Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 152 kJ /
2 904 kcal
Bílkoviny200,30 g
Tuky169,22 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 2,04 g
Sůl4,84 g
Sacharidy133,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou cibulí. Krok 2: Přidáme „divoké“koření a zalijeme horkým máslem a dvěma lžícemi octa. Přiklopíme a necháme v chladu 3 dny marinovat. Krok 3: Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše necháme dusit doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Krok 4: Když je maso měkké, vyndáme ho ze šťávy. Odstraníme celé koření a šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Krok 5: Povaříme, dochutíme solí, cukrem a citrónem. Krok 6: Nakonec přidáme šlehačku, rozmícháme, vložíme zpátky maso, které jsme si nakrájeli na plátky a necháme prohřát. Krok 7: Ozdobíme šlehačkou, plátkem citrónu a brusinkami. Snad jediná příloha, která je k tomuto jídlu vhodná je domácí knedlík, nejlépe karlovarský. Krok 8: Knedlíky: Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opečeme na rozpuštěném másle. Z vajec oddělíme žloutky, vmícháme je do mléka, přidáme mouku, nasekanou petrželku, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a necháme asi 10 minut odležet. Poté přidáme do těstíčka opečené kostičky housky, promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme mokrýma rukama šišku, kterou zabalíme do potravinové folie, na koncích ji zavážeme a vložíme do vařící vody. Vaříme asi 30 minut – podle velikosti knedlíku.

Zveřejněno 20. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lJX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lJX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Svíčková!!!!!!!!!!!!!!

Super knedlíky:-K;-):yes:

:-p:-*:-*:yes::yes:+5

:-p:-p:yes:

Kroupovko, hned bych si dala, máš to moc pěkný i ty knedlíčky. Dávám ti 2.bod:yes:

Tématické fráze:
srnčí kýta recepty vyskoušené, srnčí kýta na divoko, svíčková s karlovarským knedlíkem, srnčí maso recepty, srnčí na divoko, vaříme srnčí, příloha ke karlovarskému knedlíku, svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, vaříme ze srnčího, marinované maso na srnči svičkovou, srnčí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem, recept karlovarský knedlík, srnčí kýta na smetaně, vaříme ze srnčího masa, srnčí kýta recepty vyzkoušené, maso s karlovarskym knedlikem, přílohy ke karlovarskemu knedliku, recepty ze srnčího masa, recepty srnčí, srnčí kýta ocet,divoké koření, máslo

Suroviny:
kýta srnčí, špek uzený, mrkev, celer, petržel, cibule, máslo, ocet, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, citron, houska, vejce, mouka hrubá, mléko, máslo, petrželka, sůl, květ muškátový

Přidat fotografie receptu