Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 809 kJ / 3 779 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,70 g |
| Tuky | 184,46 g |
| Vláknina | 41,30 g |
| Cholesterol | 694 mg |
| Sodík | 651 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 414,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu - zelí nastrúhame na slzičkovom strúhadle, zmiešame s 1 KL soli a necháme odstáť cca 30 min.
Krok 2: Potom mierne vytlačíme vodu a dáme na olej dusiť, okoreníme, miešame na slabom ohni. Necháme vychladnúť.
Krok 3: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie oživíme.
Krok 4: Do misy preosejeme múku, pridáme druhú KL soli, premiešame, rozmrvíme margarín, pridávame kvások, žĺtky, podusenú kapustu. Podľa potreby pridáme ďalšie mlieko, ak je zapotreby. Vypracujeme cesto.
Krok 5: Cca 45 minút necháme kysnúť v teple.
Krok 6: Potom vyvaĺkáme na hrúbku asi 1,5 cm na obdĺžnikový tvar. Prekladáme tretiny obdĺžnika - získame tri vrstvy. Necháme cca 10 stáť, vyvaľkáme na 1,5 cm a zas prekladáme. Tretíkrát vyvaľkáme a prekladáme. Po poslednom prekladaní vyvaľkáme na cca 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Klasika sú okrúhle, priemer cca 4 cm, ja preferujem štvorce, ide to rýchlo.
Krok 7: Kladieme na peč. papier, potierame vajíčkom, necháme cca 15 min. stáť a pečieme pri 200 stupňoch asi 15 min. - sledujeme!
Kto nemá skúsenosti s prekladaním, tento bod môže vynechať, nie je podmienkou. Nebude to také mierne lístkové, ale chuť sa nestratí.
Soľou nešetriť, neslané pagáčiky nie sú chutné.
Kto nemá skúsenosti s prekladaním, tento bod môže vynechať, nie je podmienkou. Nebude to také mierne lístkové, ale chuť sa nestratí.
Soľou nešetriť, neslané pagáčiky nie sú chutné.
Zveřejněno 14. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pagáče se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEDE
Moje poznámka
Pagáče se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEDE
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 10 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 10 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 10 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 6 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 7 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 7 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 7 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 8 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 8 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 10 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 10 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 11 hodinami
Tématické fráze:
tvarohove pagace se zelim,
pagáčky se zelím,
škvarkové pagáče se zelím,
pagáče,
skvarkove pagace plnene zelim,
zelove pagace,
tvarohové pagáčky se zelím,
škvarkové pagáčky se zelím,
škvarkové pagáčiky,
pagačiky se zelím,
zelne pagace,
bramborové pagáče se zelim,
pagáčiky bez škvarků,
pečivo s kyselím zelím,
pagace ze zeli,
slané pečivo se zelím,
pagáče recept,
recepty se zelím,
škvarkové pagáče lístkové,
pečivo se zelím
Suroviny:
zelí hlávkové,
sůl,
pepř,
olej,
mouka hladká,
tuk,
mléko,
cukr,
žloutek,
vejce
Komentáře (14)
A perlička: pokúsila som sa včera upratať zásuvku s výstrižkami receptov, pritom som zistila, že je tam kopec tvojich receptov z novín...vtedy pri ich odkladaní som netušila, že sa "spoznáme".
Magdalenka, máš nás na svedomí, sme prež...tí
Všetkým pekný deň a pagáčkom zdar!
a medveď
1. Do pekárne takéto tuhé cesto nedávam, netreba to ani dlho miesiť, ide to rýchlo aj ručne. Nie je to také nadýchané kysnuté cesto, ako sme zvyknutí z DP.
2. Vhodné je len staré zelí - nové má veľa vody a neviem, ako by vyzeralo po dusení...
3. Ešte stále si sa nerozbehla za medv. cesnakom do lesa?
Magduška a půjde to i z nového zelí,nebo to se nehodí do tohto skvelého rc
jo a ještě:šlo by to i v domácí pekárně