Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Metrový dobrý koláč

Tento klasický dezert potěší celou rodinu atraktivním vzhledem i výbornou chutí. Plátky kakaového a světlého korpusu promazané pudinkovou náplní ochucenou rumem skládáme vedle sebe a na závěr celý koláč polijeme čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka3

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 904 kJ /
7 625 kcal
Bílkoviny99,91 g
Tuky448,48 g
Vláknina14,46 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 826 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy790,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky suroviny (okrem kakaa) na korpus zmiešame mixérom dohromady. Krok 2: Formu natrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Potom tam nalejeme polku z pripraveného cesta a dáme piecť na 180 °C asi 30-40 minút. Kontrolujeme špajľou, ak sa cesto nepriliepa, je upečené. Krok 3: Do druhej polovičky cesta zamiešame kakao a taktiež dáme piecť. Krok 4: Keď sú obidva korpusy upečené, vyklopíme ich z foriem a necháme vychladnúť. Krok 5: Postup na plnku: z 1/2 l mlieka uvarime pudink (použijeme obidva pudinky), maslo vymiešame s cukrom. Vychladnutý pudink zmiešame spolu s vymiešaným maslom, pridáme rum a dobre vyšľaháme. Krok 6: Keď máme všetko hotové, korpusy nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé, z každého rovnako. Krok 7: Potom ich ukladáme striedavo a natierame plnkou. Krok 8: Keď je všetko spojené, koláč natrieme plnkou aj zvrchu. Krok 9: Čokoládu roztopíme nad parou a polejeme koláč. Krok 10: Dáme do chladničky na 1 hodinu stuhnúť.

TIP: Tipy na retro zákusky

Zveřejněno 23. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Metrový dobrý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RM9L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Metrový dobrý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RM9L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

skarlettka 31. 5. 2016 17:40
já dávám místo másla vždycky do krému maskarpone, není to poznat a je to lehčí.

Postup jsem si upravila takto:
Nakrájené plátky z pičkotu jsem střídavě natírala krémem a další spoj rybízovou marmeládou. A čokoládovou polevu jsem posypala nastrouhanými mandlemi. A nenazývám ho koláčem, ale osvěžujícím moučníkem. Mňam!:-8

Rebeka,tak tento je naozaj "dobrý":-*:yes:Cukru tak akurát,krém je výborný a korpus bol mäkučký..recept si uložím a budem opakovať;-)

Dnes sem ho pekla po 20ti
letech vypadá výborně a bude i chutnat jako vždy:-K

Tyto řezy znám, jsou výborné. Já sám je péct neumím, ale pekla je moje maminka a to byla dobrota. Mimochodem, když něco zkouším píšu na začátku "Z" a ne S. Zdarec.

Tento řez je vynikající. Peču ho dost často, protože ho moje děti a vnučky milují. Paní nebo slečně barCZa bych radila, aby se naučila napřed vařit a péct než něco bude komentovat. To musí chutnat každému kdo to umí upéct.:yes:

skoušela jsem to promin ale je to fakt hnusný:no:

Tak to já znám moc dobře!!!je to vynikající jenže já jsem se k tomu ještě nikdy neodvážila abych to upekla.Peče to má kamarádka je fakt k sežrání:-))to chutná každému!!!!!!!!!!!!:yes:

hanahcotton:jo jo ja vím!

:-):-):-p:-p:yes:

:yes::yes:vypadá hodně dietně ;-):-D:-D+1

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
metrový koláč, metrový kolac recept, dobrý koláč, recept na dobrý koláč, recepty na metrový koláč, recept na metrový koláč, metr koláč, metrový závin, dobry kolac recept, maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty, dobré koláče, metrovi kolac, metrovej kolac, recepty metrový koláč, velmi dobrý koláč, metrovy rez, recept na dobré koláče, dobrej kolac, metrove kolač, metrovy kolac top recept

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr, kypřící prášek do pečiva, olej, voda, kakao, zlatý klas, mléko, máslo, rum, cukr moučkový, čokoláda, tuk ztužený, olej, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu