Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 444 kJ / 1 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,92 g |
| Tuky | 98,46 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 42,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Druhý den piškot rozřízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem. Mně zbyl ananas, jinak můžem být broskev, mandarinka, jahody. Přiklopíme další korpus.
Krok 2: Protože chci korpus potahovat, tak si připravíme krém z vody, aby nám marcipán netekl. Uvaříme si asi 130 ml vody, přidáme jednu lžíci cukru (část vody si dáme stranou a přisypeme do ní a rozmícháme asi půl vanilkového pudinku), přilijeme do vroucí vody a umícháme hustou kaši. Aby nebyl škraloup, přilijeme ke kaši pomalu ze strany kastrůlku vodu a necháme vystydnout v pokojové teplotě. Necháme v pokojové teplotě i máslo.
Krok 3: Pak vodu z kastrolku pomalu vylijeme a přidáváme ho do rozšlehanýho másla. Používám ruční mixér a hrudky nejsou.
Krok 4: Korpus celý pomažeme boky i vršek a dáme ho do lednice ztuhnout. Lépe se pak potahuje a marcipán neklouže a drží.
Krok 5: Marcipánem potáhneme dort, jak kdo chce. Já používám objednávaný z netu je to K2 - opravdu mohu doporučit. Je jak dobrý, tak se s ním krásně pracuje. Dole v příloze. Můžeme i marcipán obarvit pot. barvou. Také jsem použila fixi na marcipán.
Krok 6: Když potřebuju na dort něco připevnit z boku, použiju ten krém, který mi zbyl z té vody. Krásně to ztuhne a kytičky nespadnou. Pak vše dáme do lednice a můžem se nadlábnout.
Zveřejněno 23. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Q1
Moje poznámka
Veselý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Q1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 18 hodinami
Tématické fráze:
dort s klaunem,
veselé dorty pro děti,
veselý dort pro děti,
dorty potažené marcipánem pro děti,
dorty s klaunem,
veselé dorty pro muže,
jak se potahuje dort marcipánem,
jak připevnit marcipán na dort,
veselý marcipánový dort,
podaná dorty,
dorty podaná,
veselé recepty pro děti,
jak se potahuje dort,
dorty potažené marcipánem,
jak potahovat dort k2,
piškotový dort s ovocem,
veselý dort pro muže,
jak upevnit ovoce na dort,
dort s marcipanovym ovocem,
veselé marcipánové dorty
Suroviny:
šlehačka,
ztužovač,
ovoce kompotované,
voda,
cukr,
pudink vanilkový,
máslo,
marcipán,
potravinářské barvivo
Komentáře (8)
Musím taky pochválit, na řezu vypadá velice chutně, barva korpusu je skvělá a z tím krémém, který si použila to musí být jedna báseň. bodík