Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný ovocný koláč v remosce

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 354 kJ /
1 997 kcal
Bílkoviny42,59 g
Tuky85,21 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 511 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy262,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka. Krok 2: Na dno remosky dáme papír na pečení, boky vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou - mám hliníkovou. Krok 3: Rozetřeme těsto a poklademe ovoce. Měla jsem červený rybíz, ten jsem poprášila skořicovým cukrem a hrubou moukou. Krok 4: Pečeme 30 minut a pak zkusíme do středu píchnout špejli, jestli je střed propečený. Ale těch 30-35 minut by mělo stačit.

Zveřejněno 10. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Koláč dělám už dlouho, jen to ovoce holt rádo klesá ke dnu. Peču ho i v normální troubě v koláčové formě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný ovocný koláč v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný ovocný koláč v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

tejaja, já tu lžíci mouky určitě a to toho rybízu bylo trošku. Tady to bude těstem, že není tak hutné.

?erylas, neklesne;-)Koľko si tej múky poprášila ? Ja dávam tak 2 lyžice na ovolcie na celý veľký plech a ešte nikdy mi nekleslo. Naučila ma to babička;-)

Hella, ta bublanina z Majolky® vypadá silně jedle a ovoce nekleslo :-p Dík za radu, já to vyzkouším, jak budu péct v troubě, dělám ten koláč dost často i s mraženým ovocem.

Je pravda, že v remosce jsem to nezkoušela. Po těch 2 min. je jen lehce zapečený povrch, jen že se už nelepí. Přesně tak jsem to pekla včera, a pak jsem sem dávala fotku na Bublaninu z Majolky®.

tejaja, tak já to poprášené a promíchané s hrubou moukou měla a určitě, jak je ostatně vidět kleslo :no:
Hella, nemusím mít strach, že se mi to těsto nějak při manipulaci zdrcne a srazí, nebo klesne? Sice zas 2 minuty nejsou moc, ale konkrétně v té remosce jsou nejdříve zapečené jen ty boky a ne střed a tak by ty 2 minuty byly málo.

Ak nechcete, aby ovocie kleslo ku dnu, stačí ho pred pridaním na koláč premiešať s trošičkou múky. Potom nemusíte predpekať a ovocie určite neklesne:-)

Pokud nechcete, aby vám ovoce kleslo ke dnu, dejte do formy jen těsto, zapečte asi 2 min, pak na povrch naházejte ovoce, případně ho špičkou nože natlačte pod povrch zapečeného těsta.

urcite vyskusam:-D

Tématické fráze:
pečení v remosce, remoska recepty, pečeme v remosce, vaření v remosce, bublanina v remosce, koláč v remosce, recepty remoska, recepty z remosky, recepty do remosky, jablečný koláč v remosce, remosky na pečení, koláč z remosky, recepty v remosce, ovocný koláč z remosky, koláč remoska, koláč s mraženým ovocem, moučníky z remosky, koláč do remosky, štrúdl v remosce, remoska kolac

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, vejce, mléko, kůra citronová, mouka hrubá, prášek do pečiva, rybíz, višně

Přidat fotografie receptu