Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba od p. Jitky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hoskovavl

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 427 kJ /
2 492 kcal
Bílkoviny70,30 g
Tuky38,20 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy452,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto zadělám v domácí pekárně a kynout ho dám do ošatky. Těsto bylo v ošatce do 2/3 a krásně vykynulo. Krok 2: Po hodince kynutí dám do rozehřáté trouby na 180°C a peču 40 minut. Po čtyřiceti minutách z chleba štětečkem ometu dolů mouku a potřu chleba vlažnou vodou. Troubu stáhnu na 160°C a peču 10 minut. Po 10 minutách chleba opět potřu vlažnou vodou a takto opakuji ještě jednou. Krok 3: Po vytažení chleba z trouby ho hned zabalím do utěrky a takto nechám na kovové mřížce vychladnout.

Zveřejněno 21. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba od p. Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1oo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba od p. Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1oo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

houskovav1 - výborný chlebíček:yes::-D

Krásnej chlebík.:yes: Ošatku mám na chatě, že bych jí oprášila :-?;-)

simirge:
přidám to do receptů

Můžu se zeptat jak získám chlebový kvásek?díky

:-):-K:yes:

Tématické fráze:
recept na chleba v domácí pekárně, ošatka na kynutí chleba brno, domácí chleba recepty, ošatka na kynutí chleba, hoskové knedlíky těsto do pekárny, chleba z trouby, recepty na chleba, recept na chleba, recept chléb, p饿chleba, domácí chleba 300g mouky, chléb z pšeničné chlebové mouky v domácí pekárně, chleba do trouby, ošatka na chleba, recept i na chleba v domácí p, recept i na chleba v domácí p, domácí chléb vysočina, ošatky na kynutí chleba brno, brno ošatka na kynutí chleba, ošatky na chleb brno

Suroviny:
voda, ocet jablečný, kvásek chlebový, olej olivový, sádlo, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, droždí sušené, cukr, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu