Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční italská colomba

Tradiční velikonoční moučník původem z Itálie připravíte snadno podle našeho receptu. Je voňavý a plný kandovaného ovoce. Těsto připomíná naše kynuté moučníky, ale na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu (holubici) určitě!

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 507 kJ /
5 140 kcal
Bílkoviny130,68 g
Tuky226,84 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 918 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy628,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z poloviny mouky, droždí a trochu teplého mléka zaděláme kvásek. Krok 2: Po vykynutí přidáme celá vejce a jeden žloutek, zbytek mouky, moučkový cukr, pomerančovou kůru, máslo, mléko a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout. Krok 3: Mezitím naloupeme mandle nebo použijeme již hotové mandlové lupínky. Krok 4: Vykynuté těsto naložíme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíčky (hranatá, nebo jakákoliv, jakou máme), potřeme žloutkem, posypeme mandlemi. Krok 5: Prvních 10 minut pečeme při teplotě 200 °C, později ubereme na 160 °C a pečeme ještě 40 min.

TIP: Velikonoční symboly v naší kuchyni

Zveřejněno 16. 4. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Blesk magazín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční italská colomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YZR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční italská colomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YZR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Pekla jsem včera i když je už po velikonocích, je moc dobrá, mám ráda tato těsta. Těsto jsem dělala v pekárně, použila jsem 1 balíček sušeného droždí. Nejdříve mě zarazilo,že těsto bylo dost řídké,ale i tak jsem ho nalila do formy a vypadá skoro stejně jako na úvodní fotografii. Určitě upeču znovu.:yes:

Veronika.Hrozna::-D:-D:-D:-D

Jana Remkova:No jo,ale já na néj klikla:yes: byl v náhodných a neštéstí bylo hotovo! Ukápla mě slina a ....:-(( Vše co bylo v mrazácích je sežráno !

Veronika.Hrozna::-D:-D:-D Tak tenhle recept je tady už dávno;-). Já mám sporák Beko;-)

Jana Remkova:Bóže,ty sem dáváš recept za receptem a já mám furt pokaženou troubu ,už více jak dva týdny z Mory dodávají spodní ohřevnou spirálu,která se v záruce pos...la! Týrání zvířat!
Nakupujte sporáky MORA,trefí vás šlak!:-((

senky: to mám fakt radost!! Děkuji moc:-8

olina.b: taky moc děkuji;-)

to vypadá moc krásně,krásně velikonočně:yes::yes:

Jana Remkova:Jani,tetince chutnalo,přišla i se svojí 86ti letou maminkou a obě si dali dva kousky ke kafíčku a dva kousky do ubrousku na cestu;-):-).Recept jsem jim vytiskla,budou šířit dál.:-))

senky: Díky za hezké fotečky a jsem zvědavá, jak návštěva ohodnotí:-8

Jani Remková,vyzkoušela jsem,je výborná:yes::yes:,čekám na kafíčko návštěvu,jsem zvědavá co řekne.Je to dáma v letech a vyhlášená pekařka amatérka,jejího hodnocení si velmi cením.:-8jen se mi zdálo těsto řídké, ale dopadlo to dobře,tak to tak asi mělo být:-D:-D;-)Přidala jsem fotečky.

Dana Churanova: Danko, já měla srnčí hřbet a takovou keramickou formu. Jiřka měla větší, tu jsem chtěla sehnat. Ale určitě By se to dalo udělat třeba v bábovce, nebo já mám třeba formu na rybu, jen nevím, kolik by toho bylo. Nemůžeš to dát až po vrch, ono to kyne i v té troubě, jako každé kynuté těsto;-)

Jančo,pěkný receptík,taky vyzkouším na velikonoce.:yes:Prosím Tě a v jaké jsi to vlastně pekla formě?:-OJiřa píše,že jí to z formy na chlebíček vyteklo,tak bych asi musela zmenšit tu dávku,viď?:-D:-K+1

:yes:udělám na velikonoce...:yes:

Jani, moc hezké a barevné a určitě velikonočně dobré:yes:

Jikotka: Jiřko dobrééé, tys asi sehnala tu pomerančovou kůru, že? A díky!!:-)

Tématické fráze:
italská buchta, moučník colomba, italská vánočka, velikonoční buchta, italský mazanec, velikonoční moucnik, velikonoční buchty, italske buchty, colomba moučník, velikonoční moučníky, colomba kynuty moucnik, velikonoční recepty, recept na italskou buchtu, italska kolomba, buchta colomba, italská buchta recept, mazanec colomba, vánočka colomba, velikonocni kynuta buchta. italie, italska holubice

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, droždí, máslo, mléko, vejce, žloutek, kůra pomerančová kandovaná, mandle, sůl

Přidat fotografie receptu