Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená rýže v papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 997 kJ /
716 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky1,40 g
Vláknina3,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy160,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přebranou a dobře propláchnutou rýži dám do papiňáku, osolím, zaliju 3,5 dl horké vody, přidám tuk a teprve až voda začne v hrnci vařit, vařečkou promíchám, hrnec uzavřu a pod tlakem na mírném plameni nechám syčet 4 minuty. Krok 2: Po ochlazení hrnec otevřu a vmíchám 2 polévkové lžíce nasekaných bylinek- pažitku nebo libeček, bazalku, někdy vmíchám steril. hrášek, nadrobno nakrájenou mrkvičku, prostě podle toho, k čemu příloha bude. Krok 3: Někdy dělám tak, že propláchnutou rýži orestuji na tuku a drobně nakrájené cibulce a pak je už postup stejný, místo soli se může dát 1/2 kostky zeleninového bujonu 2 minutky povařené ve 3,5dl vody.

Zveřejněno 3. 5. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Rebece se minulý týden tahle rýže líbila, tak tady je receptík. V papiňáku jsem našla jen sladkou verzi, jinak rýže jako příloha je zde v hodně variantách. Snad tahle rychlá úprava vadit nebude:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená rýže v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Zl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená rýže v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Zl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Jaromira18: Jaruško děkuji:-KTakto připravená nám chutná nejvíc:yes:Vařím ji už hodně let:-8

:yes::yes: Je vynikající.:-K:-K

Navir:Ivanko,Tvůj komentář mě velice potěšil a jsem moc ráda,že se rýže povedla;-)Já už ji jinak nedělám:-)Děkuji Ti:-K:-K

Aničko, u nás rýži vaří vždycky manžel, protože já, ať dělám co dělám, ji tak dobrou nemám. Konečně jsem narazila na recept, který je SUPER a já, naprostý rýžový analfabet jsem ji uvařila tak, jak má být :yes: :-p:yes::yes::yes: UKLÁDÁM a posílám bodík :yes::yes::yes:

:yes::-K Vyborna:yes:

savlinka::-))Díky Šavlinko:-K:-K

jééé ANIČKO to je prima receptík:yes::yes::yes::yes:

Hellenna:Helli děkuji Ti:-K:-KJsem ráda,že recept zaujal:-*Já rýži připravuji jen takto.Je to hned:yes:Zrovna dnes jsem opět"rýžovala",ale bez přidání bylinek:-))

Před chvílí jsme dojedli. Rýži už nebudu vařit jinak.:yes:

xanny:Jsem ráda,že se"papiňáková"vychytávka osvědčila:yes:a za komentář i bodík děkuji:-):-K

Teda to by mě nenapadlo, vařím ji už podruhé :-p, sice bez bylinek, ale s cibulí, do které jsem zapíchala pár hřebíčků ;-). Perfektní, díky za inspiraci :-K, + bod :yes:

Moji synové rýži nikdy nejedly ,nechutnala jim ,co ji vařim tak to, už se ji naučily jíst;-)

Koubkova:Jsem moc ráda,že jsi spokojená:-KDíky:-)):yes:

Květa65:Po přečtení tohoto receptu už jinak rýži nevařim je rychlá ,sypká prostě,nemá chybu:-))

Amiro,jak popisuješ jsem to z počátku vařívala také tak,ale vždycky mi ta pěna z vařící rýže proletěla ventilem a víko papiňáku bylo zapráskané,fuj:-D:-DTak jsem raději zvolila jiný postup a hrnec uzavírám,až voda vaří:-8
Někdy ji dělám asi tak 15 minutek před dokončením masa,hrnec s uvařenou rýží zabalím do novin a utěrky a šoupnu do peřin.Posledně jsem neupozornila,manžel si šel narovnat záda a jak mám peřiny zastlané v posteli až u zdi,tak sebou praštil a hlavou přímo do papiňáku strčeného pod peřinou:-Ohrnec vydržel;-):-D:-DJinak všem díky za hodnocení i komentáře k receptu:-K:-K

A když takto budete vařit rýži Pairboiled, tak máte jistotu, že se bude krásně rozsýpat a rozhodně se nerozvaří.
Já to dělám trošinku jinak: propláchnutou rýži dám do papiňáku, osolím, zaleju necelým dvojnásobným množstvím vody (1 hrnek rýže = 1,75 hrnku vody), papiňák zavřu, dám na největší plamen. Jak začne syčet, přendám na ten nejmenší plamínek a vařím ještě 5 minut. Pak to vypnu a zavřené nechám dojít, než dodělám šťávu, nachystám oblohu na talíře atd.

Tak teda vařit rýži v papiňáku jsem neměla odvahu, ale po přečtení tohoto receptu jdu do toho. Za 4 minuty mít hotovou rýži je bomba. Díky moc.;-)

Tak tohle mi uteklo, uz je v oblibenych....:-K;-).

Moni,Isi,Suslajdo děkuji vám:-K:-K
Jen pro ukázku jsem přidala poslední foto rýže po otevření hrnce a před zamícháním bylinek:-)Opravdu se nelepí,je dovařená-prostě fajn;-):yes:

:-K:-*super nápad:yes::yes:

aničko, tak v papiňáku jsem ji jěště nezkusila...ale brzo to napravím :yes:

Andulko,díky za typ!Rýže je potvora a každá rada dobrá!:yes:;-)

Děkuji všem za kladné hodnocení a moc hezké komentáře:-K:-K:-K
Kdysi móóóc dávno jsem si přes velkoobchod Orion objednala papiňáky a poslali mi i brožurku s recepty.Některé jsem si upravila podle sebe,hlavně,co se množství tekutin týká a jsem spokojená:yes:Papiňáky stále dokupuji:-Duž mám 5ks,tak by ta moje"nenažronost"mohla konečně skončit:-8Ale je to pro mě velká úleva a šetřílek času:-!
Ještě jednou děkuji:-K

já zírám,tak to se mi taky líbí;-):yes:to vyzkouším díky Anni;-)+1:yes:

Móóóc krásné foto,mňam:-p:-p

Aničko, skvělý nápad - budu realizovat:yes::-D úspora času se vždy velmi hodí:-K

drahulin:a pro mě,heč:-8:-D:-D;-)

Aničko,foto jak od Saudka.:yes::yes:

;-) Aničko, to je dobrý nápad, ještě jsem to také nezkoušela:-K

Anna Kocikova: tak to jsem fakt neznala a je to jeden z těch nápadů za všechny peníze!!! Díky Aničko, to se opravdu hodí!!!:-):yes:

Tématické fráze:
rýže v papiňáku, dušená rýže v papíňáku, rýže z papiňáku, jak uvařit rýži v papiňáku, vaření v papiňáku rýže, jak dlouho varit ryzi v papinaku, rýže vařené v papiňáku, recept rýže z papinaku, jak vařit rýži v papinaku, rýže pod peřinou, dušena rýze, rýže v tlakovém hrnci, jak dlouho vařit rýži, dušena rýže recept, recepty dušená rýže, vařená rýže v tlakovém hrnci, dusena riže, rize varit, cizrna v papiňáku, vaření rýže v tlakovém hrnci

Suroviny:
rýže, voda, sůl, bylinky

Přidat fotografie receptu