Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 032 kJ /
1 203 kcal
Bílkoviny25,15 g
Tuky72,35 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,65 g
Sacharidy109,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme si v kastrůlku máslo a přidáme mouku. Mícháme a smažíme cca 3 minuty. Krok 2: Pak přilejeme mléko, petželku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a metlou rozšleháme, abychom se zbavili hrudek. Krok 3: Směs zhoustne, odstavíme a přimícháme hořčici. Krok 4: Tuto směs natřeme na filety a na každý kousek dáme lupínek másla. Krok 5: V předehřáté troubě pečeme na nejvyšší výkon 15-20 min. Krok 6: Ke konci pečení můžeme na 3-5 min pustit horký vzduch, aby nám směs na rybách zrůžověla.

Zveřejněno 18. 5. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Něco o samotné rybě:

TILAPIE NILSKÁ

Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.

Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.

Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYMp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYMp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (41)

Prohledávám tu recepty na tilápii a tento se mi docela líbí. Jen dotaz k té teplotě. Maso včetně ryb obvykle peču na 180°C. Trouba sporáku udává nejvyšší teplotu 275°C. Takže použít nejvyšší výkon mi přijde scestné.

Katastrophe: děkuji;-)

Sice jsem trošku znejistěla, když jsem pak nikde neviděla dál, kam s citrónovou šťávou a co je to červené koření na fotkách (no jo pořád se spíš učím, tak to potřebuju někdy "polopatě"):-8... ale poradila jsem si, rybička nám na tuhle úpravu moc chutnala :yes:
Výhoda, kterou nevyužije většina lidí - naše kočky přes tu "čepici" tolik necítily rybu, takže jsme se najedli v klidu :-D

nina: jí ji taky neznala a je to fakt ryba, která nemá chybu;-)

tilapie je vynikající neznala jsem ji.mňam

Zuzana: Díky moc, to mám velikou radost a s tím sýrem to je super nápad:-p

Tilapie je výborná, dělala jsem ji dnes dle Vašeho receptu. Akorát jsem ještě před dopečením posypala nastrouhaným sýrem :yes:

Díky moc, tak vidíš, i z pangase to jde;-). Díky za hezké foto!!

Jani:-) tvůj recept opět nezklamal;-) Výborné jídlo:-p Ještě jsem do té směsi přidala kmín a sůl. Tilapii jsem nahradila Pangasem. Posílám fotku, bodíka jsem dala.:-)

Jasně:-) pak písnu, jak nám to chutnalo;-)

misza::-D:-D jen jsem žertovala. To musí každý zkusit. Mi to může chutnat, jinému ne.;-)

Jani, však už mám recept uložený:-p O skvělé chuti nepochybuji;-):-))

misza: nejen vypadá;-):-D

:-O vypadá to úžasně:-p:yes:

Dana61: Určitě klidně s rybou, kterou znáš a máš ráda. děkuji;-)

Tématické fráze:
tilapie, pilatie, recept na tilapie filet, tilapie na másle, tilapie recepty, filet z tilapie recepty, tilapie recept, tilapie foto, tilapie cena, tilatie, ryba pilatie, chov tilápie, tilápie ryba recepty, filety z tilápie recept, tilapie chov, filet z tilapie recept, recepty z tilapie, tylápie nilská, pilatie ryba, ryba tilapie

Suroviny:
tilapie, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, mléko, hořčice, ořech muškátový, nať petrželová, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu