Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíčková polévka

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Játrové knedlíčky jsou něco, co zásadně dovede pozměnit ráz hovězího vývaru. Zavářejte je do vody, která jen sotva vře, a nechte je líně povalovat. Žádný prudký var, ten by jim přivodil zbytečné trhliny,

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 878 kJ /
1 644 kcal
Bílkoviny208,87 g
Tuky83,84 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,24 g
Sodík 740 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy13,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme maso, nejlépe v tlakovém hrnci. Krok 2: Měkké maso nakrájíme na drobno, vývar dolijeme vodou, osolíme, přidáme maso a dáme vařit. Krok 3: Knedlíčky: játra umeleme najemno, do misky dáme strouhanku, přidáme umletá játra a ostatní suroviny. Krok 4: Smícháme a pak rukou děláme malé kuličky (knedlíčky), které zavaříme do vroucí polévky. Krok 5: Polévku ochutíme vegetou a na závěr přidáme malé množství světlé instantní jíšky a majoránku.

TIP: Jak připravit játrové knedlíčky - rady a tipy

Zveřejněno 19. 4. 2011

Poznámka autorky Ivana41

Pokud nám knedlíčky zbydou, můžeme je zamrazit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíčková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEwN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíčková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEwN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-*:-K

maslo tam nemosi vubec byt

Děkuji za pomoc ve škole. Díky Vám nemám pětku:yes::yes::yes::-)

Děkuji za foto:-K

maris: Ne jenom měkké

Ivana Ch: To jsem ráda, že se našel někdo kdo se nedivý naší oblíbené polévce:-K

Takovouto polévku dělám téměř stejně. Zahušťuju máslovou jíškou, do knedlíčků dávám taky kousek másla a ještě navíc kořením muškátovým oříškem a zázvorem. Je to naše moc oblíbená polévka.

Ivana41: Asi mi bol tvoj recept málo zrozumiteľný od začiatku, preto sa pýtam. Vývary robím z mäsa so zeleninou, nie iba s vegetou. Máš to zaujímavé.

magdalenka:ano, dělám hodně knedlíčků, a je to vývar z masa a ne jen voda, a maso, které se v polívce vařilo

V podstate táto polievka - je voda s vegetou, kde sa varilo mäso plus jíška a majoránka?
Kuracích jater naozaj 50 dkg - to jest pol kila?

Máslo do knedlíčků dáváš rozehřáté ?

Hmm, jíšku do hovězího vývaru? A majoránku?:-O Zajímavé a máslo do knedlíčků? Já bych to musela vidět a hlavně zkusit, zatím si to nepředstavím ani vzdáleně;-)

Vajíčka nedávaš do knedlíčkov?

tak dneska prubnu ;-)

Hmm, zajímavá verze:yes:

Tématické fráze:
knedlíčková polévka, knedlíčková polévka recept, knedlíčková polevka recepty, recept na knedlíčkovou polévku, recept knedlíčková polévka, knedlíčková polívka, polevka knedlickova, knedlíčková polévka - recept, knedlíčková, recepty knedlíčková polévka, knedlíčková polévka recept, vánoční knedlíčková polevka, knedlíčky do polevky, kedlíčková polévka, recept - knedlíčková polévka, knedlíčková polévka, polévky knedlíčková, hovězí knedlíčková polévka, recepty na knedlickovou polevku, knedlíčová polévka

Suroviny:
maso hovězí, sůl, majoránka, pepř mletý, jíška, játra kuřecí, máslo, vejce, strouhanka, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek

Přidat fotografie receptu