Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená krkovička podle magazínu Albert

Krkovice je velmi oblíbený kousek vepřového masa zejména díky své šťavnatosti, chuti i přívětivé ceně. Ať už ji připravíte jakkoliv, vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji upéct třeba s česnekem a medovou marinádou.

Hodnocení receptu je 5,0 (116×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 110 kJ /
504 kcal
Bílkoviny7,01 g
Tuky22,71 g
Vláknina10,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,30 g
Sacharidy65,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Krok 2: Pekáček vymažeme tukem a plátky masa do něj vložíme. Cibuli poklademe na maso. Krok 3: Marinádu uděláme z uvedených surovin a přilijeme 50 ml vody. Krok 4: Maso zalijeme marinádou a dáme do trouby, pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 °C.

TIP: Nejlepší recepty na marinády

Zveřejněno 24. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená krkovička podle magazínu Albert

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwjv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená krkovička podle magazínu Albert

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwjv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající oběd, udělala jsem s bramborami. Maso bylo křehoučké, muž si ho moc pochvaloval. Děkuji za inspiraci.

Vynikajúce a chutné jedlo, robil som v remoske, príloha selské zelí od @cathleen, výborná kombinácia, vďaka za recept, pridávam foto…:yes:

moc jsme si pochutnali

Michal_amater: děkuji za komentář, cibulí nic nezkazíte;-)

Mám rád jednoduché recepty, vyzkoušeno a chutné. Fotku jsem přidal, do oblíbených receptů uloženo. Příště dám více cibule.

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept i provedení - krásné foto :-K

Pavli a Nadi, jsem ráda, že se vám recept líbí. Když nevím, co uvařit, ráda sáhnu po tomto receptě, je to příjemná změna a děkuji vám oběma:-K

U nás se marináda ujala; sice jsem si ji trochu poupravila, ale je výborná. Tak na Nový rok byla krkovička, v pátek jsem s touto marinádou dělala kuřecí stehna a dnes tresku. <3

Je to opravdu moc dobré,dávám boda i fotku

Na Nový rok mám vždy přichystané vepřové, tak jsem 29.12. udělala vepřové kostky na kmíně s rýží a dnes jsem vzala krkovičku. Hledala jsem nějaký nevšední recept, a narazila jsem na tento. Vsadila jsem na něj a udělala jsem dobře - všem moc chutnalo. Měla jsem 4 plátky a byli jsme jen tři, ten čtvrtý plátek snědl Petr ještě k večeři a prý musím udělat znovu. <3<3<3

Nadja: Nadi, děkuji, moc mě těší:-K

Včera jsme pekli 4 plátky v remosce (bez naklepávání masa) - opravdu výborné, díky:-K

cathleen: to mě těší:-K:-*

Výborný, mohu vřele doporučit :-8:yes:

Iva159: já vím, je to výborné. Děkuji za komentář:-K

Peče se to prosím přiklopené? Vypadá to luxusně!<3

Moravák 3. 1. 2017 14:43
Koukám že krkovička z trouby a tento recept jsou docela shodné, ale jinak perfektní recept taky jsem ho zkoušel a můj syn ho označil za "luxusní" :yes:

:-) Dělala jsem už několikrát, dnes je krkovička v troubě také. Už se těším, vždy jsme si pochutnali. Dnes jako příloha vařený brambor a zelené fazolky na slanince. :-) <3 Díky za recept. :yes:

martiline: jsem ráda, že se recept u vás těší velké oblibě. U nás to bylo k obědu včera.
Děkuji za pochvalu receptu:-K

Tématické fráze:
zapečená krkovice, zapečená krkovička, albert recepty z časopisů, recepty z časopisu albert, albert magazín, albert recepty, recepty zapečená krkovička s, recepty albert, magazín albert, časopis albert únor, krkovička podle albertu, časopis albert recepty, recepty z krkovice, albert magazín únor, albert magazín od 1. 10., časopis albert březen, albert magazín recepty, časopis albert, najít recept na zapečenou krkovici, albert kuchařka recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, cibule, sůl, olej, omáčka sojová, kečup sladký, med, paprika sušená sladká, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu