Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opavan

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda 2

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 746 kJ /
6 871 kcal
Bílkoviny96,53 g
Tuky468,22 g
Vláknina16,70 g
Cholesterol 2,22 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,59 g
Sacharidy559,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme žloutky s cukrem a vřelou vodou do husta, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi při 170°C. Necháme vychladnout. Krok 2: Krém: Smícháme v kastrůlku mléko s moukou, solamylem, cukrem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí vyšleháme s rozšlehaným máslem, přidáme rum, můžeme přisladit. Krok 3: Šlehačkový krém: 100% necháme v kastrůlku rozpustit, přilijeme mléko, necháme zahřát na asi 50°C. Zahřáté mixujeme v mixeru asi 3 minuty a přitom vhazujeme kousky másla, pak vanilkový cukr a 1 žloutek. Krok 4: Polovinu směsi odlijeme a do zbytku vhodíme 50 g změklé čokolády a ještě rozmixujeme, získáme pařížský krém. Nejméně 8 hod necháme směs vychladit, potom vyšleháme šlehačem, jak šlehačku. Krok 5: Přidáme do šlehání ztužovač šlehačky, 1 do bílé, druhý do hnědé. Korpus potřeme krémem, rozkrájíme na dílky a jednotlivé kousky ozdobíme šlehačkovým krémem.

Zveřejněno 24. 4. 2011

Poznámka autora majda 2

Místo šlehačkového krému můžeme použit 3 šlehačky, 1 a půl na bílo a 1 a půl na pařížskou šlehačku. Do obou přidat ztužovač šlehačky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opavan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n4w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opavan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n4w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Uloženo, už kvůli tomu zajímavému krému přidám bodík:yes:

Vypadá to velice lákavě ;-) :-8 + :yes:.

majda2 vypadá a jistě je to užasný .........už jej mám uložený a vyzkouším.Zkusím to udělat se šlehačkou Rama cremefine ke šlehání tobě však letí bodík :yes::-):-)

Tématické fráze:
zákusek opavan, opavan zákusek, 100 procentní tuk, zakusek opavan recept, jak uslehat slehacku bez mixeru, opavan řezy, řezy opavan, dort opavan recept, krem na zakusek opavan, 100 procentní tuk druhy, recepty do 1oo, recept na zakusek opavan, cukrovi ze 100procentniho tuku, dort opavan, krém do dortu ze 100procentniho tuku, krémy do dortů ze 100prcentního tuku, šlehačkový krém z omegy, zákusek opavan recepty, recepty moučníky - opavan, druhy 100 procentních tuků

Suroviny:
žloutek, cukr krupice, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, bílek, mléko, mouka hladká, solamyl, cukr krupice, máslo, rum, mléko, tuk 100%, máslo, cukr vanilkový, žloutek, ztužovač šlehačky

Přidat fotografie receptu