Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chili con Carne III.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 396 kJ /
812 kcal
Bílkoviny102,88 g
Tuky37,27 g
Vláknina7,93 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 489 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy14,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na středním ohni ve vodě povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme, vývar i slité maso ponecháme stranou. Krok 2: Ve stejném hrnci rozpálíme oliv. olej, přidáme pokrájenou cibuli, pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme nakrájenou papriku a veškeré koření (sůl, chilli, pepř, skořici, kmín a oregáno). Minutu restujeme za stálého míchání, až se vše spojí. Krok 3: Z ponechaného vývaru odebereme hrnek, rozmícháme v něm bujón a spolu s neslitými rajčaty a masem jej přidáme do hrnce k ostatním surovinám. Přivedeme k varu, ztlumíme, přikryjeme pokličkou a necháme pobublávat cca 40 minut, tekutina se zredukuje. Krok 4: Poté scedíme a propláchneme fazole, přidáme je do hrnce (nyní se může navíc dodat i kukuřice a lžička kakaa). Necháme ještě asi 15 minut bublat a můžeme servírovat.

Zveřejněno 14. 5. 2011

Poznámka autorky sardinka

Chili con Carne podáváme s rýží, nebo pouze s chlebem. Je to opravdu ostré!, chili se kdyžtak dá méně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chili con Carne III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxvD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chili con Carne III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxvD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

My to radi s masovymi kulickami, nedavam masox, ale kulicky restuji ns cibuli, jinak podobne a velmi dobre:yes:

Dnes uvařeno, použila jsem mleté jehněčí, maso samozřejmě syrové, bez masoxu, jinak recept super. Ukládám a určitě se k němu vrátím.<3:yes:

Vynikajúce :-p:-p:yes: Pridávam fotky a 4.bod :-K

No vida, a já se bál, že za to budu sprdnut. Hurá.:-D

AntoninZ: Taky sem si říkala, proč předvařovat, ale recept mi došel takovýto, tak jsem se ho chtěla držet do detailů... To stejné s bujónem - používám výjimečně, proto příště si zkusím postup receptu v těchto ohledech změnit... :yes:

Naprosty souhlas s Antoninem :yes:. Recept, co se tyka indredienci je skvely. Maso ale pouze restovat a nepodlevat. Potom opravdu uvarite dobrutku....:yes::yes::-p;-).Hlavne zadny Masox....;-):-D:-D.....Jeste bych doplnila, ze pouzivam maso pouze se sedmi procenty tuku. Fazole davam sice cerstve uvarene, ale to je malickost.....;-). Misto kakaa davam horkou cokoladu, ale to uz jsou drobne detaily....:-K. Recept bych hodnotila pozitivne ;-).

;-):yes:

Propána, proč to maso vařit ve vodě???:-O
Rovnou na pánev na olej a cibuli, rozšťouchat šťouchadlem na brambory na jemno, tak se to dělá u profíků. Pokud to nepustí dost šťávy, můžete dolít vývarem, trochu. Tady se ztracená chuť co se rozplyne ve vývaru musí dohnat Masoxem.:-O
S veškerým kořením nadšeně souhlasím, i tou skořicí a kakaem, to je přímo Texassko-Mexický originál, ostatní ingredience (kukuřice také).:-)
Mexiko chilli con carne navzdory názvu nezná.
Protože žiju kde žiju, protože Mexiko a kuchyni mám rád a protože o tom dost vím, dovolil jsem si přidat ne zrovna pochvalný komentář.;-)

Tak to by mi chutnalo:-p

Hmmmmm musim vyzkoušet :-K

Tématické fráze:
chili cor con carne, chilli con carne, chilli con carne original, chili con carne, chili cor con carne recept, chilli con carne recept, chiliconcarne, chili, chili con carne recept, chili concarne, chili recept, recept na chilli con carne, recept chilli con carne, chilli cor carne, čiliconcarne, chilli con carne s kukuřicí, recept na chili, recept chili con carne, cili con carne, chilli con con carne recept

Suroviny:
maso hovězí mleté, olej olivový, cibule, česnek, paprika čerstvá zelená, sůl, pepř, skořice mletá, pepř drcený, koření oregáno sušené, rajče, bujón hovězí, fazole červené ve slaném nálevu,

Přidat fotografie receptu