Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 248 kJ /
776 kcal
Bílkoviny116,61 g
Tuky20,07 g
Vláknina4,85 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 546 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy31,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí kýtu odblaníme, očistíme od tuku a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky. Krok 2: Plátky naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na oleji. Krok 3: Maso vyjmeme na hluboký talíř a na výpeku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa i se šťávou, kterou pustily do talíře. Potřeme kečupem, podlijeme vařicí vodou a za průběžného podlévání horkou vodou dusíme doměkka. Krok 4: Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou zakvedlanou s trochou mléka a moukou a provaříme. Krok 5: Nakonec přidáme zcezené hříbky, krátce prohřejeme. Zvěřinu vložíme zpět do omáčky a podáváme.

Zveřejněno 14. 5. 2011

Poznámka autorky isindy

Dostala jsem od kamaráda kus kýty z divočáka, nikdy jsem zvěřinu nedělala, tak jsem prolezla snad všechna možná fóra a weby ohledně zvěřiny, posbírala informace, něco přidala, něco ubrala a výsledkem je tento recept.

Tato kýta byla z mladé lončačky (mladá bachyně), ne z kňoura...kanec se většinou moří, aby se maso zbavilo pachu a zkřehlo, bachyně není třeba....nejlepší je na kuchyňskou úpravu prý sele a lončák (loňské sele, takový junior), starší kusy je třeba dusit, aby změkly :)

Snad mě myslivci neukamenují, jestli hlásám bludy, prodávám, jak jsem koupila :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvyB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvyB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

jirka:Já nevím,asi bych také na kančí masíčko nedala kečup,ale když jim to chutnalo , a bylo to dobré, tak proč kritizovat! Já bych to také vyzkoušela,kance mám v mrazáku,ale nemám čerstvé hřiby ješté nerostou a ze sklenice mi nechutnají! :-D A když to bude dobré ,tak to pochválím a sním.:-*

Lončák není ješté kanec a ani bachyně .Maso z kance v ŕíji hodně smrdí a nedá se jíst.Bohužel nepomuže ani mořidlo. Proto se nestřílí v sezóně říje,aby se nestřelil kanec!

to je už 3. recept na kančí maso který jsem na internetu našel kde je nacpaný kečup. To opravdu není k pochopení. Vskutku klasická česká ingredience ten kečup. Nejsem extra polrajchovec, ale co je moc to je moc.:-((:-S:no::-//. Co třeba Humři s kečupem, nebo perlička s kečupem. Mateli k dispozici dobré kančí dejte si na něj trošku mikotoxinů a pesticidů aby vám to lépe chutnal...

isindy - zase velmi lákavé papání,:yes::-D ale nyní už ani já po relizaci předešlého kance na brusinkách, nevlastním ani kousek kančího masíčka, takže realizace musí počkat, přestože jenom pohled na tuto dobrotu velmi láká. No možná bych mohla zkusit s hovězím,ale asi to nebude ono.:-p

děkuji za komentáře i body :-K ráda bych si recept brzo zopakovala, jen zase sehnat to masíčko :-O....do obchodu bych pro něj asi nešla, ale z "domácího" zdroje velmi ráda ;-)

Další kančí lákavý receptík:-p+:yes:

maruško, my je neděláme moc kyselé, spíš takový sladkokyselý nálev...a tím, že je nejprve krátce zblanžírujeme, tak ani ten nálev pak není moc šlemovatý a jde dobře slít. Ale pokud je máš vysloveně nakyselo, tak raději propláchnout, to určitě :-)
jo, a té smetany tam není ani plný kelímek, takže ani ta to zase tak moc neokyselila ;-)
a sladkost dodal ten kečup :-8

Ivo - paráda, jen se chci zeptat - hříbky už neproplachuješ ? Na nás by to bylo asi moc kyselé, kysaná smetana a hříbky v octě, ale záleží na chuti;-)

no pěknééé...taky mám divokýho čuňase na mrazu;-) to mě inšpíruje:-p:yes:
p.s.pěěknéé foto teta;-):yes::yes:

starší kusy je třeba dusit, aby změkly :)

myslí se tím jenom ta zvěřina:-O:-?:-D:-D:-D
já nechci,aby mě někdo dusil:-//:-D:-D
já chci být jenom pečená,vařená:-8:-8:yes::-D:-D

zabilzvířátko 14. 5. 2011 20:54
Tak dámy vyžeňte starýho do lesa,ať přinese flaksu.Pěkně stáhnete,vyvrhnete a můžete vymýšlet.

Další nádherný recept,jen dostat taky kus toho kance :yes::yes:

:-K:-p:yes:

:-p to je krása:yes:

No jo..co dodat? Kance nemám, ale mají..:-p

Tématické fráze:
platky z divočáka, recepty zvěřina divočák kýta, kýta z divočáka, kančí kýta, kančí kýta recepty, divočák kýta recepty, kýta z divočáka recept, kančí plátek, recept na kýtu z divočáka, divočák kýta, divočák plátky, recept kýta z divočáka, divočák kýta recept, recepty na kýtu z divočáka, pečená kýta z divočáka, recepty z divočáka kýta, kýta divočák, recept na kančí kýtu, kanci maso recepty, ůprava divočáka

Suroviny:
kýta kančí, olej, cibule, paprika sušená sladká, kečup sladký, houba hřib, smetana zakysaná, mléko, mouka, sůl

Přidat fotografie receptu