Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený sýr z mikrovlnky

Tento výborný sýr připravíme během několika minut v mikrovlnné troubě. Stačí vymazat a vysypat hrnek, naplnit strouhaným sýrem, uzeninou či jinou náplní dle chuti a rozšlehaným vejcem.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 021 kJ /
483 kcal
Bílkoviny38,18 g
Tuky32,56 g
Vláknina0,25 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,71 g
Sacharidy9,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, uzeninu nakrájíme na drobné kostičky nebo také nastrouháme. Můžeme také použít anglickou slaninu, kterou pro výraznější chuť osmažíme. Vejce rozšleháme ve skleničce. Krok 2: Hrníček nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, a naplníme polovinou nastrouhaného sýra, přidáme uzeninu, pak rozšlehané vajíčko a zasypeme zbylým sýrem. Krok 3: Vložíme do mikrovlnné trouby - při výkonu 700 W připravujeme na nejvyšší stupeň 5 minut. Krok 4: Ještě 1 minutu necháme dojít a můžeme podávat. Pro snazší vyklopení ještě můžeme obkroužit příborovým nožem dokola.

TIP: Další způsoby, jak udělat smažený sýr bez smažení

Zveřejněno 19. 5. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vegetariáni můžou na másle podusit žampiony nebo hříbky, náplně jsou podle chuti každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený sýr z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5go

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený sýr z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5go

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Jaromira18: Jaru,děkuji:-)

Je to vynikající.:-K:-K:-K:-K:-K

Marie Svarcova: Děkuji:-8

:-):-)<3<3<3:-K

Dnes jsem ho po dlouhé době dělala, bez uzeniny, žádná vrstva oleje, hlídání a prskání, za 4 a půl minuty hotovo, v misce z umělé hmoty, zkusila jsem nějaký už nastrouhaný 4 formaggi 40% rakouský sýr. Uvnitř byl měkký, okraje trochu spečené, ale to mám právě ráda. K tomu vařené brambory a trochu tatarky a nemohla jsem dýchat, bašta. :yes:

Skvělý recept a parádní výsledek. Já už jinak sýr ndělám. Nejlepší je sýr 30 % , u tučnější ho se kapánek odděluje tuk.
Pokud je sýr tvrdý,byl dlouho "vlněn ",asi výkonnější MT. :-Kdíky Aničce :-K

zdenka.s: Zdeničko,děkuji:-8:-K
Dnes v tom vedru se mi nechtělo vařit a tak byl opět tento sýr.Jen s malou obměnou.Místo uzeniny jsem dala na másle podušené žampiony:-)Někdy přidávám zbytky pečeného masa(kuře,vepřové)někdy obíračku z kuřecích skeletů a někdy jen hrst zelené nati z lahůdkové cibulky.Pokaždé si pochutnáme:yes:

:yes: Souhlasím s BILKOVAI, dělala jsem z uzeného sýru a pochutnala jsem si, než obalovat a smažit nebo rozehřát troubu, měla jsem ho s vařenými brambory a tatarkou snězený. A je to neduh na více stránkách s recepty - takže komu se to nelíbí, ať to nevaří.

janaw: :-K

:-( (;-( Bože, tenhle hnus sdílet na internet?:no::no: ... A to máte takové krásné recepty

annnabellla: Děkuji za čas,který jste receptu věnovala:-K
Proč zrovna"hnus":-?V receptu nevidím ani jednu nepoživatelnou surovinu,a ne každý vlastní sporák s troubou,kde by si tento"plněný sýr"mohl připravit :-8

beloh12:To mě velice mrzí:-/Může to ale být i sýrem.Když není dostatečně"tučný",tak může být okraj tvrdší...Já používám 30%-45% a zatím se mi to ještě nestalo:-)
Přidávám rozklikávací odkaz na"Fajnový":yes:http://www.toprecepty.cz/recept/9266-*fajnovy*-sma...

Zdravím, dnes jsem udělala k obědu sýr podle receptu, výsledek:
okraje tvrdé ale střed byl dobrý. Je to chuť podobná *Fajnový* smažený sýr, kde se sýr také nastrouhá atd... Budu opět dělat onen fajnový, ten nám chutná a je vhodný i pro naše chatrnější zuby. Mvt mám 750W a dělala jsem 1x 5 minut a 1x 4 minuty a nebyl v tom žádný rozdíl.

vilemina:Děkuji za komentář:-K
Jak uvádím v postupu...mám MT s výkonem 700W a tam je zapotřebí opravdu těch 5minut.
Pokud je výkon silnější,stačí menší doba.Ale to si už musí každý vyzkoušet na svém spotřebiči:-)

Anna Kocikova: Vlnil se moc dlouho, pak vyschne a ztvrdne.

Já strouhanku i vejce zamíchala dohromady se sýrem, bez náplně, vymazávat ani nebylo třeba, vlnila jsem 3-4 minuty. Dobrýá rychlovka, proveditelná i v práci :-) www.vilemina.blog.cz

Denisa:teda Deni,to mě mrzí,co na to říci:-Oškoda rozbitého okna;-)Vážně nevím,kde může být chyba.Já tento sýr dělávám 2x do měsíce a vždy je to jedlé:-)
Jak píšu v postupu,mám výkon trouby 700W.Nemáte třeba o něco víc:-?

Já jsem ten sýr dělala dnes a klidně bych s ním mohla rozbít okno.Nedá se vůbec ukrojit,tak nechápu v čem je chyba:-((http://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...

Boubelinda:Boubeli,díky moc:-))Jsem ráda,že chutnalo:-K:yes:

Tématické fráze:
smažený sýr v mikrovlnce, smažený sýr v hrníčku v mikrovlnce, smažený sýr v hrníčku, smažený sýr z hrníčku, smažený sýr bez smažení v mikrovlnce, smažený sýr v troubě, smažený sýr v hrnku, sýr v mikrovlnce, smažený sýr v v mikrovlnce, sýr z mikrovlnky, smazak z mikrovlnky, smažený sýr bez smažení, smazak v mikrovlnce, smažený sýr v mikrovlnné troubě, recepty do mikrovlnky, smažený sýr, sýr v hrníčku, recepty z mikrovlnky, smaženej sýr v hrníčku, smaženy sýr v mikrovnce

Suroviny:
sýr tvrdý, uzenina, vejce, tuk, strouhanka, zelenina

Přidat fotografie receptu