Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkový koláč s rebarborou

Máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Potom vám zachutná i hrnkový koláč s rebarborou a drobenkou. Připravený je velmi rychle, proto nemusíme v kuchyni trávit mnoho času. Ovoce měníme podle sezóny, typickou letní kombinací jsou rebarbora a jahody.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena.kyp alena.kyp

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 787 kJ /
5 685 kcal
Bílkoviny92,60 g
Tuky219,88 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 981 mg
Sodík 433 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy824,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve oloupeme rebarboru a nakrájíme ji na kousky. Zalijeme ji vřelou vodou a necháme chvíli stát. Pak horkou vodu slijeme, rebarboru propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo ho vyložíme pečicím papírem. Troubu vyhřejeme na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky dáme stranou, z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Do mísy nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr a promícháme. Přidáme olej, žloutky a vlažné mléko, opět vše promícháme. Nakonec už jen lehce vmícháme sníh. Krok 5: V míse smícháme mouku, cukr a máslo a promneme v prstech tak, abychom vytvořili drobenku. Krok 6: Těsto vylijeme na plech, poklademe rebarborou, lehce pocukrujeme a posypeme drobenkou. Krok 7: Pečeme zhruba 35 minut.

TIP: Jak rebarboru zpracovat a kam ji použít?

Zveřejněno 8. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2KE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2KE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Simona Skolakova: Taky dnes vybírám recept na nějaký moučník s rebarborou. Taky už mám rebarboru ke sklizni. :-K

Je čas na rebarboru už se chystám koláč udělat dělám tak jednou do roka tak si musím pospíšit neb rebarbora už na zahrádce je!!!:-K

Osobně dám příště do těsta více cukru, mléka i oleje. Taktéž v drobence část mouky nahradím cukrem. Máme koláče rádi více sladké.

Výborný, měla jsem miň rebarbory, přidala jsem strouhaná jablka a pár jahod, upeču znovu… :-)

Úžasně vláčná i několik dní poté.

Koláč se povedl, těsto krásně vyběhlo. Určitě upeču znovu :-)

kucharka-pekarka: rebarboru oloupu, nakrájím na kostičky, v krabičce nebo sáčku zmrazím. Sousedka rebarboru prolévá horkou vodou kvůli kyselině šťavelové a pak mrazí nebo použije rovnou na koláč. Mraženou spotřebuji vždy během zimy.

Koláč je vynikající <3

kucharka-pekarka: To vám neporadím, já rebarboru používám jen na jaře a čerstvou, nezamražuji. Zkuste dát dotaz do pokecu.

Právě peču. Děkuji za recept. :-):yes:

Mohu se ještě optat, jak dlouho cca vydrží rebarbora v lednici a zda je vhodná k zamražení, popř. jak? Děkuji.

JENDA70: ;-) taky peču i s jablky nakrájenými na kostičky, posypané skořicovým cukrem. Jablka není teřeba spařovat :-) Jsem ráda, že chutná :-K

DOPEČENO A JE VYNIKAJÍCÍ I Z JABLÍČKAMA.SPAŘILA JSEM I JABLÍČKA PROTOŽE MÁM HODNĚ ŠTAVNATÁ A SUPER.CO NEVIDĚT BUDE REBARBORA TAK UPEČU Z NÍ.OPRAVDU SUPER.<3

alena.kyp: - letos fakt peču pořád dokola, jen střídám ovoce, někdy s drobenkou, jindy jen posypu skořicovým cukrem a pořád poptávka převyšuje nabídku:-)

Moc dobrý koláč. Miluji koláče s nakyslym ovocem.

misula29: Jsem ráda, že chutná :-*:-)

...a pro velký úspěch dnes ještě jednou z poloviční dávky :-):yes:

Před hodinou upečeno, bude k odpolednímu kafíčku, už se těším:yes: Rebarboru jsem na plechu posypala skořicí a potom drobenkou. Příště dám skořici rovnou do drobenky.

janatka: :yes::-K

Opět upečeno a je vynikající!!!;-)

Kerstein: :yes::-K

Skvely recept, kolac zmizel rychlosti blesku.<3

Vynikající!!!!! Pekla jsem vždy kynutý, ale tento recept je prostě úžasný!!! Rodina si pochutnala! Doporučuji.:yes:<3

Jana Elisabeth: Jsem ráda, že se povedla a chutnala<3:yes:

Prosím - proč tu reberboru spařujete? Jinak velmi dobrý a jednoduchý recept :-K, používám na různé ovoce. U rebarbory množství cukru dodržuji, u ostatního dávám 2/3 - 1/2 množství.

zizala: Jaruš :-K děkuji za odpověď pro Simču S ;-) :yes:

Zobrazit starší odpověď

Zbyněk Holinka 2. 8. 2016 15:38
Zdravím, právě ji peču,tak jsem zvědavý...:yes:

zbynek holinka: :yes::yes:;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

no,smekám,opravdu jsem lepší nejedla. je moc nadýchaná a hlavně měla úspěch u dědy a to je co říct... takže ještě jednou moc děkuji za recept :-K :-) :yes:

jíta: jsem ráda že chutnalo:-p

super věc, ještě jsem přidala lžíci karobu a hned to dostalo jiný rozměr ;-) díky za recept, ukládám:yes:

Miládko, jsem ráda, že chutnalo;-):-)

Milada Gabryšová 11. 5. 2015 15:05
Našla jsem tento recept, upekla a je vynikající, nadýchaný,lepší než kynutý. Já bych dala všechny hvězdičky :).

Milada Gabryšová 11. 5. 2015 11:47
Našla jsem tento recept, upekla a je vynikající, nadýchaný,lepší než kynutý. Já bych dala všechny hvězdičky :).

Recept je perfektně popsaný a doplněný výbornými fotkami. Těším se, jak to bude chutnat a děkuji za recept :-D

Ahoj všichni, doporučuji nadrtit dva zoubky česneku a rozmíchat s ostatními přípravami, koláč nabyde voňavějších a chutnějších rozměrů. Ahoj

Koláč jsem vyzkoušela, je dobrý, jednoduchý i pro případné začátečníky. Jen doporučuji, kdo nemá rád vyloženě sladké, nedávat celý hrnek cukru. S tou drobenkou už je to hodně. Příště jej uberu. Já jsem u rebarbory nepostupovala podle návodu. Já jí jen oloupu, nakrájím na kousky a trochu osladím. Jinak bych ještě ráda upozornila, že čím starší rebarborra tím více kyseliny šťavelové a tím více se musí dosladit. Ranná rebarbora tolik kyselá není.

:yes::-)

jů,rebarborový koláč už jsem neměla ani nepamatuju:-p je na čase to změnit;-):yes: a to jsem v kaufu na ní koukala:-)
p.s.jsme ty rebarborové stvoly rádi žužlali jako děti,ikdyž to byl potom škleb:-))

Pěkná, pěkná:yes:

:-KTak a je na talíři:-!Je super.Rebarboru jsem nahradila 6 jablkama a jednou velkou mrkví.Posypala skořicovým cukrem.Je výborný.Celý den mě honila mlsná a tak je to paráda:-!:-!:yes::-K:-K

Joo, já zrovna včera dělala rebarborový koláč, ty nemají chybu!!:-p:yes:

Jo, ta rebarbora, ta je vždy chutná a pěkné:-K:-K:-p

Tématické fráze:
hrnkový koláč s rebarborou, koláč s rebarborou, hrnkový rebarborový koláč, rebarborová buchta s drobenkou na hrnky, buchta z rebarbory, rebarborový koláč hrnkový, buchta s rebarborou, hrnkový rebarborový koláč s drobenkou, rebarborova buchta, koláč z rebarbory, rebarbora recepty, bublanina s rebarborou, rebarborový koláč, rebarborova bublanina, pečeme s rebarborou, kolač s rebarborou recept, rebarborový koláč s drobenkou, hrnkový koláč, rebarborová koláč, rebarbora kolac

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, olej, mléko, cukr vanilkový, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, rebarbora, cukr, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu