Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova pečená rybička s brambůrkama

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Náročný

Doba přípravy přiměřeně

přiměřeně

Suroviny

Porce: přiměřeně

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie327 kJ /
78 kcal
Bílkoviny2,00 g
Tuky0,10 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mražáku jsem vyštrachal posledního karáska, asi kilového, a pár kousků menšího tolstolobika (ještě nebyl tučný). Po rozmražení jsem posolil, pokapal citronem a nechal odležet. Pak vysušil, do misky dal asi 4 lžíce hladké mouky, a do ní přiměřeně pepře, mleté pálivé papriky, drceného tymiánu... V této směsi jsem všechny ryby obalil, naskládal na plech, posypal sušenou zelenou kadeřavou petrželkou. Na pánvi mi zbylo trošičku sádla z opečené krkovice, rozmíchal jsem v něm kávovou lžičku česnekové pasty, a tímto podlil. Dal do trouby. Krok 2: Očistil jsem dvě velké brambory, nakrájel je asi na necelý centimetr silné plátky. Ty jsem naskládal na druhý plech, nasucho, jenom posolil, kmín, tymián, pepř a dal taky do trouby. Vlezou se mě do ní oba plechy naráz. Při kontrole opečení ryb jsem pod brambory hodil maličký oříšek másla. No a že těch pečených brambor bylo pro dva málo, ohřál jsem ještě zbyteček vařených brambor z předchozího dne. Na zahrádečce narval hrst ředkviček, přikrojil trošku salátovky okurky... Vím, že nic moc, ale večeře s dcerou na terase, při západu slunce a meruňkovicí vlastní výroby ročník 1999, to byla moc dobrá...

Zveřejněno 23. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova pečená rybička s brambůrkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3YRp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova pečená rybička s brambůrkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3YRp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Špatně jsem se narodila:-/

Taky bych si dala Kadlíku+:-p:-p:yes:

Hmmm,to musela být výborná večeře a na prosluněné terase obzvláště,Kadliku:yes::-K

Kadlíku:yes:;-)

Mňam;-);-);-)

:-*Rybky miluju:-p+4:yes:a recept se mi líbí;-)

Pečené ryby to je moje slabost:-p:yes::yes::-))

Teda Kadlíku, ta tvoje céérka se ale má... :yes:

Tématické fráze:
pečeny karas, karas priprava, karas pečený, příprava tolstolobika, pečené malé rybičky, karas recepty, ribičky k večeři, rybičky večeře, recept karas, recept na tolstolobika, jak na tolstolobika, recepty z karase, karas v tomatě, výroba olejovek z ryb, výborná rybička, rybičky pečeně, recepty na pripravu tolstolobika, ryba tolstolobik pečený v troubě na plechu, sušené rybičky v soli, www recepty z karase

Suroviny:
karas, tolstolobik, mouka hladká, sůl, citron, paprika sušená pálivá, chilli, pepř, tymián, petrželka sušená, brambory, brambory, sůl, pepř, sádlo, tymián, máslo, okurka salátová, ředkvičky

Přidat fotografie receptu