Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sele-knedlo-zelo

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 161 kJ /
1 472 kcal
Bílkoviny213,56 g
Tuky50,91 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy35,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plec ze selete potřeme směsí kořenící směsi, kterou si rozmícháme s troškou oleje. Necháme chvilku odležet cca 3 hodiny. Po naložení masa plec smotáme a převážeme, tak aby nám vznikl úhledný válec. Potřeme maso i z vnější strany a prudce po celém obvodě opečeme na pánvi do zlaté barvy. Krok 2: Následně přendáme do pekáče a přikryté a podlité troškou vody pečeme společně s nahrubo nakrájenou cibulí. Lehce podlijeme vodou a pekáč přiklopíme víkem. Při střední teplotě pečeme přikryté cca 1,5 hodiny – dokud není maso krásně měkké a to včetně kůže. Krok 3: Maso zbavíme po upečení ovázání nití a naporcujeme na cca 1–1,5 cm silné plátky. Krok 4: Zelí si připravíme tak, že do hrnce si dáme dvě polévkové lžíce sádla, na kterém opečeme na jemno nakrájenou cibuli, ke které po opečení přidáme překrájené kysané zelí. Lehce orestujeme a přidáme za účelem zahuštění na jemno nastrouhané jablko a syrovou bramboru. Necháme provařit do měkka a po uvaření a zahuštění pomocí strouhaného jablka a brambory dochutíme solí, cukrem a kmínem. Zcela vynecháme zahuštění moukou – jablko a brambora zcela splní svůj zahušťovací účel. Podáváme s knedlíkem a necháme si chutnat.

Zveřejněno 18. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sele-knedlo-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ov5K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sele-knedlo-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ov5K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-DStojím za Srettkou;-):-D
Ale recept je opravdu mňamkózní:-p+:yes::yes:Zelí někdy připravuji také takto,jen ho ještě propláchnu před dušením vodou-nám ty kyselinky nedělají moc dobře:-8
A fotky...:-K:-K:-Kprostě prudce jedlé:-*

Děkuji všem, a omlouvám se za ty "přetopořené chuťové pohárky", takovej je život ;-);-);-)

Ach, to je zase krásy na světě :-p:-p:yes::yes: Ochucení zelí jablkem taky neznám, ale znamenám si:yes:

Ottíku, krásná česká klasika, kterou, abych ti řekla pravdu dělám úúúplně stejně, ale ne ze selete, nýbrž prasete;-)dokonce i to zelíčko je na chlup stejné. Co si budem povídat je to prostě lahoda jídlo a já ti dávám 8. bod:yes:no za ty chutě co mi děláš, bych mohla spíš ubrat:-D

:-D jsem moc ráda, že nemám 3D monitor...perfektní foto!:yes::yes:

no zase pecka :yes::-D- kde ale selátko vzít, u nás už to oba dva malozemědělci vzdali - takže se alespoň kochám fotem:-p

pořád bojuju se svým druhým já, abych neudělal stejnou chybu jako tady a neotevřel ty kotletky ze selete... připadám si jak masochista... Chci se kouknout, ale vím, že to bude bolestivé...;-(

srettka:se z tebe picnu:-D:-D:-D

colombo je gastrovrah:-! masový gastrovrah:-! a vůbec mu není hamba takhle týrat naše nebohé přetopořené chuťové pohárky:-//
musím dát adminum avízo, aby recepty vyskakovali podle autora, abych věděla, kam tu mojí uslintanou hubu, v rámci vlastního gastrobezpečí, nemám strkat:-D:yes::yes::yes:
p.s. joo a do zélo taky dávám plod z ráje-jabko;-) a je to mňam:-p

moc pěkný receptík;-):yes:+1 u nás měl řezník sele také;-)

:-O:-O:-Otolik k času vložení rcp:-O:-O to je teda odvaha,vložit tuhle krásu v tento čas...
no,takže u Kočíků kaňour,srnec atd,u Colombů selátko..kam na to chodíte,lidičky:-?:-O
no krááása převeliká a chuť na ni ještě větší:-p:-p;-):yes::yes::-)

:-p:-pkrása:-p:yes:+2

a strašně se mi líbí pod receptíkem - zhubněte natrvalo.. a - zhubla jsem 19 kilo!!!:-D:-D:-D

ach jo, že já debil tohle otevřel!!!! ;-( trpím jako zvíře!!! a zahuštění jabkem neznám, dělám kaši ze stzrouhaných syrových brambor, kterou vmíchávám do udušeného kysaného zelí... :-) zase inspirace. Akorát škoda, že néni toho času..;-)

Tématické fráze:
jak naložit sele na gril, jak naložit sele, sele recepty, naložení selete na gril, naložení selete, dort sele, recept na sele, sele recept, recepty ze selete, sele, knedlo zelo plec, sele na grilu recepty, sele na grilu recept, k sele zeli, recepty na sele, vepřo knedlo zelo plec, recepty sele, zahuštění zelí, nalozeni selete do troby, jak naložit maso panenku 8 vč

Suroviny:
plec ze selete, koření vepřová pečeně, olej, sůl, kmín celý, sádlo, zelí kysané, brambory, cibule, jablko

Přidat fotografie receptu