Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená mrkev

Skromné a dobré jídlo, na které se zcela zapomnělo. Připravit se dá celoročně, což je veliká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými brambory, vaječnou omeletou nebo jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev osmahneme na másle. Krok 2: Poté trochu podlijeme vodou, osolíme a dusíme pod poklicí. Krok 3: Téměř měkkou mrkev zaprášíme moukou a ještě podusíme. Krok 4: Ochutíme citrónovou šťávou a cukrem. K hotové mrkvi přisypeme nasekanou petrželku. Krok 5: Podáváme s bramborem, s masem, nebo jen tak samotnou.

TIP: Podzimní kořenová zelenina na talíři

Zveřejněno 8. 7. 2008

Poznámka autorky Marta

Někdy k mrkvi přidám hrášek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená mrkev

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MYm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená mrkev

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MYm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (78)

Dnes je Popeleční středa, že...
No a být v receptu i podušená cibule, tak by si dost možná na nesyrové mrkvičce pošmákla i leckterá zapřísáhlá odpůrkyně, hej ;-)

Výborné ???? dnes byla k obědu, i manžel chválil, přidala jsem k tomu kukuřici místo hrášku.

Manžel byl urputný odmítač tohoto jídla díky školní jídelně. Někde jsem vyčetla, že je zajímavé po osmahnutí na másle přidat k mrkvičce kari. Po několikaletém mrkvovém absťáku jsem se rozhodla, že si mrkev uvařím jen pro sebe. Kupodivu na tuto verzi šel manžel "chytil" , zaujala ho vůně a tajně testoval obsah v hrnci. Nakonec mi řekl, že ho chuť překvapila, že si myslel, že mrkvička chutná jinak. Od té doby občas ráda uvařím a už nejen pro sebe. Doporučuji vyzkoušet tuto pikantnější verzi, kdo rád kari, určitě uvítá změnu.

misula29: Já jsem milovník dušené mrkve díky školní jídelně.

Velmi výborný recept,přidala jsem vepřové maso,super:-)

super právě to dělám mnamnam <3 :yes: :-8

Moc dobrý recept, přidala jsem ještě čerstvé žampiony, byla to mňamka. Já na houbách ujíždím. Dávám je skoro do všeho :yes:

Jakub Kočí 23. 5. 2016 13:47
Rád bych upozornil na článek, kde se dozvíte jak dobře nakoupit a uskladnit mrkev. Pro spoustu lidí může být velmi užitečný. http://skladnicka.cz/jak-skladovat-mrkev/

Dušená mrkev byla výborná.Přidala jsem ještě hrášek a nemělo to chybu :-)):yes:

Skvělý recept :yes:, mrkev byla výborná :-)

Ted jsem jí udělala a je moc dobrá , a přidala jsem k tomu zelený hrášek a chutná Všem,,,, Dkují za Váš recept Vladěna

Podle receptu děláme mrkev již 2 roky.
Dnes zrovna bude k obědu. Už se na ni
těšíme.S masem je výborná.:-p

haolza:jo a nesladím, mrkev je sladká dost

dobrůtka, já ji ještě pepřím, dávám pepř do všeho..:-)skoro..

Majko8, těší mě, že chutnalo ;-)

Dnes jsem na přání mužskýho dělala tvoji mrkvičku,jelikož jsem ji nikdy nejedla,odpor ze školní jídelny,tak ti musím říct,že po x letech jsem ji s chutí baštila a o víkendu budu opakovat,fakt dobrota,přidala jsem i hrášek a nechápu proč jsem nevyzkoušela dříve.Bodík letííííí,kdyby šlo,tak ti jich tam nasázím 1OO:-D

Majka8: Já dušenou mrkev miluju DÍKY školní jídelně. Byla tam vždy výborná. Tam i doma.

Tématické fráze:
dusena mrkev brambory, recept na dušenou mrkev, mrkev recepty, mrkev, dušená mrkev na másle s vepřovým masem, dušená mrkev s hráškem, recepty z mrkve, dusena mrkev s bramborem, vařená mrkev, recepty mrkev, dusena, duše na mrkev s masem, dušenámrkev, výborná dušená mrkev s hráškem, mrkev na másle, mrkev recept, mrkev na sladko, dušená mrkev s hovězím masem, jídla z mrkve, dušená mrkev s vepřovým masem

Suroviny:
mrkev, máslo, mouka hladká, cukr, sůl, šťáva citronová, petrželka

Přidat fotografie receptu