Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová marmeláda z domácí pekárny

Marmelády jsou jedním z produktů, které nám pomohou ze zpracováním úrody ovoce. Tento recept je koncipován na přípravu marmelády z domácí pekárny. Ta ji uvaří a pak, hotovou marmeládu, už jen naplníme do sklenic.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 455 kJ /
2 260 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky2,70 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy543,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na drobnější kousky nebo ho rozmixujeme. Krok 2: Do formy na pečení vložíme ovoce a želírovací cukr 2:1, u marmelád z jahod, malin, ostružin přidáváme lžíci citronové šťávy a promícháme. Krok 3: Zapneme na program "Marmeláda". Po skončení programu formu vyjmeme a marmeládu plníme do připravených čistých skleniček. Po naplnění otřeme hrdla sklenic dosucha a dočista, pevně zavíčkujeme a necháme zchladnout.

TIP: Jak zpracovat a skladovat jahody? Můžeme je zmrazit nebo zavařit.

Zveřejněno 11. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová marmeláda z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová marmeláda z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dovolím si odpovědět : želírovací cukr už kyselinu citrónovou obsahuje :yes: včera jsem dělala.,z kila jahod 5 skleniček, ztuhly bez problémů. Já ale,i když pekárnu mám a využívám ji hodně často, radši marmeládu dělám na sporáku. Tam stačí povařit 5 minut a hotovo.Ale to je každého věc :-)

Dělala jsem malinovou marmeládu, ale zatím mi vůbec netuhne.......použila jsem 900 g malin a želírovací cukr Dr. Etkera 2:1. Nevíte kde jsem udělala chybu? V pekárně jsem měla program marmeláda.

jitka: a co citron nebo kyselina citrónová?

Chci se zeptat,jaký to je program marmeláda ?

Chci se zeptat, jestli je možno do marmelády přidat obyčejný cukr né ten želírovací.....

Táňula: Ne já nezavařuju, vždyť projde teplem v té pekárně. A u nás vydrží, dokud se nesní, takže bez problému do nové sezony, i déle. Džemy, marmelády, povidla, klevely není nutné ještě zavařit, projdou teplem, varem ;-);-). jen je nutno dbát na čistotu sklenic a víček, pokud nedáváte konzervant proti plísni, já velice málokdy ho použiju, prakticky nedávám.

Dobrý den,recept vypadá opravdu skvěle.jen se zeptám zda ji také zavařujete?musí se to?Chtěla bych aby vydrželi celou zimu ;) moc děkuji za odpovědi:yes:

Před chvílí jsem vytáhla 1. várku meruňkové marmelády, mám tam 2. - jahody a borůvky. Používám teda želírovací cukr pro diabetiky. Je to ohromná úspora času:yes::yes:
Renata: Neboj se, nic ti nezastříká, normálně pak vymyješ nádobu, jako např. po pečení chleba apod....

Chci se Vás zeptat někoho kdo dělá marmelády v domácí pekárně jestli ji nepostříkám jak se to bude dělat dík všem9

Marmeláda je výborná, letos ji budu dělat už po druhé a musím říct, že i bez zavařování nám sklenička vydržela celý rok. Pokud se někomu zdá být málo hustá, doporučuji pŕojet programem marmeláda ještě jednou, tak to dělám třeba u povidel, kde tento program dávám na 2-3* :-):-*

Kotelník 28. 6. 2013 13:10
Právě dnes jsme tuto marmeládu dělali,na náš vkus je moc sladká a řídká,moc nezhoustla,tak nevíme,kde jsme udělali chybu.:-(:-(:-(

Můžu se zeptat jakou životnost mají tyto marmelády z domácí pekárny? Vydrží mi neotevřená třeba i rok?

Hanko - dávám 500g želírovacího cukru na 1 kg ovoce, tedy podobně jako je to tady. Pozor nepleť si želírovací cukr (prodává se 500g nebo 1 kg) a želírovací přídavek (Gelfix 2:1,pektogel a pod.), který se přidává k normálnímu cukru ;-) U tohoto receptu je také citrónová šťáva místo kyseliny citrónové - to taky musím zkusit. Já teď marmeláduju skoro každý den.:-)

Mě se tam nezdá 500g želírovacího cukru ??!:-O
Nemmělo tam být - 500g cukru a 1 želírovací cukr 2:1 ???:-?
Ahoj:-p

dovolila jsem si přidat podobný můj recept. Dneska jsem zrovna dělala dvě várky z třešní. Třešně jsem prvně pomačkala štouchadlem na brambory:-D

:-p:-8:yes:
právě jdu zkoušet,tak výsledek bude určitě perfektní..;-)

Tématické fráze:
domácí pekárna recepty, recepty pro domácí pekárnu, recepty domácí pekárna, domácí pekarny recepty, merunková marmeláda od babičky, recept na jahodovou marmeládu, džem z domácí pekárny, jahodovy džem z pekarny, recepty do domácí pekárny, recepty domácí pekárny, jahodový džem bez konzervantů, marmeláda, recepty z domaci pekarny, domácí pekárna, recepty na domácí pekárnu, jahodový džem v pekarne, recepty pro domácí pekárny, džem v domácí pekárně, domácí pekárny, džem v pekárně

Suroviny:
jahody, cukr želírovací, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu