Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 95 min

95 min (95 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 253 kJ /
299 kcal
Bílkoviny4,69 g
Tuky11,16 g
Vláknina15,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistíme a naporcujeme ho na 6 dílů. Kuřecí prsa naklepeme. Každý díl osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm opečeme díly kuřete dozlatova. Na konci opékání kuřete přidáme protlak, vše podlijeme 1 dcl vody a hned vypneme. Krok 2: Do vhodného pekáčku, si dáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, plátky citronu, cherry rajčata, loupaná rajčata (přepůlená) i s nálevem a 5 na jemno pokrájených listů bazalky. Směs lehce osolíme. Krok 3: Opečené kuře i výpekem přidáme do pekáčku k rajčatům - kousky kuřete klademe masem dolů - pekáček přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Po 30 minutách pečení přilijeme červené víno a opět pod pokličkou pečeme maso do měkka. Krok 4: Hotové maso v pekáčku obrátíme masem nahoru a už bez pokličky necháme aby nám kůžičky chytla barvu. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Plátky citronu vyjmeme a vyhodíme. Krok 5: Do šťávy přidáme zbylou nasekanou bazalku a dle potřeby jí dochutíme solí. Pokud chceme mít šťávu hustší, tak jí jemně zahustíme troškou mouky rozmíchané ve vodě a necháme jí 15 minut pomalu provařit. Krok 6: Poté vložíme porce masa a necháme ho prohřát. Jako příloha se hodí dušená rýže, nebo vařené brambory. Mě by k tomu chutnal i kuskus.

Zveřejněno 8. 5. 2011

Poznámka autorky mirca75

Recept je částečně převzatý z knihy Vaříme s vínem. V původním receptu byly lehce odlišné ingredience a na závěr přišla do jídla ještě sladká smetana. My ale máme raději lehčí jídla a tak jsem ho uvařila takto.

Pokud použijeme jen kuřecí prsa, tak samozřejmě zkrátíme dobu pečení.

Když dělám kuře v podobných úpravách, tak ho vždy peču masem (kůží) dolů, aby se do masa nasákly všechny chutě a vůně, ve kterých se peče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovMA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tento recept je skvely :)

:-p moc pěkné:yes::-K

omáčky do červena zbožňujem:-p po srbsku a tak a tohle vypadá taky dobře:-p a mooc pěkná fotěnka:yes::yes::yes:

To se mi moc líbí :-p:yes:

Krásně upravené, vše je ňamkové i pro oko i pro mlsné jazýčky:-K:-K:-8

lákavý receptík;-)+1:yes:

Tématické fráze:
kuře na bazalce, kuřecí prsa po srbsku, kuře bazalka, kuře na rajčatech a bazalce, kuře, kuřecí prsa na bazalce, bazalka kuře, kure na protlaku, kuře v rajčatovém protlaku, kuře na bazalce s rajčaty, kuře na rajčatovém protlaku, kure po srbsku, jídlo na bazalce, kuřecí prsa na bazalce a rajčatech, bazalka jídla, kuřecí směs na bazalce, varime s vinem, bazalka a kuře, kuře na rajčata, bazalka v jídle

Suroviny:
kuře, olej olivový, česnek, rajče loupané, rajče cherry, citron, protlak rajčatový, víno červené, sůl, pepř bílý, bazalka čerstvá, vývar

Přidat fotografie receptu