Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort svatební

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mickajm

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 801 kJ /
6 645 kcal
Bílkoviny111,32 g
Tuky266,74 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 912 mg
Sodík 838 mg
Sůl2,63 g
Sacharidy941,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: vajíčka ušlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, pak přidat vše ostatní zamíchat a nalít do formy vyložené pečícím papírem. A dá se péct cca 170°C na 45 minut, trouba musí byt vyhřátá předem. Krok 2: Krém: uvařit pudink po vychladnutí zašlehat máslo a cukr. Krok 3: Korpus po vytažení z trouby vyklopit z formy a rozkrojit, pěkně se vypáří a nesrazí se. Po vychladnutí promazat krémem i následně dort po povrchu stačí slabá vrstva nato potáhnout potahovou hmotou a zdobit dle fantazie. Lze tak dělat dort i jiný nejen svatební.

Zveřejněno 23. 4. 2011

Poznámka autorky mickajm

Recept je na jednopatrovy dort na patrovy musíte násobit množství podle kolik pater máte .ještě pokud máte velkou formu třeba čtverec přidejte hrnek mouky a jedno vajíčko navíc do korpusu pokud bude ještě moc husté tak drobet mlíka.Taky se může dát kakao pokud chcete tmavé těsto.

Držim palce at se dílko podaří a chutná .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort svatební

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NE4L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort svatební

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NE4L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

dobrý den,dorty peču jen příležitostně a jen pro rodinu,díky tomu,že se mi rozbila váha,jsem musela urychleně najít recept v hrníčkové variantě a díky bohu,že se ta váha rozbila,protože korpus je vynikající,ještě jednou děkuji za tento recept :-K

pluti:je to živá tráva mají v květinářství ;-)

Dobrý den máte nádherné dorty,mě čeká první svatební poradíte mi prosím z čeho jsou ty zelené provázky,nebo je to živá tráva??a kde to mohu sehnat??

Bibinka:;-)díky také mám takovy názor jsem ráda že nejsem sama:-8

mickajm: díky náhodným receptům, jsem tento zaregistrovala a ať je korpus takový, nebo makový, zaručeně úspěch mají ty dorty všechny;-), jsou krásně a jemně naaranžované a mě se líbí, proto ti dávám 11.bod:yes:

jsou kouzelný :yes::yes:

Mary-Kay:děkuji:-) alespon nemam pocit že jsem blázen když mám raději tento korpus kuli chuti a ještě má plus nemá tendence se zdrcnout po vyndání z trouby jako u klasiky:yes:coš začínající cukrařinky ocení :-*

No já nesouhlasim korpus je chutnější než klasické ze sněhu je jemnoučky a neni přesušeny jako klasika a když si někdo vyložene obj.tento korpus nebudu mu tam cpát piškot jen proto že se to nehodí podle cukrářů právě že záleží na chuti a sladění celku :-!:-!:-!:-!Komu se nelíbí nenutím ho ani koukat ani pect ani objednávat;-)

Dort vypadá chutně, ale jinak s Tejajou souhlasím - jasně, hrníčky by mi to usnadnily, jenže svatba a hlavně ta 1.je jen jedna a na to se vyplatí poněkud nepohodlnější vážení a hlavně extra žloutky a extra sníh, prostě ta chuť fakt bude jiná - jemná, nadýchaná - nic ve zlém, jsem holt asi starší a mám na to tentýž názor. Jinak proti receptu nemám nic ;-):-p:yes:

mickajm, už ste videli cukrára, ktorý by na svadobnú tortu použil hrnčekový mix ? Ja ešte nie. Netvrdím, že korpus je chuťovo zlý ( mimochodom, tie hrnčekové korpusy sú skoro totožné, takže som piekla aj jedla ), ale aspoň u nás by nikto na svadobnú, ale aj inú tortu na oslavy, hrčekový korpus nepoužil, to ako by som vravela, že mi nestojí dotyčný za viac námahy. Neide o hmotnosť, ide o postup prípravy.
A ešte : korpus sa neje čistý, vždy ide o kombináciu chutí korpusu a náplne, ozdôb a pod, proste celková chuť cukrárenského výrobku. ;-)

Děkuji za bodíky už jste ho zkusila tejaja ?Je daleko chutnější než klasika piškot a jestli je hrnek nebo váha na chuti snad nemá vliv:-Sa záležet si dávam proto mám spoustu spokojenych zákazníků a cukrářka nejsem jen mě to baví:-8 dorty jsou ze stejnych surovin viz.poznámka :-!

krásný kousek;-):yes:

ja davam hlas za hrničkovy korpus, ktery je chutny, lepši mi je než piškot ;);)

:-K:-p:yes:

Krásný, jemný;-):yes:

Na ktorú z tôrt na fotke je recept ? Sú tam 3 rôzne torty...:-S
Inak, ja by som na svadobnú tortu určite nepoužila korpus hrnčekový, dala by som si záležať na kvalitnej piškóte, ale to neznamená, že tá torta je zlá. ;-)

je krásný:yes:

moc pěkné šikulka;-):yes:

Tématické fráze:
svatební dort recept, recept na svatební dort, svatebni dorty recepty, hrníčkovy dort, hrnickovy korpus na dort, korpus na svatebni dort, svatební dort čtverec, roll decor icing, recepty na svatební dorty, svatebni dorty recept, hrníčkový korpus na dorty recepty, korpus hrníčkový, svatebni dort jednopatrový, svatební dorty, svatební dort, hrnickovy korpus, recept na svatební dorty, hrnickove dorty, korpus na dort hrníčkový, svatební dorty čtverec

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, olej, prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, zdobení cukrářské (pecičky), pudink vanilkový, mléko, cukr, máslo, cukr, hmota potahovací, potravinářské barvivo,

Přidat fotografie receptu