Velikonoční italská colomba
Tradiční velikonoční moučník původem z Itálie připravíte snadno podle našeho receptu. Je voňavý a plný kandovaného ovoce. Těsto připomíná naše kynuté moučníky, ale na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu (holubici) určitě!
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 507 kJ / 5 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,68 g |
Tuky | 226,84 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 918 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 628,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z poloviny mouky, droždí a trochu teplého mléka zaděláme kvásek.
Krok 2: Po vykynutí přidáme celá vejce a jeden žloutek, zbytek mouky, moučkový cukr, pomerančovou kůru, máslo, mléko a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout.
Krok 3: Mezitím naloupeme mandle nebo použijeme již hotové mandlové lupínky.
Krok 4: Vykynuté těsto naložíme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíčky (hranatá, nebo jakákoliv, jakou máme), potřeme žloutkem, posypeme mandlemi.
Krok 5: Prvních 10 minut pečeme při teplotě 200 °C, později ubereme na 160 °C a pečeme ještě 40 min.
Zveřejněno 16. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční italská colomba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1YZR
Moje poznámka
Velikonoční italská colomba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1YZR
Nejnovější recepty
Čínské kuličky na kantonský způsob
Přidáno před 7 hodinami
Lilek s brokolicí a bambusem v asijské omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Rostlinný Baileys likér bez laktózy
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí řízky pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Křehké tvarohové řezy
Přidáno 24. 11. 2024 10:17
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno 24. 11. 2024 10:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychle vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plněné uzeným a cuketou
Monicka317 před 39 minutami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
tara23 před 4 hodinami
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 5 hodinami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Hermelínová pomazánka na topinky
Slavista62 před 5 hodinami
Chalupářská pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Pravé chilli con carne
bartaks před 8 hodinami
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 9 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Tématické fráze:
italská buchta,
moučník colomba,
italská vánočka,
velikonoční buchta,
italský mazanec,
velikonoční moucnik,
velikonoční buchty,
italske buchty,
colomba moučník,
velikonoční moučníky,
colomba kynuty moucnik,
velikonoční recepty,
recept na italskou buchtu,
italska kolomba,
buchta colomba,
italská buchta recept,
mazanec colomba,
vánočka colomba,
velikonocni kynuta buchta. italie,
italska holubice
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
droždí,
máslo,
mléko,
vejce,
žloutek,
kůra pomerančová kandovaná,
mandle,
sůl
Komentáře (50)