Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové šlehačkové řezy

Osvěžující jahodové řezy se šlehačkovým krémem a vláčným kakaovým korpusem jsou doslova perfektním moučníkem do horkých letních dnů. Řezy můžete podávat k poobědové kávě, nebo jako pohoštění při dětské oslavě.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min 24 hodin odležení

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, 24 hodin odležení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 735 kJ /
3 044 kcal
Bílkoviny84,65 g
Tuky75,30 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 632 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy492,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, vodu a kakao dáme do mísy. Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které nalijeme na plech. Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 4: Mezitím vyšleháme máslo, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a moučkový cukr do hustého krému. Krok 5: Korpus potřeme silnou vrstvou marmelády kyselejší chuti, nalijeme na ni půlku krému, poklademe piškoty, které jsme namočili v silné rozpustné kávě, zalijeme druhou půlkou krému a dáme do lednice. Krok 6: Nakonec poklademe plátky jahod a celý moučník zalijeme cukrárenským želé, které jsme připravili podle návodu. Necháme 24 hodin ležet.

TIP: Nejlepší jahodové recepty

Zveřejněno 23. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové šlehačkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZ5N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové šlehačkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZ5N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Děkuji moc za odpověď :)

Verča: Jestli mohu : prdopeč - PRášek DO PEČiva
PL - polévková lžíce
KL - kávová lžička

Chystám se vyzkoušet tvůj recept vypadá moc chutně :) Ale prosím tě nevím, co to je prdopeč? To je jako kypřící prášek? A 2 PL je kolik? Děkuji za odpověď :)

Skvělé:-p:yes: pekla jsem je bez kakaa, ale i tak jsou senzační!

Pekné;-):yes:Blíži sa jahodová sezóna,tak ukladám na vyskúšanie:-p

Majko, jak je to se šlehačkou a jahůdkama, neznám meze, proto máš 3.bod:yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
jahodové řezy, šlehačkové řezy, skvělé jahodové řezy, řezy s jahodami, šlehačkové řezy s jahodami, šlehačkový jahodový krém, jahodový šlehačkový krém, řezy s jahodovou šlehačkou, šlehačkový řez, jahodové recepty, šlehačkový krém se zakysanou smetanou, jahodová šlehačka, krém jahodový ze šlehačky, řezy s jahodami a šlehačkou, jahodový řez, krémové a šlehačkové řezy a moučníky, jahodový řez se šlehačkou, šlehačková řezy s jahodami, jahodová bublanina se šlehačkou, jahodové moučníky

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, olej, voda, kakao, pomazánkové máslo, smetana 33%, smetana zakysaná, cukr moučkový, jahody, želé červené dortové, voda, piškoty, káva, marmeláda, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu