Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 -6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 887 kJ /
1 168 kcal
Bílkoviny99,94 g
Tuky73,45 g
Vláknina6,63 g
Cholesterol 464 mg
Sodík 925 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Medailonky si necháme rozmrazit, osušíme je, potřeme hořčicí a pokapeme citronem, posypeme kmínem, opepříme, přidáme pokrájený pórek a cibuli, nakrájenou chilli papričku, zázvor na kousky, 1 lžíci nasekané petrželky a vložíme vše na pekáček s olejem. Krok 2: Pečeme do měkka a nakonec vmícháme máslo, zaprášíme polohrubou moukou. Krok 3: Na závěr vmícháme strouhaný sýr a posypeme mandlemi. (Mandle se nemusí dávat, měla jsem doma zbytek na stole.)

Zveřejněno 18. 5. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Štikozubec obecný je loven gillnety (svislá síť do které se ryba zamotá za skřele), longliningem - (dlouhá lovná šňůra se stovkami až tisíci navázaných háčků), vlečnými sítěmi vedenými u dna a párovými vlečnými sítěmi vedenými mezi dvěma plavidly. Gillnety pro hejky jsou známy vysokým podílem chycených nedospělých ryb, které jsou odhozeny a také zabíjí delfíny a sviňuchy. Párové vlečné sítě jsou spojovány s nechtěným chycením delfínů.

V severovýchodním Atlantiku se obsádka štikozubce obecného dělí na severní a jižní. Zatímco jižní obsádka byla po léta drancována a vědci doporučili snížit množství zde ulovených štikozubců, stavy štikozubců v severní části se zotavily z vyčerpání, ke kterému došlo v devadesátých letech. Populace štikozubce argentinského byly během devadesátých let vyloveny a po omezeních, která následovala, se pomalu zotavují.

Samice štikozubce obecného dospívá až v sedmi nebo osmi letech. Podle vědců je tento fakt důvodem toho, že populace nejen štikozubce obecného, ale i novozélandského a argentinského, jsou velmi zranitelné před rybářským tlakem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y61R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y61R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-p:-*:yes:

spagetka: takové medajlonky budou mít zítra v Penny!! Už jsem si to napsala do poznámek na mobilu a určitě je budu mít :-p
Ivo, moc hezké, super inspirace, to já můžu;-):yes: Ta poslední upravená fotka je hodně zajímavá!!:yes:

;-)krásný receptík :-* ukládám vyzkouším :-D:yes::yes:+9

Daniella O.: On byl totiž tak dobrý, že i 1 kg a kousek se snědl do dvou dnů, já moc většinou nejím to, co dělám, jen málo, ale toto chladné bylo namkové :-p, musím zopakovat,ale chce to jíst a nenechávat dlouho, no on ten salátek móc dlouho nezůstane:-))

Ivanko, salatek uz je ulozeny v oblibenych, ceka na realizaci....:-D:yes::-K. Dekuji za tip, nejak nestiham a dobre receptiky potom prehlednu....:-//. Dik...:-K

zizala: Já ale taky, v jakékoliv podobě, nevím, co to je? Jen uzené makrely mi dělají těžko:-S, ale jak to voní a já je nemůžu,:-( to je trest pro mne, ryby jen jak někde vidim a už tam stojím,:-D neměla jsem ještě úhoře, ten prý je super, žralok je dobrý, ale dost mastný, no prostě jeje jeje:-K:-K:-):-p

varilamyskakasicku: No, pokud jde o mne, já bych ryby mohla obden :-p:-p

Daniella O.:
Daniellko, koukni se u mne na recept na rybí salát, byl nedávno taky z této ryby, ale ten vážně byl moooooc a moooc dobrý, jukni:-K:-K:-)

zizala: \taky koukám, já už jedu dlouho teď na rybkách, :-K

:-):-p Daniella O.: Děkuji, Danielko, tak jsme dvě, i já:-K

Proc sem lezu, kdyz mam hlad????:-//. Ivanko, krasna rybka, jsem na ne ujeta.....:yes::yes::-K +8.

Dneska se tu sešlo tolik krásných rybích receptů, že bych měla problém si vybrat jen jeden :-8;-):yes:

Anna Kocikova:Děkuji, Aničko, hodná:-K:-)

Príma dobrota:-p+:yes:a moc hezky nafocená:-K

:-p:yes::-K

Bibinka: je to "ostrá rybka" :-K;-)dobrá a pikantka, jde i z filetů a ze všeho, treska, hejk, vše, losos, a co je, i fille normální :-K:-K

varilamyskakasicku:Ivi, to vypadá hodně dobře. Štikozubce nemám, ale jiných mořských je tu dost, asi bych tak udělala třeba tresku, vidím to na dobrou rybičku. Dávám 3.bod:yes:

Fáákt:-O dííky za tip, ten tu mám sice malinko z ruky, ale jen malinko, letáky nám nechoděj. Takže určitě pořídím, moc díky :-K:-K:yes::yes:

spagetka:Není to problém, mají ji v Penny Marketu nyní zatím. Už jsem je měla i smažené i v tom mém rybím salátku zde je nyní v receptech a nyní přírodně jsem ho dělala,je to 300 gramů za 39 kč, jedno baleni je 300 gramů.:-K:-K, ale je lepší jak pangasius a bez kostí.:-K:-K

A další mňamková rybička :-*:-*:-p:-p, tu ovšem sehnat asi bude větší problém než tu tilapii momentálně, každopádně :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
štikozubec argentinský, štikozubec kapský, štikozubec argentinský recepty, štikozubec mořský, štikozubec kapsky recept, štikozubec, medailonky z morske stiky, mořská štika kapská, štikozubec mořský recepty, kapská štika, kapská štika, štikozubec kapský recepty, žralok na bylinkách, štikozubec argentinský recept, štikozubec recepty, štikozubec obecný, štikozubec recept, štika kapská, štikozubec mořský recept, svinucha recept

Suroviny:
mořská štika, pórek, cibule, sůl, pepř, zázvor, chilli paprika čerstvá, petrželka, sýr nastrouhaný, mouka polohrubá, hořčice, olej, mandle, máslo, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu