Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s játry

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Blanka23

Středně náročný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 788 kJ /
1 622 kcal
Bílkoviny176,45 g
Tuky48,53 g
Vláknina24,70 g
Cholesterol 2,96 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,82 g
Sacharidy108,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na drobno. Játra nakrájíme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na drobné nudličky a brokolici též na drobno. Krok 2: Na oleji na pánvičce osmahneme cibuli, přidáme vepřová játra. Až jsou játra hotová tak je dle chuti osolíme a opepříme. Stáhneme z plotny. Krok 3: Zapékací mísu vytřeme máslem. Naskládeme vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Dáme mrkev, kukuřici, brokolici a osmahnutá játra. Poté opět brambory a vše opakujeme. Poslední vrstvu by měly tvořit brambory. Krok 4: Nakonec rozšleháme vejce, přidáme k nim šálek mléka a lžíci bazalky. Touto směsí brambory zalejeme a dáme do trouby péct. Pečeme asi 30 minut.

Zveřejněno 1. 5. 2011

Poznámka autorky Blanka23

Základní pravidlo je že hlavní surovinou jsou brambory, takže jater musí být buď stejné množství nebo méně. Dle chuti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kN0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kN0

Marie

Komentáře (7)

Blanka23: Blanka, pečeň je žľaza s vnútorným vylučovaním a jej hmotnosť je skutočne od 1,5 do 2,5 kg, spýtaj sa veterinára alebo si to nájdi na nete. To, čo ti dá mäsiar, sú narezané kusy, to nie je celá pečeň, pýtaj si raz celú pečeň a uvidíš, aká je veľká a ťažká.
Takže upresniť hmotnosť v recepte nie je rýpanie, ale potrebný údaj.
http://www.hreusproduction.estranky.sk/clanky/skol...

Blanka23: sem nechodí jen ostřílené hospodyně, ale i zatátečníci. Je lépe napsat gramáž rovnou, předejde se tím pochopitelným dotazům ;-)

Holky teda netušila jsem že se bude někdo tak rýpat ve váze. A 2,5 kilová játra jsem teda nikdy z prasete neviděla, vždy když chci kilo jater dostanu minimálně dvoje až troje. jinak jsem to opravdu dělala bez váhy, neboť používám většinou jen u moučníků.

Tejaja, aj môj dotaz smeroval tým smerom, ako aj tvoj. Chcela som autorku nasmerovať, či sa nesplietla, ale odpovedala, ako odpovedala. Dala, ako píše:"jedny játra max. jedny a půl" na 8 zemiakov a pre 5 stravníkov...(kedysi boli normy 100 g príp. 150 g mäsa na osobu v surovom stave.)
Blanka, určite to upresni, prosím.

Hmotnosť pečene dospelej ošípanej je od 1,5 do 2,5 kg. Takže "velká vepřová játra" to je okolo 2,5 kg. A s tým nakŕmim podstatne viac ľudí ako 5. Skutočne patrí do receptu také množstvo naraz ?:-O

Já opravdu nevím, dělala jsem to od oka. Dala jsem tam jedny játra max jedny a půl. Ale každý je chválil.

Blanka, koľko asi vážia 1 velká vepřová játra?

Tématické fráze:
zapečené brambory s játry, zapečené brambory recept, zapečený játra, brambory s játry, zapecene brambory s jatrama, zapékané brambory s játry, brambory zapečené s játry, pecene brambory s játry, zapecsne játra recept, brokolice s játry, zapecena jatra s bramborem, zapecene brambory recepty, zapecene játra, recepty z veprove jatry, zapekane veprove jatra s brokolici, zapékané brambory s jatrama, zapékané brambory jatrama, zapecena jatra s brambory, zapečené recepty, zapečené brambory s cuketou a jatrama

Suroviny:
brambory, cibule, kukuřice mražená, brokolice, mrkev, játra vepřová, vejce, mléko, máslo, pepř, sůl, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu