak to stihas varit??? Ja to nestiham ani ukladat....:-D:-D:-D.

Tématické fráze:
nakládaná roštěná, artyčok recepty, nakládaný artyčok, nakládané artyčoky, náhrada parmazánu, nakládané artyčoky recept, parmazan náhrada, artyčoky, pecorino a jeho náhrada, pecorino a jeho náhrada, nakládané artyčoky recepty, náhrada za parmazán, artyčok nakládaný, parmezán kaufland, parmská šunka recepty, artyčok recept, artyčoky recepty, artyčok, vaření roštěná, parmezán v kauflandu

Suroviny:
roštěná hovězí, šunka parmská, nakládané artyčoky, sýr parmazán strouhaný, směs nakládací křehké maso, česnek sušený, petrželka hladkolistá, olej olivový, vývar masový, mouka hladká, máslo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu