Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 444 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,92 g |
Tuky | 98,46 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Druhý den piškot rozřízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem. Mně zbyl ananas, jinak můžem být broskev, mandarinka, jahody. Přiklopíme další korpus.
Krok 2: Protože chci korpus potahovat, tak si připravíme krém z vody, aby nám marcipán netekl. Uvaříme si asi 130 ml vody, přidáme jednu lžíci cukru (část vody si dáme stranou a přisypeme do ní a rozmícháme asi půl vanilkového pudinku), přilijeme do vroucí vody a umícháme hustou kaši. Aby nebyl škraloup, přilijeme ke kaši pomalu ze strany kastrůlku vodu a necháme vystydnout v pokojové teplotě. Necháme v pokojové teplotě i máslo.
Krok 3: Pak vodu z kastrolku pomalu vylijeme a přidáváme ho do rozšlehanýho másla. Používám ruční mixér a hrudky nejsou.
Krok 4: Korpus celý pomažeme boky i vršek a dáme ho do lednice ztuhnout. Lépe se pak potahuje a marcipán neklouže a drží.
Krok 5: Marcipánem potáhneme dort, jak kdo chce. Já používám objednávaný z netu je to K2 - opravdu mohu doporučit. Je jak dobrý, tak se s ním krásně pracuje. Dole v příloze. Můžeme i marcipán obarvit pot. barvou. Také jsem použila fixi na marcipán.
Krok 6: Když potřebuju na dort něco připevnit z boku, použiju ten krém, který mi zbyl z té vody. Krásně to ztuhne a kytičky nespadnou. Pak vše dáme do lednice a můžem se nadlábnout.
Zveřejněno 23. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Q1
Moje poznámka
Veselý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Q1
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort s klaunem,
veselé dorty pro děti,
veselý dort pro děti,
dorty potažené marcipánem pro děti,
dorty s klaunem,
veselé dorty pro muže,
jak se potahuje dort marcipánem,
jak připevnit marcipán na dort,
veselý marcipánový dort,
podaná dorty,
dorty podaná,
veselé recepty pro děti,
jak se potahuje dort,
dorty potažené marcipánem,
jak potahovat dort k2,
piškotový dort s ovocem,
veselý dort pro muže,
jak upevnit ovoce na dort,
dort s marcipanovym ovocem,
veselé marcipánové dorty
Suroviny:
šlehačka,
ztužovač,
ovoce kompotované,
voda,
cukr,
pudink vanilkový,
máslo,
marcipán,
potravinářské barvivo
Komentáře (7)