Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtyřrohý multikoláč

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 140 min

140 min (140 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 854 kJ /
4 984 kcal
Bílkoviny103,35 g
Tuky172,72 g
Vláknina43,78 g
Cholesterol 824 mg
Sodík 318 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy721,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Krok 2: Mezi tím si připravíme zbytek těsta: všechny přísady si připravíme do mísy a ve zbytku mléka rozpustíme sádlo a rozmícháme žloutky. Krok 3: Jakmile nám vzejde kvásek, přidáme ho a vypracujeme těsto. Můžeme použít hnětač, ale dostatečně dlouho, až se opravdu těsto odlepuje od stěn. Pak ho posypeme trochou mouky a necháme hodinu kynout. Krok 4: Pokud máme domácí pekárnu, lze těsto zadělat bezpracně v ní. Krok 5: Než nám těsto vykyne, připravím si všechny náplně. Tvarohovou náplň uděláme smícháním všech surovin dohromady a na závěr přidáme rozinky. Švestková povidla rozmícháme se lžící rumu a skořicí. Makovou náplň připravíme, tak, že namletý mák podlijeme mlékem a chvíli povaříme. Pak přidáme cukr a tuk. Krok 6: Na pomoučněném vále (nebo přímo ve vyšším pekáči) si rozválíme asi 2/3 těsta. Krok 7: Třetinu těsta si dáme stranou na mřížku. Krok 8: Rozválené těsto přendáme na pekáč a ze zbylého kousku si vyválíme dlouhé válečky a tvoříme mřížku. Necháme znovu kynout asi 20 minut. Krok 9: Poté naplníme jednotlivé čtverečky střídavě náplněmi. Krok 10: Okraje těsta a mřížku potřeme vajíčkem a dáme péci na 180°C asi tak na 40 minut.

Zveřejněno 21. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čtyřrohý multikoláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvn6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čtyřrohý multikoláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvn6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Krásný a vtipně vyzdobený koláč.
:-S Jen bych změnila kategorii - moučníky. Postup je pro ruční zpracování těsta, nikoliv pro DP.
:yes:+12.:yes:

Vypadá to nádherně:-p:-*:yes::yes:

Šikula!

Opravdu moc vydařený koláč:-p+:yes:

v jednoduchosti, dobrém nápadu, skrývá se krása úžasná...:yes:

:-p +1:yes::yes:, celkom dobrý nápad 4v1

mňam :-p

:-Kpěkný koláč všechno pěkně spolu na jednom koláči dobrý nápad.:yes::yes:+3

bodík za jednoduchost...občas to chce zjednodušit klasiku:-K:yes:

Dobrý nápad,všechny druhy náplni na jednom plechu a není to tak náročné na práci a ještě to hezký vypadá:yes:!+2

Květo, ten je nádherný!:yes:

Tématické fráze:
pruhovaný koláč, kynutý kecaný koláč domácí pekárna, hnetac na 20 kg, kecaný koláč, zbytek makove naplne co s ni, kecaný koláč s tvarohem a ovocem, mřížka do pekáče na koláč, jak rozválet těsto na pekáči, recept na kecanou buchtu, recepty z 20 dkg droždí, kynuté kecané koláče z domácí pekarny, povidla svestkova nápln, hnětač na těsto, domácí pekárna recepty

Suroviny:
droždí, mouka polohrubá, mouka hladká, žloutek, mléko, cukr moučkový, sůl, sádlo, rum, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, rozinky, povidla švestková, rum, skořice, mák, mléko, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu